Trafik uyanıklarına Kötü Haber. Çek Gönder Ceza Alsın
Reklamlar
-
Trafik uyanıklarına, trafik teröristlerine emniyetten kötü haber. Trafikte artık yeni ihbar sistemiyle yeni bir dönem başlıyor. Emniyet şeridi ihlali yapanları, makas atanları, yaya geçidine park edenleri ve benzer kural tanımaz sürücüleri artık kayıt ederek internetten ihbar edebilirsiniz.
Mevcut uygulamaya göre, trafikte mağdur olan vatandaşların şikayetlerini değerlendiren polis, ihlali yapan aracı durduruyor ancak MOBESE kameralarına da yakalanmadığı ve elde hiçbir delil bulunmadığı için ceza yazamıyordu.
KAZALARIN YÜZDE 10 AZALACAĞI TAHMİN EDİLİYOR
Düzenlemenin hatalı park problemine çözüm olacağını belirten emniyet yetkilileri, bunun birçok ülkede uygulandığına dikkati çekti. Bu metodla trafik kazalarının yüzde 10 azalacağı tahmin ediliyor.
Emniyet Müdürlüğü İhbar Hattı: http://www.egm.gov.tr/sayfalar/ihbar.aspx
Reklamlar
-
artık motorcularda nasibini alır sevinin.
-
güzel bir uygulama. özellikle telefonla konuşan zibil gibi şöför var ve herkes için tehlike oluşturuyorlar
bi sj400 zamanı geliyor yavaş yavaş
-
Araç kamerası şart oldu tamda sj4000in arifesinde güzel oldu bunu öğrenmem canlarına okurum
-
Fahri Müfettişler yetmedi birde egosu ve duyguları belli olmayan insanlarla uğraşcaz anlaşılan
-
Trafikte kural ihlali yapmıyorsanız,korkulacak bir şey yok. Bence çok da güzel bir uygulama olmuş.
-
-
sana çarpıp kaçan arabanın kamera görüntüsünü alıp polise gidiyorsun biz bakmıyoruz git savcıya diyor savcı kamera görüntüsü delil sayılmıyor diyor demekki niyet cezadan para kazanmak haklı haksız takibi değil.
-
beyler bizim emniyet şeridinden gidişimiz serbest mi ? yani ben polis oradayken bile geçtim selam verdim ne bir durdurdu ne bir şey yaptı o hal nasıl işlenecek eğer bir arabalı beni çekerse ve EDS'nin olduğu yerlere girdim ne bi ceza ne bir şey sizce serbest mi motorlara?
Ayrıca trafik sıkışıkken aralardan geçmek serbest mi ?
E-5 te (bilmiyorum bilir misiniz) sol şeridin solundaki arada gitmek serbest mi ? (duvarla sol şerit arası)
-
Bu uygulama çok güzel oldu bence. Bir kaç aya Kaldırım, yaya gecidi, bisiklet yolu, engelli yolu kavşak ağızları duraklar rahatlar.
-
omerelbaba adlı üyeden alıntı
beyler bizim emniyet şeridinden gidişimiz serbest mi ? yani ben polis oradayken bile geçtim selam verdim ne bir durdurdu ne bir şey yaptı o hal nasıl işlenecek eğer bir arabalı beni çekerse ve EDS'nin olduğu yerlere girdim ne bi ceza ne bir şey sizce serbest mi motorlara?
Ayrıca trafik sıkışıkken aralardan geçmek serbest mi ?
E-5 te (bilmiyorum bilir misiniz) sol şeridin solundaki arada gitmek serbest mi ? (duvarla sol şerit arası)
emniyet şeridinden veya şerit arasından gitmek trafik kanununa göre yasak ancak göz yumuluyor.
bununla ilgili 2 olay başıma geldi. bir keresinde sabah trafiğinde emniyet şeridinden gidiyordum. polisi görünce, yasak olduğunu bildiğimden şeride girdim ancak polis kenara çekti. evrakları aldı ama ben yine de ceza kesmek için durdurduğunu düşünmüyorum. evrakları not etti biraz oyalandı sonra yanıma gelip "dua et kamerayı kapattılar, yoksa ceza kesecektim" dedi. meğer ntv emniyet şeridi ihlali konulu bir haber yapıyormuş. az ilerde kameraman, muhabir filan vardı.
ikincisi yine bundan sonra oldu. aynı şekilde yine tem'de polisi görüp şeride girdim ama trafik tamamen durmuştu. polis bana eliyle işaret edip geç geç dedi.
dolayısıyla emniyet şeridinden gidiyoruz ancak bu bir hak değil, ayrıcalık. duruma göre elimizden alınabilir yani. polisi görünce ben yine mümkün olduğunca şeride giriyorum. hem ne olur ne olmaz ceza yemiyeyim hem de polisi zor durumda bırakmayayım diye. kamera olur, kıl bir amir olur, adama çıkışmasınlar.
-
Milleti gammazlığa teşvik edip, birbirine kırdırıp kasayı doldurmaktan başka bir sebebi olamaz bu uygulamanın. Tipik akp siyaseti, sen paradan haber ver, yoksa çokta umurundaydı senin trafikte yaşadıkların.
-
kaçtane ölüm tehlikesi atlatmış motorsikletli video gönderdim.. trafik polislerimiz olay yerinde bulunmadığı için herhangi bir cezai yaptırım uygulanamaz diye email geldi.. bunlar faso fiso.net
-
Birbirine kırdırmak mı ? Sayın taner burda bizim hayatımız söz konusu kaç tane kaza atlattınız bilmiyorum ama bunlardan hiç ders almamışa benziyorsun.Oh ne ala adam gitsin üstümüze kırsın sinyal vermesin ayna kullanmasın makasa girsin sonra biz adamı çekip şikayet edince birbirine kırdırmak olsun.hayır ne yapıcaz biz yani ölelim ozaman.
-
düşünsenize biri sizn fotoğrafınızı çekiyor sizde görüyorsunuz ne yaparsınız? zaten ekonomiden daralmışsınız... cepte para yok
-
omerelbaba adlı üyeden alıntı
Birbirine kırdırmak mı ? Sayın taner burda bizim hayatımız söz konusu kaç tane kaza atlattınız bilmiyorum ama bunlardan hiç ders almamışa benziyorsun.Oh ne ala adam gitsin üstümüze kırsın sinyal vermesin ayna kullanmasın makasa girsin sonra biz adamı çekip şikayet edince birbirine kırdırmak olsun.hayır ne yapıcaz biz yani ölelim ozaman.
Şimdi bir araç geldi üstüne kırdı vb bişey oldu , sen motorlasın çarptın vurdun düştün vs ölmüş de olabilirsin. O sırada biriside fotoğrafı çekti. Sonuç ne olur? Sürücü sen gibi sıradan bir kişi ise vicdanlıysa özür hastane vs. Karşılıklı anlaşmalar kıl kürek.
Polis ise iner senin ağzını burnunu kırar fotoğarı çekeninde makinasını alır münasip yerine sokar. Uzatırsanız ikinizi de terör örgütü üyesi olmaktan içeri tıktırabilir.
Arap bir konsolos falansa zaten sizi ellerinden alamazlar sizi. Asker pilotu milletin içinde nasıl ağız burun kırdıklarını biliyorsundur herhalde 2 ay oldu olmadı. Fotoğrafı bırak videosu var sonuç?
Zengin bir godoman vs biri ise arabayı kontrol ederler tenezzül ederlerse suratına tükürüp uzarlar. Çok mevzu olursa bir adamını yerine karakola göndertir para yedirir falan filan.
Örnekler çoğaltılabilir.
Sence bu mevzuları adaletli şekilde yoluna sokacak bir hukuk var mı bu ülkede, adaletle sağlayamadığını fotoğrafla sağlayabileceğini zannediyorsan çok hayal kurarsın. Yolda kıyıda köşede kıllığına emniyet şeridine gireni yanlış park edeni vs çeker gönderirsin cari açığa katkın olur.
Mesela Sevim tanürek, sinem yalçın nasıl öldürülmüş bakarsan bunlar belki fikir verebilir.
-
Sıkıştıranları vs gönderirsin yetersiz delil derler yanlış yere park edenlere direk kitlerler.Ne de olsa duran araçlar daha çok kazaya sebebiyet veriyor...
-
selamlar herkese
millet olarak bu tarz imkanlarının suyunu çıkarmayı severiz öngörülü ve bilinçli kişilerin yapabileceği bir şey olmaktan çıkıyor serbest olunca .
ben maksimum kurallara uyan biriyim hem araba hem de motor ile ama etrafta bazı takıntılı insanları görünce acaba yapılmasaydı mı diyorum.
Sebep her ne kadar uysak da (motor ile) kusurlar işliyoruz emniyet şeridi vs bunu çekemeyen çok sürücü var arkadaşlar psikopatlık derecesinde şeridi sıfırlayarak korna çalsan da el hareketi yapan hazımsız kişilerde bizim resmimizi çekip gönderdiklerinde tek lüxümzüde elimizden alırlar gibime geliyor.
Fakat bu uygulama bütün araçların kural ihlanini ortadan kaldıracak şekilde uygulanırsa; varsın lüxümüz elimizden alınsın yeter ki biraz daha güvenli seyahat edelim motor ile...
geçen gün araba ile Torıum avm bölgesinde sağ şerit de seyrederken sağdan gelen var mı diye aynaya göz attığım sırada gazlayarak aklımı alan arkadaşa teessüf ediyorum plakasını alamadım
tekeriniz düz bassın.
-
Otobüs durağına,kaldırıma,park yasağı olan yerlere vs... parkeden ve telefonla konuşan sürücüler canınızı okuyacağım buradan sevgilerle...
Güzel uygulama emniyeti takdir etmek lazım.
Tabii bunu ayakkabı kutularını doldurmak için yapmadılarsa.
-
Hmmmm bu sadece daha çok vergi toplamak amacıyla yapılmış bir şey, 2013 te yüzde 50 daha fazla ceza yazılacak dendi yazıldı, 2014 te 2013 te yazılandan yüzde 50 daha fazla yazılacak dendi yazıldı, 2015 te yine yüzde 50 fazla yazılacak dendi.
Yani 2012 de 100 araca ceza yazıldıysa 2015 te 330dan fazla araca ceza yazılacak demektir. Yani 3 senede 3.3 katına çıkan ceza sayısı.
Birde yukarıda çıkan kamera ile çek ceza yazılsın haberini beğenmişsiniz. Hayret ettim.
Bu kadar çok ceza yazılabiliyorsa trafik sistemi çökmüş demektir. 4 yıl sonra aracı olan herkese en az 3-5 ceza kitlemiş olacaklar.
Bu cezalar vergi toplamak amaçlı kesilmektedir ve esas amacı kazaları önleme ve can güvenliği sağlama olmasına rağmen tamamen saptırılmış halde kullanılarak vatandaşa kazık atılmaktadır.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)