3. Köprüden Motosiklet ile Atlamak için Başvurdular
Reklamlar
-
Aksiyon sporlarını destekleyen yabancı bir enerji içeceği firması, yapımı son aşamaya gelen İstanbul Boğazı'nın 3'üncü köprüsü Yavuz Sultan Selim'in tabliyelerle birleşmesinden önce, iki kıta arası motosikletle atlayış yapmak için Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'na başvurdu.
Firma, köprüyü birleştirecek tabliyelerden son ikisi yerine konulmadan, Asya ve Avrupa arasında motosikletle atlayış yapmak istediklerini belirtti. Köprüye kurulacak özel rampalarla yapılması planlanan yaklaşık 40 metrelik gösteri atlayışı için bakanlık yetkililerinin, güvenlik ve iş planı açısından konuyu değerlendireceği öğrenildi.
Ayrıca, gösteri atlayışının Türkiye'nin tanıtımına nasıl bir katkı yapacağının da kararda etkili olacağı belirtildi.
Aynı firmanın desteklediği Avustralyalı Robbie Maddison, 2009'da Londra'daki Tower Bridge'ten motosikletle atlamıştı.
Kaynak: Sabah
Reklamlar
-
Yaw bu redbull amma sponsor oluyor böyle manyak işlere insan azcıkta bize kol kanat gerer
Aynı kabiliyet biZdede var belki
-
Bırakın ulan atlasın adam=)
-
Tamamlanmamış köprüden atlayış yaptırıp motosiklet karşı tarafa konduğunda köprünün yıkılmasına neden olurlarsa dünyada bir ilki gerçekleştirip yine bütün dünyayı bize bir taraflarıyla güldürebiliriz sanırım. Ayrıca köprünün tabliyelerine vereceği zarar da muallak. Atlayış başvurusu kabul edilirse eminim bu işin hesabını kitabını zahmet edip de yapmayacaklardır. Yüklenici firmaların şaşkın bakışları altında bu atlayış gerçekleşir.
-
Mengu16 adlı üyeden alıntı
Tamamlanmamış köprüden atlayış yaptırıp motosiklet karşı tarafa konduğunda köprünün yıkılmasına neden olurlarsa dünyada bir ilki gerçekleştirip yine bütün dünyayı bize bir taraflarıyla güldürebiliriz sanırım. Ayrıca köprünün tabliyelerine vereceği zarar da muallak. Atlayış başvurusu kabul edilirse eminim bu işin hesabını kitabını zahmet edip de yapmayacaklardır. Yüklenici firmaların şaşkın bakışları altında bu atlayış gerçekleşir.
Bu iş olursa tabikide yuklenici firmanın sorumluluğu altında olacaktır. Lakin Söylediğiniz senaryo bana hint filmlerinden çıkma gibi geldi Yıkılma vs geçtim belki dediginiz gibi tabliyelere zarar verirler en kötü ihtimal ki böyle bir durumu telafi edecek yaptırımlar mutlaka sözleşme içerisinde bulunacaktır.
Umarım izin verirler.
-
boeing 737 ile atlıycam dememiş, motorla atlıycam demiş
senaryo güzel ama tutar bu, olursa güzel olur
-
Mucit23 adlı üyeden alıntı
Bu iş olursa tabikide yuklenici firmanın sorumluluğu altında olacaktır. Lakin Söylediğiniz senaryo bana hint filmlerinden çıkma gibi geldi
Yıkılma vs geçtim belki dediginiz gibi tabliyelere zarar verirler en kötü ihtimal ki böyle bir durumu telafi edecek yaptırımlar mutlaka sözleşme içerisinde bulunacaktır.
Umarım izin verirler.
Tabliyeler köprünün bitmiş hâlindeki gibi dikine halatlarla köprüyü boydan boya geçen halata bağlı olsa atlayış sorun olmaz da. Fotoğrafta görüldüğü gibi bir durumda atlayış yapıldığında tabliyelere köprü ayaklarına doğru sıkışma yönünde bir yük oluşacaktır bunun da vereceği bir zarar mutlaka olacaktır. Köprüyü yıkar mı bilemem ama normal dışı bir yük binecek orası kesin.
-
Milyonlarca tonluk köprü o hali ile yıkılmıyorsa bir motosiklet yada araba ile atlayıncada yıkılmaz
-
Uzerinde 4er serit ve cift yonlu rayli gecis olan koca kopru motoru tasiyamayip yikilirmi yaa. Herseye dusman olurken yaratilicigimizi lutfen biraz sinirlayalim.
-
motorcu adam adlı üyeden alıntı
Uzerinde 4er serit ve cift yonlu rayli gecis olan koca kopru motoru tasiyamayip yikilirmi yaa. Herseye dusman olurken yaratilicigimizi lutfen biraz sinirlayalim.
Bitmemiş köprünün üzerine 4 şerit dolusu araba yüklüyolar mı ?
-
Tabliyeleri ve bütün yükü halatlar taşır.. Tabliyelerin birleşmemiş olması köprünün yıkılacağı anlamına gelmez.
Köprü hizmete girdiğinde ne kadar yük taşıyacaksa şu anda da o kadar yük bindirebilirsiniz..
-
3 sene sonra hgs cezası gelmesin robbie kardeş.Burası türkiye dikkat et
-
parasını biz verelim elin herifi gelsin atlasın. yok mu aramızda şurayı atlayacak bir TÜRK yiğidi
Kurt Ölümüne Yakın Yalnız Olur
-
Köprünün üzerinde o kadar iş makinası , işçi , vinç vs varken yıkılmıyo da, 150 kg ağırlığındaki motosiklet atlayış yaptığında yıkılır zarar verir diyorsunuz ya , size pes diyorum ve gülüyorum ,
Bence atlayış izni versinler, az da olsa ülkemizin reklamı olmuş olur ayrıca motosiklete olan sevgi belki bir nebze olsun artar diyorum.
-
Ooooo güzel organizasyon. İzin çıkarsa ortaya da güzel bir show çıkar.
-
ben atlarımda motorum uygun değil
-
Rampaya gerek yok izin versinler ben boyle de atlarim, tabi nereye konarim bilmem
-
güzel reklam olurda ama boğazdaki yüksek rüzgar ,köprü zemininde şuan kaplama yok tahminim metal yüzeyde motor tutunamaz ,inşatta çalışan makineleri kaldıracaksın atlayıştan sonra geri getireceksin ,en az 1 hafta hazırlık ve tahmini atlayış mesafesi 40 metre yapılacağını çok sanmıyorum
www.youtube.com/c/biyeybaraküs "Motora binmeye karar verecek kadar cesur ve aptal, üzerinde ölmeyecek kadar korkak ve akıllı olacaksın" alıntıdır AttilaXtreme den
-
Redbullu alkol sanıp izinde vermezler şimdi=))300 cc mevzusu da vardı değil mi =)) şimdi ondanda engel yer bunlar..
-
Tabliyeler köprünün bitmiş hâlindeki gibi dikine halatlarla köprüyü boydan boya geçen halata bağlı olsa atlayış sorun olmaz da. Fotoğrafta görüldüğü gibi bir durumda atlayış yapıldığında tabliyelere köprü ayaklarına doğru sıkışma yönünde bir yük oluşacaktır bunun da vereceği bir zarar mutlaka olacaktır. Köprüyü yıkar mı bilemem ama normal dışı bir yük binecek orası kesin.
abi merak etmeyin bu boğaz köprülerinin hepsi halatları olmadan bile üzerindeki trafiği çekebilecek güçtedir. O köprünün emniyet katsayısı 10 dan daha yüksek bu yarım haliyle bile üzerine gelecek trafiği tutabilecek güçte şuan
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)