Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 12

Ehliyet değiştirmek isteyen herkes bu ücreti mecbur ödeyecek

REKLAM ALANI
    mesmeyut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBF 150
    Alıntı ZümeR adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    HABER BULAMAMIŞLAR SANIRIM AİLE HEKİMİNDEN ÜCRETSİZ ALINIYOR KISACA HABER ASPARAGAS
    Hocam, benim aile hekimim bana vermedi rapor. Duyma testi yapmaları gerekiyormuş. Bu testi de aile hekiminin vermeye yetkisi yokmuş. Verdiği rapor trafik şubede kabul ediliyor ama ileride bununla ilgili herhangi bir soruşturmaya maruz kalmamak için aile hekimi bu riski almıyor.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    MD.Murat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    yok
    Alıntı Olcay Avşar adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Olay tamamen aile hekiminin insiyatifinde, isterse veriyor raporu. Keyfi yoksa uzman doktora havale ediyor.
    tamamen keyiften. nasıl keyif alıyorlar bilsen..
    hatta doktorlar bir araya geldiğinde rapor vermedik bugün diye gülüp eğleniyorlar.
    bazıları vermiyorun derken puro yakıp fondan thugg life müziği açıyor.
    drtayfun bunu beğendi.

fazil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    xv250 / fz6
    Ben yeni yaptirdim. Once biraz kararsiz kaldi aile hekimi yapip yapmama konusunda, devlet hastanesine sevk edecegini soyledi, daha sonra gerek kalmadigina karar verdi. Goz testi, nabiz ve tansiyon olcumu yapti, kan analizi icin kan da aldilar, bir forum doldurtuyor, herhangi bir hastaliginiz var mi, icki, sigara icer misiniz gibi 20-30 tane beyana dayali sorular var, toplamda 3 sefer gitmem gerekti. 3. seferde raporu alabildim. Bir tane biyometrik vesikalik fotograf disinda bir sey gerekmiyor. En azindan bedava.

mrt20 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı logaritma adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    10 yılınız var ne bu aceleniz.. yurtdışı geziniz yoksa bence bu kadar acele etmeyin.. 2026 ya kim öle kim kala..
    Değiştirme süresi 5yıl. Yeni ehliyetlerin geçerlilik süresi 10 yıl diye biliyorum ben.
    4.5 yıl sonra değşştiririz
    qezgin bunu beğendi.

Alıntı fazil adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ben yeni yaptirdim. Once biraz kararsiz kaldi aile hekimi yapip yapmama konusunda, devlet hastanesine sevk edecegini soyledi, daha sonra gerek kalmadigina karar verdi. Goz testi, nabiz ve tansiyon olcumu yapti, kan analizi icin kan da aldilar, bir forum doldurtuyor, herhangi bir hastaliginiz var mi, icki, sigara icer misiniz gibi 20-30 tane beyana dayali sorular var, toplamda 3 sefer gitmem gerekti. 3. seferde raporu alabildim. Bir tane biyometrik vesikalik fotograf disinda bir sey gerekmiyor. En azindan bedava.
    alla alla. bu nasıl bir sistemdir arkadaş ben anlamadım.bu rapor için aile hekımine gittim ben de, sadece biyometrik fotograf istedi. göz muayenesi yaptı,o kadar. kan alma,soru sorma falan hiçbirini yapmadı. babam da; "aile hekımınden alınan rapor ehliyet değişiminde geçmiyormuş" falan dedi. ehliyeti değiştirmek için emniyet müd. yarın randevu aldım, bakalım geçecek mi geçmeyecek mi.

Motosikleti
    xv250 / fz6
    alla alla. bu nasıl bir sistemdir arkadaş ben anlamadım.bu rapor için aile hekımine gittim ben de, sadece biyometrik fotograf istedi. göz muayenesi yaptı,o kadar. kan alma,soru sorma falan hiçbirini yapmadı. babam da; "aile hekımınden alınan rapor ehliyet değişiminde geçmiyormuş" falan dedi. ehliyeti değiştirmek için emniyet müd. yarın randevu aldım, bakalım geçecek mi geçmeyecek mi.
    Kan almasi bana da sacma geldi, sanirim insiyatifini kullandi, seker hastaligi testi icin kan alindigini soyledi, ben de cuma gunu ehliyeti yaptirmaya gidecegim, durumu bildiririm.

mephamd - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CRF1000 AfricaTwin
    Alıntı fazil adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yapılan uygulama tamamen doğrudur.
    Hatta daha da fazlası lazım.
    Yonetmelige göre IQ testi de yapılması lazım. Uyku testi de.
    Bu testlerin tamamı aile hekimliğinde yapılamıyor.
    Rapor verme yetkisi aile hekımınde var ama yasa herhangi bir sorunda bütün sorumluluğu hekime yıkıyor, dolayısıyla kimse tek imza ile rapor vermek ıstememekte haklı.

Motosikleti
    xv250 / fz6
    Kadikoy'de Kusdilinde yapiliyormus islemler, bu sabah gittim en az 1 saat suruyor, benim isim hallolmadi cunku ehliyetim sistemde sadece B olarak gorunuyormus, 13 sene once eklettigim A2 sistemde yok gorunuyormus. Arsivlere bakan memur da izindeymis. Bugun git yarin gel dediler. Umarim arsivden A2 cikar yoksa ne yapmak lazim bilmiyorum.

Alıntı Tundzhay adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bende onu merak ediyorum yeni ehliyetler Yunanda geçecek diyorlar ama gidip deneyen oldu mu acaba.
    Eğer değiştirip gider dersen bana bilgi verebilir misin?
    şöyle bir haber var,tabi ki teyit edilmiş değil

http://cokgezenadam.com/yunanistan-a...-yeni-ehliyet/

Motosikleti
    xv250 / fz6
    Sonunda ehliyet yerine gecen belgeyi almayi basardim. Bu is saglik raporu islemleriyle ve bugun git yarin gellerle birlikte toplam 10 gun kadar surdu. Trafik subesine 3 defa gittim, toplam 4-5 saat harcamisimdir. A2 ehliyeti arsivden bulup eklediler, sorun cozuldu. Maliyet 15TL ehliyet parasi + 25 TL fotograf (Bendeki schengen vizesi icin cektirdigim biyometrik fotografin boyutlari uymuyormus, kan emici ehliyetcinin hemen yanindaki vesikalik fotografcidan da kazigi yedik o arada.)

Benim eski ehliyetim kayipti, cok sorun olmadi, oradan bir form dolduruluyor sadece, ama eski ehliyetin fotokopisini yaninizda bulundursaniz iyi olur, ehliyet numarasi falan gibi bilgiler gerekiyor.

Motosikleti
    Yamaha mt25
    Merhabalar ben ehliyetimi a2 yeni eklettim ve pazartesi günü randevum var.Biyometrik fotoğraf getirmem mi lazım benden normal fotoğraf istemişlerdi?bilgisi olan varsa şimdiden teşekkürler

2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)