"BU OLAY CİDDİ İSE YAPILACAKLAR VE MALZEME LİSTESİ.............."
Bu fikir bana çok komik geldi çünkü çocuk oyuncağı değil bu durum.Bu şekilde bir şey yapacak olan varsa yapsın ve sonucunu görsün :D
"BU OLAY CİDDİ İSE YAPILACAKLAR VE MALZEME LİSTESİ.............."
Bu fikir bana çok komik geldi çünkü çocuk oyuncağı değil bu durum.Bu şekilde bir şey yapacak olan varsa yapsın ve sonucunu görsün :D
bunun anlamı bizim trafik polisimiz yeterli gelmiyor, siz de onlara yardım edin midir? ihbar hatları kurulması veya bunların teknolojinin getirisine uyum sağlayarak whatsapp/viber gibi kanallara genişlemesi güzel AMA elinizde çalınan aracınızın videolu kanıtı varken birşey yapamayan polis, mahkeme de kamera kaydını kabul etmeyen devlet nasıl olupta hesap makinesi kalitesinde sıkıştırılmış basit bir fotoğraftan ceza yazacak? üstelik vatandaşın çektiği bir fotoğraftan. bunun itirazı gene whatsapp üzerinden mi yapılacak? ihbar eden eğer gereksiz yere saçma sapan fotoğraflar gönderdi ise polisi gereksiz yere meşgul etmekten yargılanabilecek mi? peki ihbar eden kendisine ait olmayan bir numara kullanıyor ise ne olacak? inci sözlüğün ortaya attığı geyiklere benzer bir uygulama (tabii gerçekten böyle bir uygulama var ise)
son sorum: eğer motor üstünde çatalı açık giden birinin fotoğrafı, kural ihlali nedeniyle buraya gönderilir ise, özel hayatın gizliliği sebebiyle fotoğrafı çekene dava açılabilir mi :D
Hocam IEM'in sitesinde böyle bir ihbar sayfası vardı zaten. Yani siteden ihbar yapılabiliyor.
Dün haberlere de çıktı fakat whatsapp olayını burada gördüm. Haberlerde kamyon arkasındaki minibüsün geçmesine izin vermemek için manyak gibi şerit değiştiriyordu. Biri de bunu kaydedip, şikayet etmiş. Kamyon sürücüsü ceza almış.
evrakda sahtecilikden hüküm giymiş birinin memuriyet olayıda bitiyor diye biliyorum.
gelen 1000 ihbarın 20sini inceleyip ceza yazsalar bile müthiş güzel bir uygulama olur,yavaş yavaş uygulama oturmaya başlayınca işler hızlanır yeter ki başlasın.Fakat kötü amaçlı kullanımları önlemek için e devlet şifresiyle giriş yaptıktan sonra ihbar edilmesi gerek,ihbarcının kimliği net olarak belli olmalı,yoksa önüne gelen montajlı foto hazırlayıp yollar.
her araca kamera kullanımını zorunlu hale getirmeleri ve buna denetim yapmaları gerekir bence
kara kutu hesabı...
insanlarda zorla bir trafik kültürü oluşturulabilir daha yarayışlı olur
Teori güzel bakalım uygulamada ne olacak gorecegiz..
reis hali hazırda zaten araç kamerası telefon video kayıt cihazları ile hatalı sürücüleri kayıt edip şikayet edebiliyorsun ki eds lerde bunun için var ama bu işlem biraz uzun trafik şubeye falan gidecen cart curt. bu sadece kolaylaştırmak için olmuş iyi uygulama bence keşke burada da olsa
Yavaş gitmeyi hızlı hale getirmeyi deneyin
güzel uygulama, darısı diğer illerin başına inşallah...
açılıp kapanan plaka mekanizması şart oldu,bu böyle gitmez
bu çok güzel oldu işte, darısı diğer illerin başına.
Dün gece Polis Müdürü canlı yayında açıklama yaptı.
Gönderilen resim yada videolar teyit edildikten sonra ceza kesilebilecek.
Nasıl teyit edilecek?
Mobese veya EDS lerden gönderilen görüntüler karşılaştırılacak
Mobese veya EDS yoksa, görüntüleri gönderen konum bilgisinide verdiyse çevrede kamera aranacak
Kısacası göstermelik bir uygulama
Bence hepimiz toplanıp kasksız gezen motorcuları ihbar edelim. )
Aksiyon kameramızı açalım bi' de. Telefonla olacak iş değil gibi. Belki artçınız ya da otomobildeyseniz yan koltuktaki yolcu işe yarayabilir. Yoksa, seyir halinde telefon kullanmak herkes için tehlikeli. Şu araç kamerası olayı zorunlu hale gelirse, işe yarayabilir. Yoksa çok verimli olmaz şu anda. Ha bir de ne kadar uygularlar, bilemiyoruz.
Bu arada ben buna daha önceden mantıklı bir cevap vermiştim ama şimdi yazıyı bi daha okuyunca ekmeğini teknolojiden kazanan biri olarak utandım resmen, profesyonel bir fotoğraf düzenlemeden bahsedip tercihen windows 7 önermek teknoloji bilginizin ne kadar engin olduğuna işaret İnternet cafelerde iki el cs oynayan gelip ahkam kesiyor teknoloji namına
arkadaşlar bence çok güzel bir uygulama bu ihbarların değerlenileceğini düşünüyorum. her ihbar değelendirilir ama herkese ceza yazılacak diye birşey yok tabikide gerek görülürse yazılır bariz hatalar oluyor onlar kesinlikle işlem görür.
kafasına göre konuyu yorumlamak yerine direk muataba sorunca bu şekilde cevaplarda alabiliriz. Bu çalışmayı kötülemek yada eksiklerini aramak adına burada yorum yapmak kimseye birşey kazandırmaz. Bunun yerine öneride bulunma, olumlu eleştirilerle gelişimini sağlamak adına çalışmanızı yeğlerim.
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:01 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:44 ----------
LİNK
Ben geçen gün boğaz köprüsü anadolu avrupa yolunda emniyete girip rahat rahat hareket eden kişiyi fotoğraflayıp gönderdim.
Cevap da geldi:
Police Whatsapp adlı üyeden alıntı
Sonuç aldığınız oldu mu ?
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:14 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:11 ----------
Kesinlikle katılıyorum, milletin gözünü boyamak,kural ihlali yapanların belki gözünü korkutmak. Şu E5'e bir tane gezici polis ekibi koysalar günde abartmıyorum yüzlerce araca makas atmaktan ceza yazarlar. Ama devletimiz çok meşgul başka işlerle.
No matter how bad your day is
Your bike will always make you feel better.
Bence malzemelerden 4. sıradakine ihtiyacınız var...
[B]Efendi olun, adam gibi araç kullanın!
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)