Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Eski tip sürücü belgeleri 1 Ocak itibariyle yenisi ile değiştiriliyor

Motovento
    REKLAM ALANI
    Mitoqondri - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı Mengu16 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arabaya römork takınca BE sınıfı ehliyetli olmak gerekiyormuş. Kötü olmuş yok yere ek masraf.
    Hocam linke göre "D" sınıfı ağır vasıta ehliyetim "CE" sınıfı oluyor. Tır ve remorklu kamyona kadar kullanabiliyorum. Hatta "D1 ve D1E" yani minibüs ve remorklu minibüste kullanabiliyorum.

Ancak adminin paylaştığı yazıda mevcut "D" sınıfı ehliyetim ile kamyon ve remorklu kamyon kullanabileceğimi, tır kullanamayacağımı görüyorum.

Ne kadar doğrudur.

Bu link mi yoksa adminin yazısımı doğru acaba ?

Bu arada mevcut "A2" ehliyetim "A" olacak onda sıkıntı yok.

---------- Mesajlar birleştirildi - 03:09 ---------- bir önceki mesaj zamanı 02:58 ----------

Yazıların doğruluğu konusunda bilgisi olan varsa, yazarsa sevinirim.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Mengu16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj 200NS, Mondial 210MX
    @Mitogondri, benim de senden farklı bir bilgim yok bu konuda.
    Mitoqondri bunu beğendi.

DKN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    napıcaz gidip alıcaz 5 sene içinde
    Kurt Ölümüne Yakın Yalnız Olur

Tundzhay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı Mitoqondri adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hocam linke göre "D" sınıfı ağır vasıta ehliyetim "CE" sınıfı oluyor. Tır ve remorklu kamyona kadar kullanabiliyorum. Hatta "D1 ve D1E" yani minibüs ve remorklu minibüste kullanabiliyorum.

Ancak adminin paylaştığı yazıda mevcut "D" sınıfı ehliyetim ile kamyon ve remorklu kamyon kullanabileceğimi, tır kullanamayacağımı görüyorum.

Ne kadar doğrudur.

Bu link mi yoksa adminin yazısımı doğru acaba ?

Bu arada mevcut "A2" ehliyetim "A" olacak onda sıkıntı yok.

---------- Mesajlar birleştirildi - 03:09 ---------- bir önceki mesaj zamanı 02:58 ----------

Yazıların doğruluğu konusunda bilgisi olan varsa, yazarsa sevinirim.

Dostum sende D sınıfı mı var?
    Eğer D sınıfı varsa;
    Eski D ye göre Kamyon ve Çekici(Tır) kullana biliyordun. Yeni ehlyete göre senin M B B1 C1 C1E kullanabileceksin

Adminin hangi yazısında tır kullanamayacağını zanettin?

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:15 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:10 ----------

Arabaya römork takınca BE sınıfı ehliyetli olmak gerekiyormuş. Kötü olmuş yok yere ek masraf.
    İyi de eskiden de B sınıfı ehliyet ile römork kollanamıyorduk. Sadece azami yükü 750 kg yi geçmeyen hafif römork olarak tabir edilen araçları kullanabiliyorduk. Şimdiki düzenlemye göre de aynı şey geçerli.

http://www.mevzuat.gov.tr/Metin.Aspx...C4%B1%20trafik

Yönetmeliğie bakınca

22) Hafif Römork: Azami yüklü ağırlığı 0.75 tonu geçmeyen römork veya yarı römorktur.

Römork Takarak Araç Kullanma
    Madde 86- (Değişik:RG-17/4/2015-29329) (11)
    B, C, C1, D ve D1 sınıfı sürücü belgesi sahipleri araçlarını, azami yüklü ağırlığı 750 kilograma kadar olan (750 kilogram dahil) hafif römork takarak da kullanabilirler.

Yani B ile 0,75 e kadar olanı kullana biliyoruz eskisi gibi.

Eski sisteme göre 0,75 tona kadar olanlarda B gerekiyor. 0,75 tondan büyük olanlar için C veya D gerekiyordu zaten.
    Mengu16 bunu beğendi.
    Bir başkadır Balkanlar'da Türk olmak!

@Mitogondri, benim de senden farklı bir bilgim yok bu konuda.
    Eyvallah hocam. Sen remorklu vs. diye yazınca bilgin vardır diyerekten alıntıladım.

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:33 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:22 ----------

Alıntı Tundzhay adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Dostum sende D sınıfı mı var?
    Eğer D sınıfı varsa;
    Eski D ye göre Kamyon ve Çekici(Tır) kullana biliyordun. Yeni ehlyete göre senin M B B1 C1 C1E kullanabileceksin

http://imagizer.imageshack.us/a/img907/3214/95YYYo.jpg

http://www.yeniehliyet.net/wp-conten...lgesi-2016.jpg

Adminin hangi yazısında tır kullanamayacağını zanettin?

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:15 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:10 ----------

İyi de eskiden de B sınıfı ehliyet ile römork kollanamıyorduk. Sadece azami yükü 750 kg yi geçmeyen hafif römork olarak tabir edilen araçları kullanabiliyorduk. Şimdiki düzenlemye göre de aynı şey geçerli.

http://www.mevzuat.gov.tr/Metin.Aspx...C4%B1%20trafik

Yönetmeliğie bakınca

22) Hafif Römork: Azami yüklü ağırlığı 0.75 tonu geçmeyen römork veya yarı römorktur.

Römork Takarak Araç Kullanma
    Madde 86- (Değişik:RG-17/4/2015-29329) (11)
    B, C, C1, D ve D1 sınıfı sürücü belgesi sahipleri araçlarını, azami yüklü ağırlığı 750 kilograma kadar olan (750 kilogram dahil) hafif römork takarak da kullanabilirler.

Yani B ile 0,75 e kadar olanı kullana biliyoruz eskisi gibi.

Eski sisteme göre 0,75 tona kadar olanlarda B gerekiyor. 0,75 tondan büyük olanlar için C veya D gerekiyordu zaten.
    Hocam bi adminin yayınladığı eski ve yeni ehliyet karşılığına bak, kullanılabilir araçlara bak, birde bu linktekine bak. Birbirini tutmayan yerler var. O yüzden sordum.

http://www.trafik.gov.tr/Sayfalar/SurucuIslem.aspx

Normal şartlarda mevcut "D" ehliyetim ile, çekici, kamyon, minibüs ve bunlara takılı her türlü dorse ve remork ile kullanma hakkım var.

Ama yukarıda bazı yerlerde eksiklikler görünce merak ettim. Linkte bulunan trafik müdürlüğü açıklamasında da D'nin karşılığı yukarda ki tablodan farklı daha fazla sınıfı kapsadığı görülüyor.

D sınıfı sürücü belgeleri M, B1, B, BE, C1, C1E, C, CE, D1, D1E ve F sınıfı sürücü belgesi,

yazıyor verdiğin linkte. Sorun ne ki anlamadım

Alıntı Tundzhay adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    D sınıfı sürücü belgeleri M, B1, B, BE, C1, C1E, C, CE, D1, D1E ve F sınıfı sürücü belgesi,

yazıyor verdiğin linkte. Sorun ne ki anlamadım
    Hocam en son yayınladığın mavi tablonun D sınıfının karşılığına bakarsan, trafiğin yayınladığından farkı, eksik sınıflarının olması. Yani CE-D1E yazmıyordu. Bende hangisi doğrusu diye sordum. Şu an anladım ki, trafiğin sitesinde ki doğru olanı.

mccxcix - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha MT-07
    "Olmadı Diye Sızlandığın Duaya,Gün Gelir Olmadı Diye Şükredersin."Şems-i Tebrîzî

Alıntı Mitoqondri adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hocam en son yayınladığın mavi tablonun D sınıfının karşılığına bakarsan, trafiğin yayınladığından farkı, eksik sınıflarının olması. Yani CE-D1E yazmıyordu. Bende hangisi doğrusu diye sordum. Şu an anladım ki, trafiğin sitesinde ki doğru olanı.
    Konu okadar karışık ki insanın kafası allak bullak oluyor
    Sen diğer kaynaklara bakma. Önemli olan devletin resmi mercilerinin açıklaması.

D sınıfı sürücü belgeleri M, B1, B, BE, C1, C1E, C, CE, D1, D1E ve F, sınıfı sürücü belgesi

M sınıfı sürücü belgesi iki, üç ve dört tekerlekli motorlu bisikletleri (moped) kullanacaklara verilir.

A1 sınıfı sürücü belgesi silindir hacmi 125 santimetreküpü, gücü 11 kilovatı ve gücünün ağırlığına oranı 0,1’i geçmeyen, sepetli veya sepetsiz iki tekerlekli motosikletler ile gücü 15 kilovatı geçmeyen üç tekerlekli motosikletleri kullanacaklara verilir.

A2 sınıfı sürücü belgesi gücü 35 kilovatı ve gücünün ağırlığına oranı 0,2’yi geçmeyen, sepetli veya sepetsiz iki tekerlekli motosikletler ile gücü 15 kilovatı geçmeyen üç tekerlekli motosikletleri kullanacaklara verilir.

A sınıfı sürücü belgesi sepetli veya sepetsiz iki tekerlekli motosikletler ile gücü 15 kilovatı geçen üç tekerlekli motosikletleri kullanacaklara verilir.

B1 sınıfı sürücü belgesi net motor gücü 15 kilovatı, net ağırlığı 400 kilogramı, yük taşımacılığında kullanılanlar için ise net ağırlığı 550 kilogramı geçmeyen dört tekerlekli motosikletleri kullanacaklara verilir. Elektrik ile çalışan araçların net ağırlıklarının hesaplanmasında batarya ağırlıkları dikkate alınmaz.

B sınıfı sürücü belgesi otomobil ve kamyonet kullanacaklara verilir. Belge sahibi, ilgili tip onayı yönetmeliklerine aykırı olmamak ve 29/5/2013 tarihli ve 28661 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı Özel Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu Yönetmeliğinde belirtilen; eğitimi tamamlamak ya da yetenek ve davranış sınavını geçmiş olmak kaydıyla azami yüklü ağırlığı 4.250 kilograma kadar olan birleşik araçları da kullanabilir.

BE sınıfı sürücü belgesi B sınıfı sürücü belgesiyle kullanılan araçlara takılan ve azami yüklü ağırlığı 3.500 kilogramı geçmeyen römork veya yarı römork içeren birleşik araçları kullanacaklara verilir.

C1 sınıfı sürücü belgesi azami yüklü ağırlığı 3.500 kilogramın üzerinde olan ve 7.500 kilogramı geçmeyen kamyon ve çekicileri kullanacaklara verilir.

C1E sınıfı sürücü belgesi C1 sınıfı sürücü belgesiyle kullanılan araçlara takılan ve azami yüklü ağırlığı 750 kilogramı geçen römork veya yarı römorktan oluşan ve katar ağırlığı 12.000 kilogramı geçmeyen birleşik araçlar ile B sınıfı sürücü belgesiyle kullanılan araçlara takılan ve azami yüklü ağırlığı 3.500 kilogramı geçen römork veya yarı römorktan oluşan ve katar ağırlığı 12.000 kilogramı geçmeyen birleşik araçları kullanacaklara verilir.

C sınıfı sürücü belgesi kamyon ve çekici kullanacaklara verilir.

CE sınıfı sürücü belgesi C sınıfı sürücü belgesiyle kullanılan araçlara takılan ve azami yüklü ağırlığı 750 kilogramı geçen römork veya yarı römorktan oluşan birleşik araçları kullanacaklara verilir.

D1 sınıfı sürücü belgesi minibüs kullanacaklara verilir.

D1E sınıfı sürücü belgesi D1 sınıfı sürücü belgesiyle kullanılan araçlara takılan ve azami yüklü ağırlığı 750 kilogramı geçen römorktan oluşan birleşik araçları kullanacaklara verilir.

D sınıfı sürücü belgesi minibüs ve otobüs kullanacaklara verilir.

DE sınıfı sürücü belgesi D sınıfı sürücü belgesiyle kullanılan araçlara takılan ve azami yüklü ağırlığı 750 kilogramı geçen römorktan oluşan birleşik araçları kullanacaklara verilir.

F sınıfı sürücü belgesi lastik tekerlekli traktör kullanacaklara verilir.

G sınıfı sürücü belgesi iş makinesi türündeki motorlu araçları kullanacaklara verilir.

Bunları kullana biliyorsun. Kısacası otobüs dışındakileri kullanıyon. Sıkıntı yok.
    Mitoqondri bunu beğendi.

Eyvallah hocam.

Sırf şu kafa karışıklığı yüzünden, ehliyeti sistem tam oturduğunda değiştirmeyi düşünüyorum.
    Olanıda kaybetmemek için biraz daha bekleyelim bakalım.

Senin büyük sınıf ehliyet olduğu için zaten 5 yılada bir değiştirmen gerek.. bu gün değiştirsen 5 yıl sonra yine değiştirecen. ha eskisini kullansan 5 yıl süre var. yani çok bişey kaybetmiyorsun. ama o dönem içinde yurt dışına çıkacaksan değiştirmende fayda var.

motorcu adam - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBF 1000 FA
    iyi bari uluslar arası ehliyet almaya gerek kalmadı. millet artık 17 yaşında 1000rr a binemicek. bence bu ehliyet yasası milletimiz adına çok güzel oldu. varsın 15 lira para alsınlar kaç tane hayat kurtarılcak bu ehliyetler yüzünden. vatana millete hayırlı olsun.

bassturbin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Xj6 Diversion F
    A sınıfı harley davidson sponsorluğunda

O zamana kadar yaşarsak 2020 de değiştiririm ben.

omeroquz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Pulsar 200 NS
    site www. ile başladığı için host hatası veriyor arkadaşlar. surucurandevu.egm.gov.tr böyle girerseniz bir problem yok bilginize

sinka251 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cbf150
    Bugun yeni ehliyetim icin biometrik fotoraf cektirdim.Saglik ocagina saglik raporu almaya gittim daha sistemden cikaramiyoruz yaziyi dedi doktor,siz sordunuz mu acaba bilgu veriebilirmisuniz.Birde sistemden emniyet mudurlugunden randevu alamiyorum.

_kaan_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Hocam işin maliyet tarafı renkli baskı kart dahil 35 kuruş falan renksizde 20 kuruş civarıdır. Zaman olarakta renksiz baskı 1 kart için 3-5 saniye, renkli için 20 saniye civarıdır. Zaten bu işlem randevuyla olacağı için 20 saniye pek sıkıntı olmayacaktır ama yine de 3-5 saniyede işi çözmek daha cazip gelmiş dövletimize
    To live is to die...
    Youtube : Gaan Ylmz

Alıntı _kaan_ adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hocam işin maliyet tarafı renkli baskı kart dahil 35 kuruş falan renksizde 20 kuruş civarıdır. Zaman olarakta renksiz baskı 1 kart için 3-5 saniye, renkli için 20 saniye civarıdır. Zaten bu işlem randevuyla olacağı için 20 saniye pek sıkıntı olmayacaktır ama yine de 3-5 saniyede işi çözmek daha cazip gelmiş dövletimize
    yeni ehliyetleri sadece bir kağıt parçası oldunu mu zannediyorsun?

sinka251 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cbf150
    Parasida muhim degil cikartamiyozki ben yurt disina ciktigimda sorun yasiyorum bu eski ehliyeyle biran once elimize alabilsek parayi vericez

burakcvck - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha XSR 700 Xtribute
    Arkadaşlar 2015 ağustos tarihli a2 ehliyetim var yaş su an 23. 2 sene bekleyip ehliyeti yenisi ile degistirsem a2 otomatik olarak A mi olacak?

Alıntı burakcvck adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar 2015 ağustos tarihli a2 ehliyetim var yaş su an 23. 2 sene bekleyip ehliyeti yenisi ile degistirsem a2 otomatik olarak A mi olacak?
    evet a olacak.... sıkıntı yapma. şu anda değiştirsen de a olması lazım

REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)