yanlış hayat doğru yaşanmaz yanlış yolda da doğru gidilmez. tepe üstüne kavşak koyan, yolun tam akması gereken yere trafik ışığı koyan zihniyet suçlu arıyorsa eds kamerası yerine ayna alması yeterlidir. yoğun saatlerde trafiği düzene sokan trafik polisleri neden artık pek görünmüyorlar ?
Cezalarla bu iş çözülmez evet ama bizim millete caydırıcı ceza şart,
eğitim falan yetmez bize. bakınız Futbolda Şiddet !. (tvden çok duyduk futbolda şiddeti en fazla üniversite mezunları yapıyor diye)
başka bir örnekte poker. online poker firmaları genellikle türkiyeye hizmet vermek istemez, hilebaz olduğumuz için.
ingilterede yaşayan türklerin oradaki "kurallardaki açıkları" kullanarak ne haltlar yediğini v.s. çok uzun uzadı şeyler yazabilirim.
biz millet olarak işimizi kolay yoldan halletmeyi isteriz. okumuşu/okumamışı, bir devlet dairesine işimiz düşse. önce tanıdık bulmaya çalışırız.
trafik polisi ceza yazmak için durdursa abi bir yolu yokmu deriz . o yüzden cezalar bizde olması gerekir hatta dahada arttırılmalı.
3-5 yıl önce ödenemeyen çekler yüzünden insanlar hapse girmesin o zaman zaten ödeyemez. bari işini kurtarmaya çalışır öder diye hapis cezası iptal edildi, anasını satayım sektör oluştu bizde bu açıktan yararlanıp dolandırıcılık yapmak.
arkadaşın biri yazmış tanıdığı varsa sildirir cezasını belediyeden diye. evet sildirebilir ama kaç kişinin varki tanıdığı binde 1.
hatta aklıma şöyle bişey geldi, Bimer e yazayım diyorum. Trafik mobese'leri özelleştirilsin. o zaman para kazanmak için her yere kamera kurar özel sektör. kuralları ihlal edene anında yazar cezayı. ha bizde birde şu var ceza yassan nolcak uzun süre ödemiyor adam. onada çözüm; sistem benzin istasyonları ile online bağlantılı olsun, yediği ceyazı ödemeden 2. kez depoya benzin/mazot/gaz alamasın ... yazayım la bunu ii fikir bence..
her gün bizler konu açıyoruz. yok şu üzerime kırdı, gördüğü halde yola atladı. bizi trafikte adam yerine koymuyorlar vs.vs. sonra kural gelince vay efendim devletin amacı nereden para toplarım oluyor ondan sonra.
ha bunları yazıyorumda ben çokmu uyuyorum kurallara, uymuyorum bende türküm lan ))
insanların arabalarını park edebileceği katlı otoparklar yapma hanesi olanlar ile esnaf araçlarını sokaklara park etsin o sokak aralarındaki arabalar ara yolların akışını engelleyip trafiği yavaşlatsın o yavaşlamanın etkisi ana yollara vursun sonrada eds koyup böyle trafik daha güvenli deyip milletten TOPTAN para topla
Bunlara ancak sizlerin zihniyeti der sonudana ........ koyarım
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)