Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 12

Motosiklet Bariyerleri Projesi'ne Birincilik Ödülü

REKLAM ALANI
    ZümeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Me Te Doquz
    Az yavaş gidin, kimseden de hiç bir beklentiniz olmasın
    o zaman her şey yoluna girecektir.
    Derin olan kuyu değil, kısa olan ip'tir.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Jedaykin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki Inazuma GW250
    Alıntı ZümeR adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Az yavaş gidin, kimseden de hiç bir beklentiniz olmasın
    o zaman her şey yoluna girecektir.
    Mevcut bariyerin altına 30la bile girseniz iki bölünmezsiniz ama çok güzel doğranırsınız, kemikleriniz kırılır. Yavaş gitmek çözüm değil.

Tasarım fena değil, eksikleri var ancak hiç yoktan iyidir. Buna 30la çarparsanız yaralanma ihtimaliniz düşük. Tabi ki uygulanmayacağını garanti ederim. Vaktinde yola dökülüp 2 hafta bırakılmış gevşek mısırı tehlike yaratıyor diye Karayolları GMne bildirmiştim. "Yılda x km beton asfalt y km mıcır asfalt döküyoruz" diye cevap verdiler. Adamlar diyo ki "bizim çok işimiz var sizin canınızı düşünmeyiz".

Hala bu ülkede insan hayatına değer verildiğini düşünmeyi çok naif buluyorum.
    planet58 bunu beğendi.

Merhaba;

İyi dilekleriniz için teşekkür ederim.

Evet uzun bir süredir üzerinde çalışıyorduk ve meyvelerini almaya başladık.
    Uzun bir süreç oldu, bunun sebelerini kısaca yazmam gerekirse;

-Uluslararası çalışmaları takip edip en uygun sistemi getirmek için bir çok test ve raporları incelendikten sonra mevcut sisteme uygunluğunu araştırdık.
    -Daha sonra uygulamak için lisans hakkını almak gerekiyordu,
    -Uygulamanın fiyat analizleri ve ihale süreçleri
    -Türkiye'de daha önce uygulanmadığı için üretim bantlarını dizayn etme gibi sebeplerden dolayı...

Bende bu konu üzerinde Yüksek lisans yaparak çalışmanın Türkiye'de literatüre geçmesini sağladım.

Bu çalışmada emeği geçenlere teşekkür ederim. Bu ödül motosiklet kazalarına dikkat çekmek için iyi bir örnek oldu diye düşünüyorum. Bundan sonrada çalışmalara devam edeceğim inşallah.

Sonuç olarak motosiklet bariyerleri şu an bir kaç bölgede uygulanmaya başlandı; E5 güzergahında en çok kaza olan noktaladan biri olan Zeytinburnu metrobüs durağı- otomol önünde, Edirnekapı-O3 bağlantı yolunda gördüm. İnşallah daha kapsamlı çalışmalar yapılacak. Aynı zamanda O3 (otogar yolu) beton bariyer uygulamasıda motosiklet kazalarını göz önüne alarak uygulandı ve devamında sağmalcılar viyadüğünde motosiklet koruma bariyerleri (viraj olmamasına rağmen,tehlike arz ettiği için) uygulanmış oldu.

Bütün herkese kazasız belasız güvenli sürüşler dilerim.
    Selamlar
    planet58 bunu beğendi.

planet58 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    sattı...
    Alıntı motorcu adam adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sunu yapin be. Bitanede motorculara yonelik bi icraat olsun su ulkede. Hic kimsenin umrunda degiliz bu ulkede.

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:11 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:59 ----------

Ali Tugrul Kaya beyi tebrik ederim bu arada. Basarisinin devam etmesi dilegi ile.
    Trafikte biz motorculara gıcık olmayı bıraktıkları gün her şeyin düzeleceğine inanıyorum.
    Tekerlekler havadayken frenin ABS olması hiç farketmiyor...

2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)