Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 12

Trafik sigortasında yüksek fiyata fren

REKLAM ALANI
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    SD 1290R
    Alıntı tyrung adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Şunu diyebiliriz, ben 20 yaşındayım. Doğru dürüst araba yada motosiklet kullanıyorum ben neden fazla veriyorum? Bu durumda da biraz ütülecez fakat seneler içerisinde kazasız devam edildiğinde fiyat düşecek.

Ayrıca adamlar sistem kursalar, herkesin geçmişi kontrol edilse. Bizimkiler yine anasının babasının üstüne araba yapıp Audi 'ye çarpacak. Sigorta firmaları bu süprizler karşısında yine kar edemeyecek.
    Sigorta sadece arabaya yapilmiyor, surucu ve arabaya birlikte yapiliyor. Arabanizi arkadasiniz kullanip carpsa sizin trafik sigortaniz hic bir sey odemez. Ayni sekilde bir baba yeni ehliyet alan oglunu kendi arabasina ek surucu olarak eklediginde aninda artar sigortasinin fiyati. Eklemeyip te oglu arabasini carparsa sigorta "Bana ne" der.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    BMW F 750 GS
    Bu millete hergün anlatsan yine anlamaz. Tofaş ile Ferrarinin sigortası nasıl aynı olur der.
    Sigortanın sana değil senin çarpacağın kişi/araca yapıldığını çözemediler hala.

"Trafik magandası ışıklarda 4 kişiyi biçti. Ölenlerin ailesi 50.000TL tazminat aldı." diye haber çıkıncada bi insan hayatı bu kadar ucuz mu ? Nerde bu devlet derler.
    Peki benim motosikletimle 4 kişilik aileyi öldürebilme ihtimalimi sorgulayan var mı ? Yok. Motosikletlerin karıştıkları kazalarda çoğu zaman motosikletli kendisi kayıp düşüyor ki ona kaza denmiyor zaten. Bir çoğunda adam öküz gibi yola çıkıyor, motorcu gelip ona vuruyor. Şimdi bu yola çıkan adamın arabasındaki hasarı karşılasın diye ben neden sigorta yaptırıyorum ? Bu işlerde herkese aynı muamele yapılamaz. Kaza tamamen tesadüflere bağlı bir olay değildir. Mesela ABS'ye sahip bir motosikletin kaza ihtimali ABS olmayandan düşüktür. Adam jiple vurusa daha fazla zarar verir, Uno'yla vurursa daha az. Birisi deli gibi kullanıyordur, birisi efendi gibi. Bana kalsa o çakma xenon farlılı Honda Civic kullanan apaçilerin sigortasını en fazla yaparım, 34 plakalı şirket arabası Fluence'cılardan, Doblo'culardan kan alırım. Bu işin bir sürü detayı var ama bu kadar ince düşünebilmek bizim milletin zekasını aştığından ya da bazı çakalların işine gelmediğinden hesaplamak istemiyorlar. Hem, karşı tarafın hasarını karşılamak nedir ya ? Banane onun aracındaki hasardan ? Hepsi kasko olsun zaman kardeşim. Trafik sigortası devletin yaptırdığı kasko olsun, diğerleri de özel kasko olsun, herkes kendi aracına baksın. Ben de 5000TL'lik motora sigorta yaptırmayayım. Bunda bir tek yayaya vurma durumları için bir çözüm gerekir ki insanlar mağdur olmasınlar. Onun için her araca de cüzi miktarda zorunlu sigorta yaptırılıp paralar bir havuzda toplanabilir.
    fatih.met bunu beğendi.

El7is - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Sattım. Yenisini arıyorum.
    Trafikte;
    Motor'un çarpıp zarar verebileceği kişi/araç sayısı nedir acaba?

78 model arabaya 600 tl sigorta ödedik.
    Bu arabanın;
    hızı saatte kaç km ki çarpıp zarar verebileceği kişi/araç sayısı nedir acaba?
    Kendinden başka kimseye zararı olmaz...

Lüks araçlar için lafım yok. Kazaya karışma oranı az değil, karışırsa zarar-ziyan hak getire.
    Nasıl ki vergi farkı olduğu gibi. Sigorta farkıda olmalı.

Karşılaştırma yaparken, elma ile armutu karıştırmayın.

yns_cbn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HONDA CBR 250R, Lifan PONY
    Firmaların risk faktörü çoksa ve zarar ediyorsa her ticaret hane gibi dükkanı kapatıp piyasadan çekilirsin abi değil mi? Var mı çekilen dükkanı kapatıp giden? Yok. Demekki piyasa o kadar da zararlı bir piyasa değil. Şu an yapılan fırsattan istifacilik

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    SD 1290R
    Alıntı Seko adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hem, karşı tarafın hasarını karşılamak nedir ya ? Banane onun aracındaki hasardan ?
    Ne demek bana ne? Çarptıysan ve suç sendeyse de mi? E çarpılanın ne günahı var?

İşte böyle düşünüp davranacak insanlar olduğu için trafik sigortası lazım.

tyrung - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Monster 696, Vespa Primavera
    Hem, karşı tarafın hasarını karşılamak nedir ya ? Banane onun aracındaki hasardan ? Hepsi kasko olsun zaman kardeşim. Trafik sigortası devletin yaptırdığı kasko olsun, diğerleri de özel kasko olsun, herkes kendi aracına baksın. Ben de 5000TL'lik motora sigorta yaptırmayayım.
    Biz nasıl oldu da bunu daha önce düşünemedik.

Yani diyosun ki her allahın günü motorculara çarpsınlar, motor düşsün ayna mayna kırsın... zaten tutanak falanda tutulmaz, sonuçta herkes kendi hasarını çekiyor. Bizde her ay servise gidip yeni manet ayna, jant düzelttirme işlemleri yapalım. Kendi cebimizden kaskolarımız yüksek yüksek ödeyelim... dimi ama ?

A.Volkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2016 HONDA CBF 150
    Bu millete hergün anlatsan yine anlamaz. Tofaş ile Ferrarinin sigortası nasıl aynı olur der.
    Sigortanın sana değil senin çarpacağın kişi/araca yapıldığını çözemediler hala.

"Trafik magandası ışıklarda 4 kişiyi biçti. Ölenlerin ailesi 50.000TL tazminat aldı." diye haber çıkıncada bi insan hayatı bu kadar ucuz mu ? Nerde bu devlet derler.
    10 numara yorum abi!
    Euzü billahi mine'ş-Şeytani'r-racîm Bismillahirrahmanirrahim

Motosikleti
    Kuba CR1
    motoru satıp broadway araç aldım üniversitede bineyim diye 60 tl ye sigorta yaptırıyordum motosiklete bu sene araba 98 model 1.4 motor 1500 tl sigorta çıkıyor ayıp ya araba kaç para zaten sigorta yaptıramadım 2 aydır polisten kaçarak biniyorum arabaya fiyatlar normale binsin artık

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    SD 1290R
    10 numara değil bin numara. Baksana hala yazılanlara... Adam çözmüş meseleyi.

fatih.met - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Tvs Apache, Gsr600
    Hem, karşı tarafın hasarını karşılamak nedir ya ? Banane onun aracındaki hasardan? olması gereken şey, kaza yapınca suçsuz sürücü suçlu olan sürücünün masraflarını karşılamalı.
    bence seko haklı. sigorta sadece yapılan aracın masraflarını karşılamalı ve ek olarak yaya tazminatları için her araç sabit olarak ekstra 100 tl ödeyip bu para bir havuzda tutulmalı ve bu havuzun yönetimi devlette olmalı.

örnek; her aracın standart sigorta fiyatı o aracın değerinin %5'i kadar falan olabilir. bu %5 fiyat sadece o aracın hasarını karşılayacaktır ve bu %5 fiyata ek olarak her araç fazladan 100 tl ödeme yapmalıdır ve bu 100 tl para tek bir havuzda tutulmalıdır. Bu havuzun yönetimide devlette olmalıdır yada trafik polisinde olabilir.

16 milyon kişi 100 tl öderse bu çok büyük bir para olur ve kaza sonucu hayatını kaybeden insanlar tazminatını bu havuzdan fazlasıyla karşılar. hatta 100 tl olmayıp daha düşük olabilir yada biraz daha fazla.

sonuç olarak 250 bin tl paraya aldığın "range rover" sigorta parası 12500 tl + 100 tl olur ve yaptığın her kaza bu fiyatı yükseltir yada sakin sürücülerin fiyatı düşer. 100 tl hep sabit olur ama.

bu arada benim mondial 150zc sigorta param 75 tl + 100 tl olur ve her kazada %5 rakam %10'a çıkabilir.

böylece paran varsa lüks araca binersin yok ise ucuz araca binersin ve böylece haksız ödemelere maruz kalmassın. Ve yine böylece zenginlerden daha çok ve fakirlerden daha az para çıkmış olur. adalet yerini bulur. zengin kişi ben kerizmiyim demeyip daha ucuz araç alabilir.

not: seko' nun mesajını değiştirerek alıntı yaptım işe espri katmak için yanlış anlamayın yinede onun mesajını destekliyorum.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    SD 1290R
    Mesele fakir zengin meselesi degil, mesele risk meselesi... Kim neye binserse binsin, hic onemli degil. Onemli olan ne kadar risk tasidigi. Son model Honda Civic te, 80 model Sahin'in de birine carptiginda cikaracagi masraf, saglik ve can kaybi cok farkli degil. Peki hangi arac daha riskli sizce? Genc'ler daha riskli kullanicilardir. Peki, 25 yasinda bir genc sizce hangi araca guc yetirebilir?

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    mondial z-one 150
    zorunlu trafik sigortası,zorunlu deprem sigortası gibi olmalı,aynı mantıkla çalışmalı.Çünkü adı üstünde ZORUNLU..hem yapan için hem yaptıran için.

onurordek - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    TVS Ntorq+SHERCO 250
    Genel şartlarda değişiklik bugün resmi gazetede yayınlandı. Geçmişe yürütmüşler. Uygulamada nasıl bir etki yaratır acaba?

Motosikleti
    Benelli Tnt 250
    İnşallah herkese uyacak bir düzenleme getirir
    Acaba kişinin 2. Motosikleti için indirim söz konusumuydu şuan için

merhaba,

arkadaşlar 2015 yılı içerisinde müsteşarlık poliçeleri birleştirecekti. ama yapamadı ve bu sene de yapamaz. Sadece genelgeler ile değişiklik yapmak beklentileri karşılamaz.
    fiyatların düşme beklentisi içinde iseniz olmayacağını garanti edebilirim. serbest fiyat tarifesine geçildiğinde şirketler rakamı bir miktar yükselteceğine aşağı çektiler ama ölüm ve bedeni sakatlanma tazminatları çok yüksek bir maliyet getirdi. Ayrıca yasa geriye yönelik 10 yıl ödeme zorunluğu getirdi. Değer kaybı taleplerini eklediler. Tüm bunları topladığınızda yüksek poliçe satın almanız kaçılınmaz.

2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)