Motosiklet Bariyerleri Projesi'ne Birincilik Ödülü
-
TRANSİST 2015 kapsamındaki Toplu Ulaşıma Teşvik ve TRANSİST Özel ödülleri İstanbul’da dağıtılırken, “Motosiklet Bariyerleri Projesi” yarışmada birinci oldu.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde İETT tarafından halkın toplu ulaşıma olan ilgisini arttırmak amacıyla düzenlenen Toplu Ulaşım Haftası etkinlikleri kapsamındaki TRANSİST 8. Uluslararası Ulaşım Teknolojileri Sempozyumu ve Fuarı İstanbul’da yapıldı. Fuar kapsamında yapılan proje yarışmasında Arnavutköy Belediyesi’nde görev yapan Ali Tuğrul Kaya, “Karayolu Bariyerlerinin Motosiklet Kazalarına Etkileri ve Motosiklet Kullanıcılarına Uygun Bariyer Sistemlerinin İncelenmesi” konulu projesi ile birinci oldu.
Kaynak: Türkiye Motosiklet Federasyonu
Reklamlar
-
Ama olmaz ki çok demir gider buna, gebersin üç beş motorcu daha yavaş giderler akılları başlarına gelir, o paralarla daha faydalı şeyler yaparız biz ülkemize (yapmadılar)
-
Umarım en kısa zamanda proje uygulanır
-
Bune adlı üyeden alıntı
Ama olmaz ki çok demir gider buna, gebersin üç beş motorcu daha yavaş giderler akılları başlarına gelir, o paralarla daha faydalı şeyler yaparız biz ülkemize (yapmadılar)
ironi yapayım derken eşeğin semerine su kaçırmak bu olsa gerek
-
Biz bu tarz bariyerleri daha önce TOPbaş a mail yoluyla bildirmiştik kendileri şu an kullanılan giyotinlerin uluslararası standart olduğunu belirtip yıllarca motorcuların parçalanmasına karşı önlem olarak hiç bir şey yapmamıştı.
-
oncekiler kesiyordu buda rende yapar. dunyayi yeniden kesfetmenin anlami yok dunyadaki orneklere bakmak lazim.
-
bunu'da yapsınlar güzel uygulama olur.
ama önce yolları yapsınlar her yer delik deşik yama desen oda ayrı bir dert bu belediyenin görevi.
trafik'de kendi işini yapsa mesela beleş yemek yiyeceğim diye kebapçıların valelerine park yapılamaz yazan yerlere park etmesine izin vermese yol hem daralmaz hemde kazalar minimuma düşer.
-
virajarın girişine , içine ve çıkışına yapsalar yeterli ilk etapta
-
Kendisi de bir motosikletsever olan Sevgili Ali Tuğrul Kaya uzun zamandır bu proje üzerine çalışmaktaydı.(Bir ara aynı forumda yazışırdık)
Sonuca ulaşmasına sevindim. Tebrikler.
-
surmenajetki adlı üyeden alıntı
ironi yapayım derken eşeğin semerine su kaçırmak bu olsa gerek
Suyu hissettiniz sanırım ondan yazma gereği duydunuz?!?
-
Sunu yapin be. Bitanede motorculara yonelik bi icraat olsun su ulkede. Hic kimsenin umrunda degiliz bu ulkede.
---------- Mesajlar birleştirildi - 14:11 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:59 ----------
Ali Tugrul Kaya beyi tebrik ederim bu arada. Basarisinin devam etmesi dilegi ile.
-
motorcular şu bariyerin kendini koruyacağını zannediyor sa ben onlara hiç motordan düştünüz mü derim , düşmemeye çalışın düşmeyecek şekilde emniyetli sürün yeterli
konu bizim emniyetimizse yollar daki asfalt iyi tutsun ,yoldaki eğim su tutmayacak şekilde olsun ,esnaf dükkanının yıkayıp suyu yola dökmesin yeterli bence
bizi koruyacak tek sistem bu dur bence
www.youtube.com/c/biyeybaraküs "Motora binmeye karar verecek kadar cesur ve aptal, üzerinde ölmeyecek kadar korkak ve akıllı olacaksın" alıntıdır AttilaXtreme den
-
Motorcunun derdi ölmemek değil motorcunun derdi ölürse tabuta tek parça halinde girebilmek.
-
TIGERSHARK adlı üyeden alıntı
Motorcunun derdi ölmemek değil motorcunun derdi ölürse tabuta tek parça halinde girebilmek.
Ben ölmüşüm tek parça olsam kaç yazar, ölmüşüm anam babam sevdiklerim karım kızım yas tutuyor. Çocuğum bensiz büyücek. Tek parça olmuşum kaç yazar bana ne ben ölmüşüm.
Önemli olan ölmemek...
-
Arkadas kendini olum tribine sokmus.
-
https://www.facebook.com/motosikletd...3676747513742/ başka konu açmıyım dedim bu eleman ne kadar soğuk kanlıymış öle helal olsun.
-
Dostlar o bariyerlerin hiç birisi sizi iç kanamadan KURTARMAZ galiba siz bariyer giyotin gibi kesmez ise top gibi çarpıp sekeceğinizi kurtulacağınızı düşünüyorsunuz? İÇ KANAMAYI hesaba katmıyorsunuz bir bildiğimiz var ki yazıyoruz
Hee kimisi ben öldükten sonra anama babama bir poşet içinde teslim edilmek çokta önemli değil diyorsa oda onun tercihi
Yoshinari Matsushita iomtt'de yarışçıları korumak için sünger kaplı duvara virajda kayarak vurdu ve öldü
-
giyotin gibi kesmez de rendeler buda. kıyma olarak düşeriz aşağı.
-
TIGERSHARK adlı üyeden alıntı
savinelli adlı üyeden alıntı
giyotin gibi kesmez de rendeler buda. kıyma olarak düşeriz aşağı.
adam zaten kiyma olalim diye yapmış dimi bu tasarımı! bariyer motorcuları ölümsüz yapıcak demiyo kimse zaten. bariyere çarpıp ölen 10 kişiden birini kurtarabilse bile çok iyi bir gelişme. ben motora ölmek için binmiyorum ve bir kaza sırasında benim yararıma olucak her gelişmeden çok memnun oluyorum. bence sizde kiyma yada ölünce tek parça olmayı değil hayatta kalmaya bakın.
-
Kafamdaki en mantıklı çözüm bu beton bariyerler.
Otobüslerin kamyonların şerit atladığı ülkemizde hem motosiklet sürücülerini koruyacak hemde güçlü çarpmalarda araçları durdurabilir.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)