Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
3. sayfa BirinciBirinci 123

İşte yeni sürücü belgesi! 24 milyon ehliyet bu yaz değişiyor!

REKLAM ALANI
    Valentinik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ARORA AR 150-31 AVANTGARDE
    Aslında iyi birşey, altında zar zor giden simsiyah duman atan tofaş üstünde beyaz atlet saç sakal birbirine girmiş krolarla dolu trafik. Bu yasayla belki insanlara saygılı olmayı öğrenirler. Aslında trafikte bir motosikletle kaza yapan araç haksızsa veya araç bir motosikletin kaza yapmasına sebep olduysa araca çok daha büyük cezalar yazılsa belki motosiklete saygılı olan bir ülke olabiliriz malum bu ülkede insanları çoğu suçdan para cezasıyla caydırılıyo.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    CBR250R Repsol/SATILDI
    Alıntı Valentinik adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Aslında iyi birşey, altında zar zor giden simsiyah duman atan tofaş üstünde beyaz atlet saç sakal birbirine girmiş krolarla dolu trafik. Bu yasayla belki insanlara saygılı olmayı öğrenirler. Aslında trafikte bir motosikletle kaza yapan araç haksızsa veya araç bir motosikletin kaza yapmasına sebep olduysa araca çok daha büyük cezalar yazılsa belki motosiklete saygılı olan bir ülke olabiliriz malum bu ülkede insanları çoğu suçdan para cezasıyla caydırılıyo.
    Yemez efendim o dedikleriniz. Para toplar ehliyetimizi bize tekrar satar o paraları hayırlı! işlerde kullanırlar. O söyledikleriniz de aynı tas aynı hamam tofaş kullanır.
    Evet Manuş Baba dinliyor, kitap, gazete okuyor ve düşünüyorum...
    Düşünün, düşünmekle ölmüyor insan...

Motosikleti
    Henüz yok
    Peki son durum nedir? 9 senedir çıkacak diyip, haberlere veriyorlar ve çıkmıyo. Çıkar mı çıkmaz mı kesin bilgi yok mu.? açıklanmış, karar alınmış ama bazıları hala çıkmaz diyo, kafayı çok taktım bu duruma. Eğer bu yasa çıkarsa ehliyet ve motosiklet alamıycam yazın.

Motosikleti
    YBR125/CBR125/DL650/Suzuki C800/GV250 Şimdi:DL650
    Alıntı pofidik adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ben burada da açık açık söyleyeyim ben senelerdir 17 yaşıma gelip motosiklet almayı bekliyorum şimdi bu stajyer ehliyet 50cc falan gibi saçmalıklar çıkarsa şahsen ehliyet falan umrumda olmaz. Kimsede kusura bakmasın ama ehliyetsiz mehliyetsiz alır motorumu kullanırız. Yabancılar 16 yaşında motosiklet alıyorken bizde 17 yaş+ stajyer ehliyet falan. İşim olmaz ben motorumu eylülde alırım. Ehliyette böyle saçmalıklar olsa bile!
    Kardeşim bir ağabeyin olup 2 kazada 20 kemiğini kırmış biri olarak inşallah seni 150 cc üzeri başlatmayacak bir sistem olur.

Alıntı reason667 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kardeşim bir ağabeyin olup 2 kazada 20 kemiğini kırmış biri olarak inşallah seni 150 cc üzeri başlatmayacak bir sistem olur.
    zaten 125'lik bir motorla başlayacağım ama bu stajyer ehliyet vs gibi saçmalıklar çıkarsa oda zor

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Piaggio Xevo 250
    Alıntı Ensar.. adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Peki son durum nedir? 9 senedir çıkacak diyip, haberlere veriyorlar ve çıkmıyo. Çıkar mı çıkmaz mı kesin bilgi yok mu.? açıklanmış, karar alınmış ama bazıları hala çıkmaz diyo, kafayı çok taktım bu duruma. Eğer bu yasa çıkarsa ehliyet ve motosiklet alamıycam yazın.
    yaza zor yetişir sen bildiğin gibi devam et. bence 2015 sonu gibi değiştirmeler başlar. 1yıl kadar da süre verirler.

Motosikleti
    Mondial Z-One 150
    Beyler burda ne konuşursanız konuşun yine o kart dediğiniz ehliyetlere ihtiyacınız var işin kısası YAPIŞTIRACAKSINIZ CANLIYI vericekler kartı size olay bu
    sadi81 bunu beğendi.

eraksoy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Henüz yok.
    Avrupa birliği rüya iken ehliyet neden değişiyor. Tek avantajı yurt dışı seyahet edenlere tabi onada bi engel koymazlarsa

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Piaggio Xevo 250
    Alıntı eraksoy adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Avrupa birliği rüya iken ehliyet neden değişiyor. Tek avantajı yurt dışı seyahet edenlere tabi onada bi engel koymazlarsa
    Avrupa Birliği ile hiç alakası yok. Değişmesi gerekiyor ve değişecek. 30yıl önce çıkmış kartları kullanıyoruz.
    Yeni ehliyete karşı çıkıyoruz, saçma sapan eylem yapmaktan falan konuşuruz ama sırf yeni model çıktı diye her yıl cep telefonu değiştiririz, bir dünya vergi öderiz ona kimsenin gıkı çıkmaz.
    MerhabaDunya ve sadi81 bunu beğendiler.

skystar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CB 125 E
    24.000.000 x 15 = 360.000.000 TL allah bereket versin sarayın bilmem kaç odasının parası çıktı işte mis gibi...

Ya arkadaş kimliklerde değişmeyecekmiydi çipli olarak.Onlarada ehliyeti entegre et işte.İlla vatandaşı kazıklayacaklar ya tek tek iş yaparlar.Milletimizde huaa duble yol yapılıyor derler.Ama o yollar akaryakıt, mekruh sayılan sigara, haram sayılan içki vergileri ile yapılıyor naber...
    sadi81 bunu beğendi.

mtasdel60 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj Pulsar Rs 200 2019
    Uşaklar B sınıfı ehliyetimi daha yeni aldım, 50 kuruş maliyeti olan ehliyet kartına 119 TL ödedim.15 daha haaa? Lanet olsun sebebi neydi ki?

EKONOMİ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MOTORU SATTIM GİTTİ
    nufus cuzdanlari yenilenecek ehliyet nufus kartı (cuzdani ;cuzdan da ne oluyorsa artık) hepsi tek kartta olacak dendi
    baktılar ki oyle olunca devletin cebine daha az para girecek once bir ayrı ayrı yenileyelim sonra da hepsini bir yerde topladik deriz gene kart satarız.
    ozel hastane olmek üzere olan hastayi hemen gider ayak ameliyata alır ki parayi cok alalim diye.gider ayak ameliyat parasi bindirir

telefondan telsiz kullanim ücreti alınır
    telsizin tanımı bellidir telefonun tanımı bellidir.işine gelince telefondan telsiz vergisi alır. ipe un sermek gibi

bir kamu kurumu cipli kurum kimlik kartı verilecek der ; karti olandan da olmayandan da 10 ar lira toplar hem de MAKBUZ VERİLMEDEN
    sonra ayni karti tekrar basar hatta veriliş tarihi bile aynıdır
    milleti keriz yerine koyar
    zaten şahıs karta birkac sene once de 7 tl verir. beleş almamıştır.
    eski karti iade etmeyenlere baskı yapılır. ya karti geri ver kaybettiysen gazeteye ilan ver o ilani bize getir.en cok da eski karti geri vermek koyar.parayla al beleş ver!!!

mtv ler egzoz gazi salinimina gore yenilenecek devlet kendi zararına bu uygulamayı yapacak dendi
    hoooop yasalar geri kalktı

kurumlar luks arabaları satacak ŞA ŞA li hayat sona erecek sanır millet.sonra anlaşılır ki eski araçları verip sıfır son model daha pahali araçlar alınır

saray da israf kardeş dogruya dogru

Hz. Ömer 40 yamalı hirkayla halifelik yapıyor örnek alınacak büyük şahsiyet. bizde %10 işsizlik var su yapılan israfa gösterişe bak

ALLAH yardımcımız olsun ne diyeyim
    vatandaş uyanık olacak hakkını arayacak
    kdiner bunu beğendi.

Motosikleti
    HONDA VARADERO
    Arkadaşlar burada benim açımdan en önemli konu 10 yılda bir sağlık ocağından ( 7 yıldır Sağlık Ocağı diye bir kurum yoktur Aile Sağlığı Merkezi vardır ! .)rapor alınması olayıdır.Trafik terörünün insanların kendi elleriyle oluşturduğu bir facia olduğu biliniyor tam teşekküllü bir sağlık raporu göz , kbb , psikiyatri , ortopedi , nöroloji uzman hekimlerinin değerlendirilmesi ile alınmalıdır. Aile Sağlığı Merkezinde üstünkörü verilen bir rapor insanların hoşuna gidiyor , hökümatta sözüm ona prim yapıyor ama birçok hastalık gözardı edilmiş oluyor.Sonra bir bakıyoruz trafik kazalarında avrupa da birinciyiz , ocağına bu yüzden ateş düşmemiş ev yok.Burada sorumluluk tartışmasız , tamamen yönetenlerindir.Vatandaş kendi 'adam gibi bir muayene olayımda kendime aileme başkalarına acı yaşatmıyım ' diye düşünmez maalesef...Ama devletin görevi bunu vatandaşın inisiyatifine bırakmadan çağdaş dünya gibi halletmesidir.Saraya gelince Anadoluda bir söz vardır ' Aç karın yüksek nalın ' diye en hafif deyimle bence bunu ifade ediyor.Yolunuz bahtınız açık olsun...)

sadi81 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    kanuni leopart
    Olması gereken de odur

Motosikleti
    CBR 250R
    Alıntı reason667 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Katılıyorum.

Geçen okumuştum Ankara'da asvalt vergisi istemiş mülk sahiplerinden belediye hem de 1000 tl civarı rakamlar.

Ulan,bu iş devletin vergisinin dönüşü değil midir sorumluluğu değil midir?

Çöp topla çöp vergisi al,nüfus ver basım parası al,yol yap asvalt vergisi al,sağlık hizmeti ver işsize 235 tl aylık fatura kes ; biz sosyal bir devlet olamayız,hani şu sürekli laf çakılan sosyalizm bilmemne derler ya al sana sen misin laf çakan der gibi saçmalık vergileri.

Rant vergisinden bahsetmiş miydim
    Son 1 senede SGK'nın karşılamayı bıraktığı ilaçları sayarsak artık karşıladığı kaç ilaç kalacak diye merak ediyorum. Dün haberlerde fizik tedaviyide listeden çıkardığını gördüm. Sen değil misin tonla vergi alan sistem sigorta için madem öyle bırak beni istemiyorum senin emekliliğini de,sosyal sigortanı da dışardan özelden yaptırırım daha ucuza gelir. Ne günlere kaldık!!!

---------- Mesajlar birleştirildi - 02:19 ---------- bir önceki mesaj zamanı 02:16 ----------

Alıntı fedora adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    nedense avrupanın hep ödeme yaptıran sistemlerini örnek alıyoruz , vatandaşa ödeme vs getiren sistemlerini neden örnek almıyoruz merak ediyorum??
    Gelde insanlara anlat bunu,Allah kimseyi devlete muhtaç etmesin....
    No matter how bad your day is

Your bike will always make you feel better.

EKONOMİ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MOTORU SATTIM GİTTİ
    devletin borcu çok.

öyle olunca vatandasin sırtına yükleniyor. bedelli askerlikten alinan paralar milli savunmaya gidecek şeklinde haber yapılıyor halbuki alakasi yok yurtdisi borcunun bilmem ne kadarlık faizini karsilar ancak.

muhalefet partisi açıklıyor
    millet borç icinde aha rakamlar diye

"milletin efendisi degilim hizmetcisiyim" diyenler sarayda oturuyor. sarayda oturan hizmetci gordunuz mu hic?hadi sarayin hizmetcisi sarayda oturacak desek ;sarayin mi hizmetindesin milletin mi diye de sorulabilir o zaman da
    "devlet is ve işçi bulma kurumu değildir" diyor.

millet işsizlik le boğuşuyor

fakir fukara garip gureba yi dusunmeyi bırakmış lafini bile etmez olmuş

ee tok açın halinden anlar mı?

ALLAH yardımcımız olsun amin.

---------- Mesajlar birleştirildi - 06:39 ---------- bir önceki mesaj zamanı 06:33 ----------

Alıntı qezgin adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Son 1 senede SGK'nın karşılamayı bıraktığı ilaçları sayarsak artık karşıladığı kaç ilaç kalacak diye merak ediyorum. Dün haberlerde fizik tedaviyide listeden çıkardığını gördüm. Sen değil misin tonla vergi alan sistem sigorta için madem öyle bırak beni istemiyorum senin emekliliğini de,sosyal sigortanı da dışardan özelden yaptırırım daha ucuza gelir. Ne günlere kaldık!!!

---------- Mesajlar birleştirildi - 02:19 ---------- bir önceki mesaj zamanı 02:16 ----------

Gelde insanlara anlat bunu,Allah kimseyi devlete muhtaç etmesin....
    5 liralık bir ilac lazim oldu desek

3 lirasi recete parası
    1 lirası ilaç katılım payı

5 tl ilaç sana 4 tlye geldi
    millet de diyecek ki onunla ugrasacagina ver parasini al eczaneden sen 1 lira için devlet karsisinda ezilme şeklinde psikolojik operasyon yapılıyor.

eskiden memura ilac hastane belesti.
    şimdi o katkisi bu katkısı

ozel hastaneye düşünce de devleti mumla ariyor insan

ALLAH devlete zeval vermesin
    ama devleti de rizasina uyan sekle getirsin.

3. sayfa BirinciBirinci 123

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)