Siz sigortacisiniz sanırım .size dünyanın her yerinde geçerli bir kaide söyleyim zarar ediyorsan bu işi yapmayacaksin sigortaciligi birakacaksin
Türkiyede herkez demiyorum, tüm araçların 4te biri yalnızca 1gün sigortadan dolayı trafiğe çıkmayarak boykot yapsa devlet yakıttan alamayacağı vergiden dolayı trafik sigortasını bile kaldırır....
Sigorta şirketleri bazı marka model arabalara ve motosiklete gerçekten sigorta satmak istemiyorlar.
Nedeni ise şu;sigortalar açık bir şekilde dolandırılıyor.Malum sitede mesela şöyle yazılar görüyorum "Arabada 5.000 TL hasar vardır,ancak onu sigortadan para almak için yüksek gösterdik.Önemli bir hasar yoktur."
O nedenle sigortalar devamlı yüksek fiyat veriyor ki biri demiş ki kazanç elde edemiyorsa o işi yapmayacak.Yapamıyorlar zaten batıyorlar.Batmayanlar devasa şirketler,onlar da tavan fiyat uygulaması olmadığından fiyatı dayıyorlar.4 Milyarlık şahine 1.250 fiyat çıkmasının sebebi bu.Uygun fiyat veren sigorta şirketleri de iflasa sürüklendi.Kaç tane yerli firma var?Ona bakmak lazım.
Bu arada sigorta ile ilgili bir soru sormak istiyorum.Diyelim ki motora sigorta yapıldı.Sonra o motor satıldı ama satılırken hala sigorta var üzerine diyelim.Biz para iadesi mi alıyoruz yoksa sigorta bir süre daha devam mı ediyor motorda?Ben de yeni motor alıyorum inşAllah(hatta aldım sayılır bir gidip teslim almak kaldı) ama o sigorta işinde ne olacak hiç bilemiyorum.Keşke insanlar dolandırmasa,devlet denetlese de böyle olmasa.Kaskodan fazla zorunlu sigorta fiyatı olur mu?Olur.Aslında kasko yapana sigorta muafiyeti verecekler tadından yenmez de işte...Yapmazlar...
Bakana aslında bununla ilgili şikayeti çok kişi iletsek bilemiyorum bir çözüm olur mu ancak şu anda trafikteki araçların yarısı mı ne sigortasızmış.Bir haberde görmüştüm.Doğal yani.Ben zar zor para denkleştirip motor alacağım motorun fiyatı 3.000 TL ama gelip benden 500 TL sigorta parası mı isteyecek yıllık?Çok garip.
Yani vaziyet ne olursa olsun bu fiyatlar saçmalıktır.Ya adam gibi denetim gelsin,sigorta şirketleri dolandırılmasın da böyle olmasın ya da devlet bir oran belirlesin orada kalsın.Hayır bence en fazla olması gereken 200-300 aralığında bir fiyattır.Arabanın sigortası 730 TL şu anda benim.Ufacık motora ne gibi bir fiyat verecek bilemiyorum. :(
---------- Mesajlar birleştirildi - 02:42 ---------- bir önceki mesaj zamanı 02:40 ----------
Hocam o vergiler cebe girmemeye başlasın hiç hoşlarına gitmez. :D
Resmen koca devlet vergiler olmasa ayakta duramayacak halde.Şaka gibi,ama gerçek.Asfalt,yol yapılsın diye vergi veririz.Üzerine köprüden geçerken ek para alırlar,otoyola ayrı para alır,zaten vergisini verdiğin yol düzgün olmaz.Ona rağmen üzerine bir de para verirsin. :(
Sorunuza cevap vereyim,kullanmadığınız gün kadar ödemesini geri alabiliyorsunuz.Ancak bir kez aracımın sigortası 800 civarı çıkmıştı.350 tlye bir şirket teklif vermişti fakat geri ödemesizdi.Yani aracı 1 yıl içinde satarsam hiç sigorta iadesi alamayacaktım.Ki 2 ay sonra sattım öyle de oldu
Bu hafta sonu istanbul'da bütün taksiciler eylem yapacak bu sigorta olayını,maksat farkındalık yaratmak ve ciddi rüzgar alabilirler arkalarına bu noktada.
Şahsi İnstagram Hesabım: _hayalet_ct.mc
Chaos Turkey MC - instagram: chaos.turkey.mc
Superlight Türkiye Facebook Sayfamız: slturkiye
İnsanlar arasında hakiki adalet diye bir şey yoktur. Herkes kendini seviyor kendini düşünüyor. Üç kağıtçılar üç kağıtları doğuruyor. Sigorta şirketleri, kendisine karşı girişilen üç kağıt olaylardan sıyrılamayınca acısını dünyadan haberi olmayan vatandaşlardan çıkarıyor. ilk zamanlarda sigortayı araçlar arasındaki hukuğun korunması adına gerekli diye düşünürdüm (yani adam haksız yere sana çarptı param yok demeyi ortadan kaldırmak için) ama sigorta işin cılkını çıkarınca, sigorta şirketi sen de yok ol, devlet sen de yok ol, insanlık sen de yok ol, ey dünya sen de yok ol gibi isyanlara sürükledi bizi. Haklı olduğunu bile bile hakkını alamayanlar bu duyguyu çok iyi bilirler. Yine ve yine söylüyorum insanlar arasında HAKİKİ ADALET diye bir şey yoktur.
Trafik sigortası olayının değişmesi gerek. Ya kalkacak, isteyen kasko yaptıracak, kaza durumunda herkes kendi aracının masrafından sorumlu olacak, ya da kasko kalkacak, trafik sigortası zorunlu olacak ve karşı tarafı değil kendi aracımızı kapsayacak. Başka türlü adil bir sonuç çıkması çok zor.
Dediğiniz adil olmaz ama. Mesela:
Güzel sürücüsünüz, yeni de pahalı bir araç aldınız. Derken aceleci ve dikkatsiz bir kurye size çarptı. Çıkan bir sürü masrafı sizin kaskonuz verdi. Risk, hata ve dikkatsizlik kurye'de, ancak masrafa sizin kaskonuz katlanacak. Bilin bakalım kimin aylık ödemeleri artacak kasko yenilerken? Riskin hesabını, riski taşıyan vermeli.
Doğru olan zorunlu trafik sigortası, opsiyonel olarak ta isteyen kasko yaptırabilir. Biri suçlu durumda size çarparsa, sizin sigorta ve kasko masrafınıza birşey olmaz. Ancak siz suçlu olarak birine carparsaniz, hem sigorta, hem de kasko primlerinizin artmasını bekleyebilirsiniz.
bu konuda avrupanın isveç norveç almanya vs. teki kuralları inceliyip o tarz adil bir düzen yapılması lazım.Kaskoyu,sigortayı tokatlamayı meslek edinmiş servislere ve şahıslarada geriye dönük davalar açılması lazım.Batan sigorta şirketlerinin acısı diğer kullanıcılara bölünüyo (Birçok nedenden biri,yanlış idare hatalı yönetim) Devlet uğraşmıyo tabi askeri mantık bana girerse bende vatandaşa...İlla sesinin çıkması lazım yutturursa devam ediyo, taki vatandaş itiraz edene kadar.Köprüyü nasıl geri çektiler bunuda çekicekler.
Bu arada köprü geçişi yüksek olmalı bizde arabayız hatta daha fazla vermemiz gerekiyor diyen bu forumdaki koyunlarada selam olsun.(Unutmuştum indirimden sonra yeni aklıma geldi)
Sigortanın fazla olması sebebiyle sigortayı yaptırmadım muayenede olmuyo öyle geziyorum malesef polis görünce aynen kaçıyorum kaçıyorum diye plakayıda söktüm yaptığım doğru değil farkındayım ekipmanım ehliyetim herşeyim var ama 20 yaşındayım diye 600 tl veremem sigortaya. 2.El 1500 tl Motorumun sıfırı 3000 bin zaten.
Bir cok kisinin soyledigi gibi "birlik olup sesimizi haksizliga karsi yukseltelim" vs. olmayacak birsey, cunku boyle bir seyde birlik olmasi mumkun degil. Parasi yeten sigortasini alir, almali da. Ancak bir nevi sahsi protesto bu sekilde olabilir, daha dogrusu olmak zorunda kalir. Yanlis anlasilmasin, kimseye "sigorta almayin" demiyorum. Tabii ki herkes almali.
Ancak gercekci olmak gerekirse yuksek fiyatlar, bu arkadasin orneginde oldugu gibi trafikteki sigortasiz arac sayisini arttiracak. Kaza orani dusmeyecegine gore kaza yapan bircok vatandas, sucsuz oldugu halde arabasini kolayca yaptiramayacak. Iste bunlarin sayisi arttigi zaman da toplumdan genel olarak bir memnuniyetsizlik durumu, yani bir birlik cikacaktir.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)