Motosiklete köprü ve otoyollarda indirim hamlesi
Reklamlar
-
05 Ağustos 2015, 15:16
Kullanıcı sayısı hızla artan motosikletçiler, köprü ve otoyollardan geçiş ücretinde indirim için bakanlığa başvurdu
Özellikle bahar ve yaz aylarında trafiğe yoğun olarak çıkan motosiklet kullanıcılarının sıkıntılarından biri de köprü ve otoyol bedelleri. Konuyla ilgili harekete geçen Motosiklet Endüstrisi Derneği (MOTED), gişe ücretinde indirim almak için Ulaştırma Bakanlığı'na başvurdu. Köprü ve otoyol geçişlerinde kamyonet ve binek araçlarla aynı miktarda ücret ödenmesinin yanlış bir uygulama olduğunu belirten MOTED Genel Koordinatörü Remzi Öztürk, "Yüzde 30-40 oranında bir indirim için Ulaştırma Bakanlığı'na başvurduk.
Karayolları talebi incelemeye aldı. Bu işin peşini bırakmayacağız" dedi. Bu yıl trafiğe çıkan motosiklet sayısı düşerken markalı ürünlerde geçen yılın ilk yarısına göre yüzde 20 artış olduğunu dile getiren Öztürk, "Trafikteki markalı motosiklet sayısı 25 bin 126 oldu. Özellikle İstanbul, İzmir ve Antalya'da satışlar artıyor" diye konuştu.
PLAKASIZLAR TOPLATILIYOR
Piyasada elektirikli bisiklet olarak nitelendirilen plakasız araçların 3 aydır toplatıldığını dile getiren Remzi Öztürk, pazarda 100 bin adet ÖTV, KDV alınmayan araç satıldığını söyledi. Yüksek kâr peşindeki firmaların yasal boşluktan yararlanıp 3 yıl boyunca plakasız araç sattığını vurgulayan Öztürk, "2016'da 100 bin kayıtdışı ürünün kayıt altına alınmış olmasıplanlanıyor. Bu sayede ülke ekonomisine de ciddi bir katkı sağlanmış olacak" şeklinde konuştu.
Kaynak: Sabah Gazatesi
Reklamlar
-
08 Ağustos 2015, 11:33
Keşke bu gerçekleşse. Ama başımızdakiler paranın tadını aldığı için bir sonuç gerçekleşeceğine maalesef inanmıyorum :(
-
08 Ağustos 2015, 11:45
xcom adlı üyeden alıntı
Karayolları talebi incelemeye aldı. Bu işin peşini bırakmayacağız" dedi. Bu yıl trafiğe çıkan motosiklet sayısı düşerken markalı ürünlerde geçen yılın ilk yarısına göre yüzde 20 artış olduğunu dile getiren Öztürk, "Trafikteki markalı motosiklet sayısı 25 bin 126 oldu. Özellikle İstanbul, İzmir ve Antalya'da satışlar artıyor" diye konuştu.
Markalı ürün dedikleri nedir ? Honda, Yamaha gibi markalar dışındakileri markasız sayıyorlar heralde.
Bu arada elektrikli bisikletlerin toplatılması kötüymüş. Satın alırken elektrikli bisikletlerin yanında Uyumluluk belgesi verilmediğinden trafik tescili de yaptırılamaz heralde.
-
09 Ağustos 2015, 04:11
Muhtemelen customlardan bahsediyorlar.
-
09 Ağustos 2015, 23:59
Cuma gunu elektrikli bi bisikleti (kask yoktu adamda) ve beni durdurdu. Benim belgeleri kontrol etti. Adama bisey demeden sen devam et devam et dedi....
Bu haber de laf olsun diye yapilmis anlasilan...
-
11 Ağustos 2015, 08:10
merakla beklıyorum ne olucak
-
11 Ağustos 2015, 20:24
Gümrüğeek vergi geliyor köprü falan umutlanmayın
-
11 Ağustos 2015, 21:39
köprü geçişinin 2 liraya kadar inmesi gerekir diye düşünüyorum
-
12 Ağustos 2015, 23:17
Şahsen hergün köprü kullanıyor olsam plakamı kapatırım.Devletim beni düşünmüyorsa ben devleti hiç düşünmem.Motosikletlere alınan kol gibi ötv,kdvleri ucuz sanıyorlar sanırım.Sonrada firmalar boşluktan faydalandı oluyor.
-
17 Ağustos 2015, 17:28
Evet motosikletlere indirim olursa insanlar illegal şekilde geçeceğine adam gibi parasını öder de geçer devlette kazanır.500 bin tl lik 4*4 jeep ile aynı paraya geçmek ayıptır.
-
21 Ağustos 2015, 08:12
Mengu16 adlı üyeden alıntı
Markalı ürün dedikleri nedir ? Honda, Yamaha gibi markalar dışındakileri markasız sayıyorlar heralde.
Bu arada elektrikli bisikletlerin toplatılması kötüymüş. Satın alırken elektrikli bisikletlerin yanında Uyumluluk belgesi verilmediğinden trafik tescili de yaptırılamaz heralde.
markalı; oem üretici mamulu olmayan diye tahmin ediyorum.
yani üreten fabrika ile satış markası aynı olan anlamında.
burada hemen birisi çıkıp bmwde kymcoya scooter ürettiriyor diyebilir, bmwnin kymcoya scooter ürettirmesi farklı bir durum, o bu senaryoda doğru bir örnek değil.
yani kısaca "havalı" bir marka olmayan pulsar, kymco, sym markalı ama mondial değil.
zira mondiali zangzung(fabrikanın gerçek ismini bilmiyorum) diye biri üretiyor.
gidip 3000 araçlık sipariş verin motorun üstüne ahmet de yazar o fabrika.
---------- Mesajlar birleştirildi - 08:12 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:10 ----------
sefasahin adlı üyeden alıntı
Şahsen hergün köprü kullanıyor olsam plakamı kapatırım.Devletim beni düşünmüyorsa ben devleti hiç düşünmem.Motosikletlere alınan kol gibi ötv,kdvleri ucuz sanıyorlar sanırım.Sonrada firmalar boşluktan faydalandı oluyor.
dediğiniz teoride doğru pratikte pek oluru yok.
3 geçişin birinde yunuslar yapışır ensenize, cezayı yazarlar.
plakanız yanınızda değilse motosikleti parka da çekebilirler.
-
21 Ağustos 2015, 08:36
dediğiniz teoride doğru pratikte pek oluru yok.
3 geçişin birinde yunuslar yapışır ensenize, cezayı yazarlar.
plakanız yanınızda değilse motosikleti parka da çekebilirler.[/QUOTE]
Açık olmak gerekirse teoride de pratikte de çok da güzel oluru var. Tam 14 aydır pazarları hariç her gün köprüden geçiyorum ve 1 tl bile ödemiş değilim ödemem de(asla plakasız geçmedim ve plakamı da kapatmadım)
¡Por la sonrisa de mis padres que vale un millón!
-
21 Ağustos 2015, 08:54
-
25 Ağustos 2015, 21:24
bende 3-4 aydır odemıyorum plaka acık
-
26 Ağustos 2015, 00:24
Markali urunlerden kasit cinli olmayan beyler. Cinli satislari kotu durumda, ulkemiz kullanicisi bilinclenmeye basladigi icin bu yilin motosiklet satislari dusmus olsa da satis oranlarindaki kaliteli urunlerin sayisinda yukselme var.
Ben de plaka kapali geziyorum ama bunun ovunulecek bir yani yok. Kopruden cok TEM giselerini kullaniyorum ve 8 km mesafeye motosiklet 3 lira ucret odemek zoruma gidiyor. Otomobilimde ogs kullanmayaysa devam ediyorum.
2 senedir yalnizca 1 kez ceza yedim o da plakadan 88 TL. Onu da 15 gun icinde 66 lira olarak odedim gecti bitti.
-
27 Ağustos 2015, 21:38
Açık olmak gerekirse teoride de pratikte de çok da güzel oluru var. Tam 14 aydır pazarları hariç her gün köprüden geçiyorum ve 1 tl bile ödemiş değilim ödemem de(asla plakasız geçmedim ve plakamı da kapatmadım)
Evet. Benim de çok az geçişim var. Plakayı okuyamıyor sanırım cihaz. Ondan olsa gerek. Sonradan farkettim kredim düşmeyince. HGS'mi özellikle cama yapıştırmadım sonra da. Bunun kontrolünü yaparlar yarın bi gün ama.
-
27 Ağustos 2015, 22:52
İnşallah zam gelmez.
-
29 Ağustos 2015, 11:55
Evet böyle haberler, genellikle indirim beklerken zamla sonuçlanır..
-
29 Ağustos 2015, 13:14
indirim gelse bile bu sefer motosiklet vergileri artar kepçe kaşık hesabı yani.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)