Polisler Motosiklet Sürücülerine Göz Açtırmıyor
Reklamlar
-
17 Haziran 2015, 11:46
atillatopal9 adlı üyeden alıntı
Hiçte öyle olmuyor. motosikletliler olarak çok çok çok saygı duyuluyoruz polisler tarafından.
adamlar resmen herşeyimize göz yumuyor, affediyor. bizi araç sürücüleri gibi sıkıntıya sokmuyorlar. taviz göstermedikleri tek şey ehliyetsiz sürenler.
kimse kusura bakmasın
abart egzoz
plakası olmayan
kask takmayan
vb. şeylere çoğu polis taviz veriyor. bence polislerin değerini bilmiyoruz. daha dün, emniyet şeridinden karşıya geçerken tersten gelen( emniyetten ) bir yunus çukura girerek bana yol verdi geçeyim diye.
kimse kusura bakmasın da, bunu hiç bir araç sürücüsü, hiç bir motosikletli dostumuz bile yapmazdı.
kimsenin selamını almayan o yunuslar ve trafik, ne zaman motorla geçsem hep selam veriyorlar.
bence taviz çok fazla gösterilmemeli. örneğin evraksız,ekipmansız, vb. büyük şeyler oldumu direk bağlasınlar motoru acımasınlar.
adamlardan Allah razı olsun fazlasıyla merhamet ediyor motorsikler sürücülerine
KAtılıyorum.. Ülkemizde motosiklete Polisler tarafından verilen tavizlerin haddi hesabı yok. Üstelik buda zaman zaman çok abartılı oluyor.
Egsoz yerine soba borusu takan, Kabak lastikle , frenler berbat dolaşan yurdum apaçisine engel olmadıkları için motosikelt ülkemizde kötü bir şöhrete sahip değil mi?
Reklamlar
-
17 Haziran 2015, 12:18
ehliyet için yasin tamamlanmasını bekliyorum bi motorcuya denk geliyorum ehliyet alma polisler birşey demiyor diyorlar tamam diyorum ama aklımda hep uzun yollar var ıstanbul ankara ızmir gibi dolaşmak istiyorum e ehliyette şart ona para veriyorum motora ayırdığım bütçeden gidiyor yine para birikmesi için bekliyecegim aklıma geliyo yine uzun bi offf çekiyorum bidw motorun yok ehliyeti alıp napican önceden diyenler var tabi offf of
-
17 Haziran 2015, 13:01
rynith adlı üyeden alıntı
ehliyet için yasin tamamlanmasını bekliyorum bi motorcuya denk geliyorum ehliyet alma polisler birşey demiyor diyorlar tamam diyorum ama aklımda hep uzun yollar var ıstanbul ankara ızmir gibi dolaşmak istiyorum e ehliyette şart ona para veriyorum motora ayırdığım bütçeden gidiyor yine para birikmesi için bekliyecegim aklıma geliyo yine uzun bi offf çekiyorum bidw motorun yok ehliyeti alıp napican önceden diyenler var tabi offf of
Zaten polisin bişey demesi de gerekmiyor. Ehliyetsizken yapacağın en ufak kazada direkt sen suçlu olursun. Sonra "polis ceza yazaydıda binmeyeydim şuna" dersin.
...ADAMLIK, CİNSİYETLE DEĞİL ŞAHSİYETLE ALAKALIDIR...
-
17 Haziran 2015, 13:35
Merhaba,
evet göz açtırmıyorlar sağolsunlar. Ekipmanlı bendeniz durduruluyorum, yanımdan kasksız herşeyi eksik motosiklet kullanıcısı rahat rahat geçiyor, durdurmak yok . Ben üflüyorum alkol muayenesi yapıyorlar.. O.. O ekipmansız sürüyor , geçiyor , gidiyor.
-
17 Haziran 2015, 15:37
31 kişiye 35 bin TL ceza! o 31 kişiyi Taksim Meydanında sallandırsalar bile bu etkide bir ibreti alem olmazdı
-
17 Haziran 2015, 20:49
Bende motoru aldım ama ehliyet çıkmadı onu beklerken sürmeye devam ediyorum allaha emanet. Tabi ki güvenlik ekipmanlarım tam onlarsız asla !
-
17 Haziran 2015, 21:21
Her gün köprü girişinde bir memuru motorlarından arkasından elindeki kağıtla birşeyler yazarken görüyorum
Dün gece ümraniye meydan yakınlarında otobüsten indim yolun karşısına geçmek için bekliyorum 4-5 tane motor ters yönden tek teker yapıyorlar. Arkadan bir grup daha kalabalık bir ortam.
Dedim burdan karşıya geçemem ben. Tek teker'e kalkanlar,kaldırıma çıkıp geri dönenler falan dedim biraz daha yürüyim.
Arkamı döndüm ilerliyorum 20-30 sanıye geçmeden bu sefer yol kapamaya çalıştılar o an polis arabası geldi ve anonsla aç yolu diye uyardı.
Bir sigara yaktım ve döndüm olanları izlemeye 1 polis arabası, 2 şeritli akan yok ve çılgın gençlerimiz. Polisi takan yok.
Alemdağ caddesinden çengelköye doğru gittiler. Sigaramdan bir nefes aldım aradım 155'i. Hat hemen düştü. Verdim veriştirdim.
-
17 Haziran 2015, 22:13
Keşke Trafik polislerinde yeterli personel olsa da denetimlerde kimseye göz açtırmasalar. Böylece her yıl 5000 kişiye mezar olan trafikte ölümlerin bir nebze de olsa önüne geçmiş olurlar. Sırf ceza korkusuna emniyet kemeri ve kask takanların hayatı kurtulsa bile iyidir.
Bu olmayacağına göre inşallah teknoloji gelişir de elektronik denetleme sistemleri aktif bir şekilde kullanılır. Kamera olan yerde kimsenin bitarafı yemiyo 80 i geçemiyo.
TRT NİN YAPTIĞI ANKETE GÖRE
Trafik kurallarına uyduğunuzu düşünüyor musunuz sorusuna %80 i evet demiş
Aynı kişilere diğer insanların trafik kurallarına uyduğunu düşünüyor musunuz sorusuna da %85 i hayır demiş.
Yanihiç birimiz suçu üstümüze almıyoruz bu bir gerçek. Hep başkası kusurlu biz mükemmeliz. Polis de hep haksız ceza yazar. Kanuna uymayan biz değilizdir.
-
18 Haziran 2015, 23:33
Polis görevini yapmıyor arkadaş bu ülkede (sözüm herkese değil) benim önümde motor artcisi ve kendisi kasksiz tanıyorum büyük ihtimal ehliyeti yok çünkü en son yoktu ben arkada ceket kask eldiven artcimda da kask gözüne bakıyorum polisin önünden geçiyorlar yok arkadaş ne durdurmasi bakıyor kafa çeviriyor trafik polisi olmasa gam yemi cem ama Yuh yani ya!
-
19 Haziran 2015, 09:04
Emniyet şeridinde 1 kere durduruldum onda da plaka kontrolü yaptı. Öneümde kasksız artçısı olan bir scooterlıya da ceza kesiyordu anladığım kadarıyla. Bir kere de bu hırsız şebekesine yapılan operasyon sıralarında durdurulup ruhsat kontrolü yapıldı. Motorize polisler motorculara gayet anlayışla yaklaşıyor bence, şayet giyim kuşam kask falan yerindeyse ve apaçilik yapmıyorsanız.
-
19 Haziran 2015, 13:20
20 yıllık ehliyetim var . Motosiklet sürücüleri %99 apaçiden olduğu dönemden beri sadece 3 kere kask'sız "kısa mesafe" yolculuk yaptım .
1 kere kasksız kullanmaktan 63 TL ceza yedim . Kesen memura teşekkür ettim . Çünkü benim için kısa olan mesafede başkası için aynı olmayacak ve 30 km /h saat ile düşüp beyin kanaması geçirme ihtimalimiz var.
Herkese güvenli ve sorunsuz sürüşler .
Son ağaç kesildiğinde, son nehir kirlendiğinde,son balık avlandığında; beyaz adam paranın yenmeyen bir şey olduğunu anlayacak
-
19 Haziran 2015, 14:11
3 senedir motosikletim var bu ara bi kasksız binmeye başlamıştım normaldede her zaman takarım otomobil kullanırken kemeri motorda kaskı neyse
plakaya yollamışlar cezayı valla iyide oldu kaza bela gelmeden başıma yine takmaya başladım.
-
19 Haziran 2015, 15:29
ehliyetsiz kasksız artık sıkıntı ve öyle abi bırak gideyimde artık yok adam cezayı yazıyor geçen arkadaşa kask takmadı diye kırmızı ışıkta yakalyıp ceza yazmışlar postayla geldi üstüne bide
-
20 Haziran 2015, 10:27
kurallara uyanla uymayan belli olur böylece. Aşırı kuralcı değilim ama kurallara saygılıyım.ehliyet yok plaka yok ,sigorta yok,kask yok, ne ala memleket..Bir kaza olduğunda ayıkla pirincin taşını..bunlara uyanlar enayi mi?
-
22 Haziran 2015, 11:37
Geçenlerde 3 gün üst üste beni de çevirmede durdurdular
Elhamdülillah ceza yemedim
Kask/Mont/Dizlik/Eldiven/Plaka/Ruhsat/Muayene/Sigorta her şey tamdı
Böyle kontrollere karşı değilim ama umulmadık anda yazılan park cezalarına sinir oluyorum
Her neyse sonuçta bu önlemler bizim güvenliğimiz için
Koruma ekipmanlarına ve trafiğe çıkmak için gerekli muayene ve sigorta gibi şeylere aman dikkat edelim
Not: Sigortanız yoksa motosiklet başında telefonla ve kredi kartı ile çözerseniz ceza yemezsiniz polis bir sürücüye öyle diyordu haberiniz olsun
-
22 Haziran 2015, 13:29
Kessinler abi ehliyetsiz ruhsatsız ekipmansız dolaşanı gördüğü yerde bi giydirsinler aklı başına gelsin arkadaşın )
-
03 Temmuz 2015, 21:36
Bu gün istanbulda aksaray dan otogara giderken bayrampaşa sapağını geçince motor çevirmesi vardı büyük küçük geleni alıyorlardı...
-
15 Temmuz 2015, 23:09
Bence bu cezaların, farkındalığı olmayanlar için caydırıcılığı yok. Tuzak kurarak kesilen cezalar en çok mali sisteme yarıyor. çok temiz gelir kapısı yaz geç. Kurala uymak istemeyen zaten aynı şekilde devam ediyor. Görüşüm sorunun ceza kesmek ile çözülmeyeceği, hayat boyu eğitim ile belki.
-
16 Temmuz 2015, 00:48
Evraktan hiç bir zaman ödün vermedim her ne kadar haksız yere yüksek vergiler ödüyor olsak da, sonuçta evrakların tam olması trafikte, sürüşte serbestlik ve güven veriyor. Kask, mont, eldiven, dizlik veya korumalı pantolon hepsini kendi güvenliğim için kullanıyorum, ceza korkusuyla değil. En yakındaki hedeflerimden biri, bütçe ayırıp, uygun bir zamanlama ile ileri sürüş teknikleri üzerine ders almak. Motorsikleti daha bilinçli, akıcı ve güvenli kullanımı öğrenmek. Herhangi bir kaza anında motor umurumda olmaz, ölmez de sağ kalırsam hayat boyu başkasına bağımlı olma yada kusurlu ve sakat kalma ihtimali çok kötü. Motoruma da kimseyi kasksız alıp bakkala dahi götürmem, çok büyük bir sorumluluk bu, olabileceklerin vebalini taşıyamam. Bu sebeplerle kendi doğrularımla yaşarımki, isteyen korumalarını kullansın, kask taksın, istemeyen kullanmasın, takmasın. Herkes kendi çukurunu doldurur. Yine de yaradandan dilerim ki hiç kimseyi bir başkasının arkasından taziye yazmak durumunda bırakmasın.. Güvenli sürüşler dilerim.
-
16 Temmuz 2015, 01:26
Resimde cep telefonuyla konusan adam; "abii ehliyetsız yakaladılar. xxx abinin polis arkadaşı vardı yardımcı olamazlar mi?"
Muhtemelen.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)