Daha dün ışıklarda yanımdaki araçta bir sürü kafa bana bakıyordu. önde oturanın sorduğu soru şu;
-Motorlarada ışıkta geçince ceza varmı?.
-e yani abi, taşıt bu..
-vaybee
İçimden, bu adamı bunu düşünmeye iten şeyin ne olduğunu sordum kendime..cevaplar aslında çok basit.
-Pizzacılar bere takar gibi kask takıyor..
-Kırmızı dersen.. pizzacıya lahmacuncuya ters (koşuyolu caddesindeki servisci arkadaş buradaysa forzayla göbekten alıcaktım altıma seni. yapma arkadaş.)
-Kaldırım mı dersen, ters şeritmi desen hepsi var..
Kimse alınmasın ama bunu istanbulda %90 pizzacı ve pide-lahmacun servisi yapan scooterlarda görüyorum. geçen gün servis yapan scooterlardan biri düşmüş ve bizim arkadaşın araca sürüklenip vurmuş. çocukta ne ehliyet ne kask var diyor acımış.. ben yoktum ah orada olacaktım o iş yeri sahibine neler yapardım.
Kısaca bizim toplum olarak bazen dile getiririz ya "şu zaman değişecek" , "herşey değişiyor"," daha iyi olacak" bana bu sözler hiçbirşey ifade etmiyor,bir ışık göremiyorum..anlatabiliyormuyum.
İstanbuldaki trafik ahlakı içindir bu söylediklerim. aracından kamyonuna, tırına motoruna varana kadar bu böyle maalesef. He ben çok mu iyiyim bu konuda. hayır değilim.. üzüm üzüme baka baka kararıyor. sakin kullandığım anda bir araç yada trafikteki bir etken tüm dengemi alt üst edebiliyor ve sizi o sakinlikten alıp uzaklara götürüyor. genelde sakin olmaya çalıştığım fakat bu cani sürücülerle saklambaç oynadığım yerdir istanbul. tekeriniz düz bassın.
demekki neymiş göründüğü gibi korkulacak bir durum yok muş iq testi konusunda haha ))
20 sene önce çıksaydı şu yasa buralar dutluk kalmazdı, biz avrupayı değil avrupa bizi örnek alırdı, yazık çok geri kalıyoruz birçok şeyde
Yani trafikteki arac sayısı yuzde 75 azalacak, supermıs.
Trafikte sıkıntı kafası az çalışandan değil aksine kısmen zeki olup zekasını kurnazlık için kullananlardan kaynaklanıyor.
Albert Einstein IQ Düzeyi: 160
olmamuş 2 puan daha lasım, albert dayiya.. )
ince
sadece rant sağlamak için hayata geçirilecek bir proje gibi düşünüyorum.
şu an hali hazırda yürürlükte olan sağlık raporu uygulaması, birçok özel hastane tarafından ranta dönüşmüş durumda.
5 dakikada size heyet raporu veriyorlar ücreti mukabilinde.
Bu da benimki. Salak değilmişi demekki. Bu arada IQ sonuçlarınızı yaşınızla birlikte verin lütfen. IQ yaşa bölüm ile bulunur. Yaşım 43 . IQ 134. Eğer yaşım 30 olsaydı 150 filan çıkacaktı Yaşlandıkça zekanız aynı kalsa bile IQ skoru düşer. Mesala Steven havking 73 yaşında ve IQ su 160 dır. yani bu adam gençken 200 leri geçmiştir.
Boş iş bunlar..
Aile hekimi sağlık raporu veriyor..Ne IQ su ? Kendi IQ seviyesi ne ki, neye göre beni test edecek ?
Odasına girdim. Rapor alacaktım ehliyet için.
"Bi şeyin var mı..?"
-Yok..
"Kan grubu.??"
0+
"Geri çekil şuradaki harflere bak"
Kafasını kaldırdı..
"Haa sende gözlük varmış, tamam gerek yok.. Resim var mı yanında ?"
"Buyrun.."
"Tamam bunu al kaşe bastır gidebilirsin."
Şehrimdeki durum bu..
Derin olan kuyu değil, kısa olan ip'tir.
159 Dahiymişim haberim yok
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)