Dünya'nın En Tehlikeli Yolu Türkiye'den seçildi
Reklamlar
-
Derebaşı virajları olarak bilinen ve Karaçam’da bulunan Of-Çaykara-Bayburt D915 karayolu site kullanıcıları tarafından “Dünyanın en tehlikeli yolu” seçildi. Site kullanıcıları yolu, “Ölüm yolu” olarak nitelendirilen Bolivya’daki yoldan daha tehlikeli olarak tanımlandı.
Sitede yer alan bilgilerde, yolun 106 kilometre uzunluğunda olduğu ve 29 keskin virajdan oluştuğu belirtiliyor.
2 bin 35 metre yüksekliğindeki Soğanlı Dağı eteklerinde yer aldığı aktarılan yolun ne kadar zor bir güzergah olduğu anlatılırken, “Bazı virajları tek seferde dönemezsiniz, yol 1916 yılında Rus askerleri tarafından yapıldı” deniliyor.
Sitede, yolun en tehlikeli bölümünün Derebaşı tesislerinin bulunduğu yer olduğu, bu bölümün de genelde kar ve tipi nedeniyle kapalı olduğu ifade edildi. Site kullanıcıları, yolun tehlike sıralamasında Bolivya’daki yolu geçtiğini sık sık belirtirken, o yolun sadece turistik amaçlı kullanıldığını, Derebaşı’ndaki yolun ise insanlar için önemli bir güzergah olduğunu anlattılar. Dünyanın tehlikeli yollarını gezerek değerlendirme yapan site kullanıcıları, Derebaşı yolu için “sözler ve fotoğraflar ne kadar tehlikeli olduğunu anlatamaz” yorumunda bulundular.
Bazı internet sitelerinde Derebaşı Virajlarının Bayburt sınırlarında olduğu ifade edilse de virajlar, Çaykara-Bayburt yolu üzerinde olup Çaykara sınırlarında bulunmaktadırlar.
Kaynak: Çaykara Gazetesi
Reklamlar
-
Bu yoldan gitmek nasip oldu.10km hıza ulaşamadığınız yerler oluyor
-
tam cross'cu yolu
-
tam teçrübelik yol basıp gitmek lazım...
Hayırlı uğurlu olsun
kim nasıl ve neden seçiyor bunla alakalı bilgi varmı
-
norveç teki trol geçidine benziyor. bu üklenin zenginlikleri bitmiyor arkadaş
-
Mardin İl Temsilcisi
İşte bu haberi yapmayacaktınız şimdi sevgili Recep asfaltı almış geliyordur
-
Bunlar kadar sıkıntılı bir yol olduğunu düşünmüyorum.
-
Ruslar tarafında yapılan Soğanlı geçit'i
Her adv Cinin olduğu gibi bu yoldan Geçmek benimde hayalımde var
-
Evet namı diyar soğanlı geçide Trabzondayım ama gitmek nasip olmadı hep planlarda var halbuki
-
14 Temmuz 2015, 17:38
-
14 Temmuz 2015, 22:51
Belki 100 kere aştım bu yolu, çokta tehlikeli değil reklam yapıyorlar
-
15 Temmuz 2015, 02:25
CompanERROR adlı üyeden alıntı
İşte bu haberi yapmayacaktınız şimdi sevgili Recep asfaltı almış geliyordur
ahahahaha :D :D
-
18 Temmuz 2015, 15:29
Dün gitmek nasip oldu. Bende bi tehlikesini göremedim sıradan yayla yolları.
-
22 Temmuz 2015, 10:02
cruiser'le gitsem yolda kalırmıyım acaba :D
-
26 Temmuz 2015, 21:48
Yanlış yolu tehlikeli diye seçmişler. Başlık şöyle olsa kabul edilebilirdi; HER YIL KAZALARDA BİNLERCE KİŞİNİN ÖLDÜĞÜ, BÜYÜK ARACIN KÜÇÜK ARACI YOK SAYDIĞI, OTOYOLLARINDA TERS YÖNDE GİDEN ARAÇLARIN VE HAYVANLARIN OLDUĞU ÜLKE TÜRKİYENİN BÜTÜN YOLLARI...
-
kesinlikle denemeyen yorum yapmasın fotoğrafta göründüğü gibi olmuyor yaşaması
-
Dönüşlerde arka tekeri kaydırmak çok zevkli olmalı
-
05 Temmuz 2018, 10:51
Bugün Ankaradan içerisin de nam ı değer ölüm yolu D915 in de olduğu ankara-sivas-gümüşhane-trabzon-bayburt-erzum rotasına başlıyoruz. Aksilik olmazsa 8 motorcu gidicez.
-
05 Temmuz 2018, 11:12
Acaba bu yola " ne var la burada her virajda yanlarım ben " diyen mikrosefalilerden var mıdır :D
-
05 Temmuz 2018, 11:16
owlam adlı üyeden alıntı
Bugün Ankaradan içerisin de nam ı değer ölüm yolu D915 in de olduğu ankara-sivas-gümüşhane-trabzon-bayburt-erzum rotasına başlıyoruz. Aksilik olmazsa 8 motorcu gidicez.
Kaç gün sürecek
Enduro motorum olursa ilk soluk alacağım yer burası , mt07 ile bi hallendim ama videoları izleyince tapa yemedi.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)