@UNdocab
Gayet net söylemiş örnekleri ile daha ne olsun.
@UNdocab
Gayet net söylemiş örnekleri ile daha ne olsun.
Yorumlara bakıyorum da tek kelimeyle zihniyetler fecaat.
Büyük mücadeleler, büyük kavgalar öncülerin aldığı risklerle kazanılır. Türkiye'de kadının uğradığı zulümü amerika'da zenciler görmedi!
siz hala "kız başına" temalı yazılar yazıyorsunuz.
oysa şunu beklerdim. ben antepte oturuyorum antepi geçerken yanındayız
ben adanada oturuyorum adana'dan geçerken eşlik ederiz
ben falanca'da yaşıyorum. burda yalnız değil.
çook işimiz var çok.
seviyemiz henüz
"bacım kız başına ne işin var yeaaa"
ins saglıklı sekılde kazasız belasız tek parca olarak bıtırır
@ Motorkafa
Aynen sana katılıyorum. Ramazan Bayramı'nda fabrikanın kapanması ve yıllık izinleri herkese toplu olarak bir hafta sonrasına vermesi sebebi ile 2 hafta tatilim var. Eşimle İzmir-Bursa-İstanbul-Bolu-Amasya-Samsun-Ordu-Giresun-Trabzon-Rize-Artvin-Kars-Erzurum-Erzincan-Sivas-Ankara-Eskişehir olmak üzere programımız var. Fakat programı yaparken Ramazan ayının ve hatta bayramının bitmesini bekliyoruz. Çünkü Ekonomi rumuzlu arkadaş tarzında insanlar sayesinde oruç tutmadığımız için İstanbul gibi metropol bir şehirde bile dışlanıp aç kalabiliyoruz. Hele ki doğuda taşlarlar adamı. Memleket, vicdan, ahlak ve aklını kendi başına kullanamayan, bunlar için bir kullanma kılavuzuna ihtiyaç duyan, ama onu bile şahsi-nefsi çıkarları doğrultusunda yorumlayan insanlar ile doldu.
@ Herkes
Ben benzer turu planladım. Doğuda her şehirde arkadaşım var ama yandaş olmadan emniyetsiz geliyor. Açıkçası götüm yemiyor. Kız başına dolaşacakmış. Bende isterim kadın-erkek memleketin her köşesinde eşit olsun, özgür olsun ama değil. Yamaha reklamı sadece. Antepli arkadaşım "Buraya gelirsen Urfa ve Diyarbakır'a uğramadan gel" diyor.
CRF 250L 11000 Km, GW 250 12000 Km, XT 660Z 39000 Km, VFR 800X 6000 km
Biraz ateist vari olsa da yorumunun (-ki ateist olsan da olmasan da gayet mantıklı bir kelime) anlayana kesinlikle çok kısa özetlenmiş 100 sayfalık döküman türü bir cümle oldu bu
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:39 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:37 ----------
Merhaba,
Umari m sağ sağlim tamamlar.. Geçen sene yasanan olayı hepimiz biliyoruz. Acaba cidden tek başına mi tamamlayacak bu rotayi ve aiilesi nasil karsiladi bu durumu.. Muhakkak farkindadirlar halfetide yasananlardan ..
Güvenlik konusu bence abartılmış, gittiği yerlerde kötü insanlara denk gelebilir ama iyiler fazlalıkta olacaktır, güzergah konusunda araştırma yapması gerebilir yalnız, burdan çıkıp moğolistana giden abilerimiz de var ve nerden nasıl geçeceklerini biliyorlar, daha çok en azından mekanikten anlayan biriyle çıkabilirdi, tek başına çıkmak aşırı büyük cesaret, motor yamaha eyvallah da kimsenin olmadığı biyerde bi sorun oluşursa napıcaksın merve? bu işin planlı ve her türlü olasılığa açık olarak tedbirli yapılması gerek.
Motosikletimin üstü açık..
https://www.youtube.com/channel/UCp4K0dvqaCd6YAr_beEsudA/featured?view_as=subscriber
Kusura bakmayın, telefondan yazdığım için sizin mesaj anlamini kaybediyor harfler degisiyor..
Haklı olabilirsiniz güvenlik konusunda.. Ama inanır misiniz halfeti olayı yasandiginda bu forumu okumuyordum.. Dün forumda o konu hakkında açılmış başlığı tek tek okuyup agladim.. Ustune de bir bayanin, rotasinda halfetininde yer alıyor oluşu beni çok endişelendirdi..
Umarım kazasız belasiz tamamlar.
Motosikletimin üstü açık..
https://www.youtube.com/channel/UCp4K0dvqaCd6YAr_beEsudA/featured?view_as=subscriber
Arkadaslar bu meseleye ilk olarak rasyonel acidan bakmak gerekmezmi..
Bu gezinin sloganindan bahsederken Gulsah hanim diyorki Kadunlarin neler yapabilecegini gostermek istiyorum gibi birsey diyor..
Yil olmus 2015 , bu ulkede kadinlar cok aey yapti ve yaoiyorda zaten..Sark bolgesinde ogretmenlik,doktorluk yapip Pkk tarafindan kursuna dizildiler..Bir ralli sampiyonumyz var kadin..Cok basarili is kadinlari var..Halen evine cocuklarina bakan binlercesi var..
Bir eyleme bakmak lazim..Eylem bir kadinin motosikletle Turkiyeyi dolasmasi..Bir bayan arkadas vardi oda karedenizi dolasmisti gs500 ile.Kendi imkanlariyla..Kendi tasarrufuydu gitti gezdi geldi..
Simdi Yamaha sponsor oluyor diye bu is neden bukadar buyutuluyor..Buradan aya fezaya mekik mi gonderecegiz..Yada bu tur sonunda kadinlar rystunu ispatlamismi olacak..
Kusura bakmayin bu gezi sirin ve tatli bir eylemdir ancak buradan oteye gecmez..Kadinlarin hayatina hicbir etkisi olmayacagi gibi bu tip magazinel hedefler kadinlarin gercek potansiyel ve hedeflerini kucultur sadece..
Kadinlar akil ve yeteneklerini kullanarak zaten cok seyi yapar yaoiyorlarda.
Unutmadan 20 li yaslarda bir kiz arkadasin o kadar yolu MT07 ile gidecek olmasina da bir soru isareti koyuyorum..
Acikcasi ne amaci anladim nede basari hikayesini cozdum bu isin..Tek bildigim Yamaha sponsor.Bir hanim arkadasta baya bi km motor surecek..
bence
> bak bayanlar bile motor sürüyor, sen neden sürmüyorsun mesajı vermek,
> bayan motorsikletci sayısını arttırmak, bak hem cinsin motor sürüyor çok eğlenceli sende sür
mesajını vermek, böylece artan bayan motorcu sayesinde, erkek motorcu sayısını arttırmak.
her motor alanın ortak ihtiyaçlarından biri olan gurup olup beraberce dolaşarak işin zevkine varma olayı,
birde bu gurup içinde tıpkı sizin gibi özgür bayan motorcular olursa o gurup dahada bir büyür,
işin fikri, hız yapmakdan gazlamakdan ziyade ortak hareketle gezmeye döner.
hattta bu forumdan bu bayanın yanında ona gezide eşlik etmek istiyen motorcularda vardırda söylemiyorlardır ))
sonuç olarak bence bu iş birazcık pisikolojik yatırım gibime geliyor.. )
Valla hanım arkadaşa başarılar dilerim. Altındaki niyetleri kendi bilir elbet. Bizler türkiyeyi gezmeye korkuyoruz ama adamlar afrikanın kabileleri arasinda , sibiryanın vahşi doğasında, hindistanda, ortadoğuda motorla gezebiliyor.Çokta şey etmemek lazım . Motorun tepesine binince düşünemiyor insan zaten tehlikeleri. Yolda olmanın verdiği o eşsiz duygu ancak tehlikeyle karşılaşınca silinip gidiyordur eminim. Ayrıca bende türkiye turu yapacak olsaydım güneydoğu ve doğu anadoluyla işim olmazdı .Dünya turuna çıksam Orta doğuya mesela hiç uğramazdım .Ne göreceksiniz ki zaten orada. Orada hayatımı tehlikeye atacağıma şansımı sibiryanın ıssız topraklarında denerim çok daha anlamlı olurdu. Yani bu iş sanırım yola ne için çıktığımızla alakalı. Neyi kanıtlamaya çalıştığımızla alakalı. Ve elbet mantığı tartışmalara açıktır iddalarımızın. Son olarakta bu gibi eylemlerin bokunu çıkarmaya gerek yok adamlar ne şartlarda ne motorlarla dünyayı geziyor hiç biyer gözetmeksizin.
Hanım arkadaşa bol şans.
Etme cahille sohbet küstürürsün. Silme çıkını cam kırığıyla kestirirsin. ;)
http://www.facebook.com/amraercan
Haklısın! Acemi olmasaydım kesinlikle eşlik etmek isterdim ama etmezdim, çünkü kendimi bu riske atmayacak kadar seviyorum, hem aileme de yazık! yeterince düşünüyorlar zaten "bu kızın başına bir şey gelir mi" diye, gece uykularından etmeye hakkım yok bence. Fakat yine de Merve'yi canı gönülden destekliyorum.
Gezecekte ne değişecek Antalyadan yada Trabzondan v.s. geçerken bu kız motosiklet üstünde geziyor o kadar hanım arkadaşlara daha iyi davranayım ben
düşünecek millet!!
Dersinki ilkokulda öğrencilerimize hanımlara nasıl davranılır, yolda neden tükürülmez, neden trafikte sakin olmalıyız, nasıl karşımızdakini
anlarız v.s. gibi eğitim veriyoruz o zaman alkışlarım ama kızın teki motosikletle gezecekmiş...
Forumdaki tipleri fikirleri gordun. Adamlar kadini mal etmis, aptal etmis rek başına sokaga cikar mi ? Arabaya biner mi onu tartışıyor. Tabi ki bu ornekler artikca kadinlarimiz kendilerini daha guvende, daha ozgur hissedecekler, duyanlarin gogsu kabarcak, neden olmasin, biz de yapabiliriz diyecekler. Dediklerinde dunyayi kendi dini yolculugu etrafinda donuyo zanneden asalaklara da kapak olacak. Gezecek gelecek. Kapak olsun.
Gökhan YAŞDAL
Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)