Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 12

Trafik uyanıklarına Kötü Haber. Çek Gönder Ceza Alsın

REKLAM ALANI
    krd - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Emniyet keseceği cezanın 10% unu ihbar eden vatandaşın hesabına yatırsın trafikte kural ihlali kuzey avrupa ülkelerinin altına iner.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    CBR 250R
    Alıntı erdem999 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hmmmm bu sadece daha çok vergi toplamak amacıyla yapılmış bir şey, 2013 te yüzde 50 daha fazla ceza yazılacak dendi yazıldı, 2014 te 2013 te yazılandan yüzde 50 daha fazla yazılacak dendi yazıldı, 2015 te yine yüzde 50 fazla yazılacak dendi.

Yani 2012 de 100 araca ceza yazıldıysa 2015 te 330dan fazla araca ceza yazılacak demektir. Yani 3 senede 3.3 katına çıkan ceza sayısı.

Birde yukarıda çıkan kamera ile çek ceza yazılsın haberini beğenmişsiniz. Hayret ettim.

Bu kadar çok ceza yazılabiliyorsa trafik sistemi çökmüş demektir. 4 yıl sonra aracı olan herkese en az 3-5 ceza kitlemiş olacaklar.

Bu cezalar vergi toplamak amaçlı kesilmektedir ve esas amacı kazaları önleme ve can güvenliği sağlama olmasına rağmen tamamen saptırılmış halde kullanılarak vatandaşa kazık atılmaktadır.
    Sana kısmen katılıyorum ama bu olayların önüne geçmek için teşvik şart insanlar şikayet ettiklerinde fayda görseler ne güzel. Ancak şikayetleri pek dinleyecekler mi göreceğiz. Ben şikayette bulunmuştum 2,3 defa ama dönüş olumsuz oldu elimde çok güzel kırmızı ışıkta geçme videoları var birini yollayacağım bakalım ne olacak. Bizim ülkede ceza para kazanmak için yazılıyor farkındayım ama ceza olmadan da kimsenin uslanacağı yok keşke para cezasının yanında araba kime kayıtlı ise(şirket aracı ise şöföre) puan cezası da yansıtılsın trafik cezasını öderken. O zaman biraz daha caydırıcı olur. Hergün araba ile giderken bile deli gibi makas atıp gidenler var. Sağımdan solumdan sonra bakıyoruz arabalar takla atıyor bariyerlerde uçuşuyor trafik felç zaten ilerlemiyor hadi birde başkasının hayatına kastediyor. Empati kurmak en güzeli kimse mükemmel kullanmıyor ama dikkatli olmak başka. Motor kullanmaya başladıktan sonra en dikkat ettiğim şey şöförlerin neredeyse yarısının yol(ayna kontrolü,arka kontrolü,nereye gittiğine bakmamak bile! ) ile alakası yok ya telefon elinde ya sohbet ya da uykulu gözlerle yola bakıyor. Kusura bakmayında kimsenin hayatı para ile değer biçilemez.(Herkese eşit uygulanıyor mu kesinlikle hayır adaletten söz etmek için çok çok gerideyiz ona inanıyorum.)

---------- Mesajlar birleştirildi - 12:52 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:41 ----------

Alıntı to1ga adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    kaçtane ölüm tehlikesi atlatmış motorsikletli video gönderdim.. trafik polislerimiz olay yerinde bulunmadığı için herhangi bir cezai yaptırım uygulanamaz diye email geldi.. bunlar faso fiso.net
    Aynen katılıyorum tamamen milletin gözünü boyama gibi geliyor bana da.Polisler pusuya yatacaklarına koy e5 güzergahına 24 saat gezici devriye 10 dakikada bir birini yakalarsın bununla ilgili Dubai'de polisi görünce çok şaşırmıştım. Viyadükte beyaz çizgi ihlaline bile adamlar ceza yazıyordu. Sonuç: Çoğu sürücü polisten inanılmaz korkuyordu.(Heryerde polis karşınıza çıkabiliyor)

Bu da kamerası her an izleniyorsunuz İtiraz etseniz de video olunca sonuç çıkmıyor herşey net..

---------- Mesajlar birleştirildi - 13:12 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:52 ----------

Alıntı byanmaz adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    emniyet şeridinden veya şerit arasından gitmek trafik kanununa göre yasak ancak göz yumuluyor.

bununla ilgili 2 olay başıma geldi. bir keresinde sabah trafiğinde emniyet şeridinden gidiyordum. polisi görünce, yasak olduğunu bildiğimden şeride girdim ancak polis kenara çekti. evrakları aldı ama ben yine de ceza kesmek için durdurduğunu düşünmüyorum. evrakları not etti biraz oyalandı sonra yanıma gelip "dua et kamerayı kapattılar, yoksa ceza kesecektim" dedi. meğer ntv emniyet şeridi ihlali konulu bir haber yapıyormuş. az ilerde kameraman, muhabir filan vardı.

ikincisi yine bundan sonra oldu. aynı şekilde yine tem'de polisi görüp şeride girdim ama trafik tamamen durmuştu. polis bana eliyle işaret edip geç geç dedi.

dolayısıyla emniyet şeridinden gidiyoruz ancak bu bir hak değil, ayrıcalık. duruma göre elimizden alınabilir yani. polisi görünce ben yine mümkün olduğunca şeride giriyorum. hem ne olur ne olmaz ceza yemiyeyim hem de polisi zor durumda bırakmayayım diye. kamera olur, kıl bir amir olur, adama çıkışmasınlar.
    Anlattıklarına kesin katılıyorum. Geçen AEA'da çalışan (arkada sette) arkadaş çifte vatandaşlığı varmış. İsviçre'ye gidebilir istediği an neden Türkiye diye sorduğunda burada kanun var ama esneklik var hep gibi birşey söyledi orada olsam hep ceza yerdim diye konuştu.
    (Bizdeki esneklik kimse de yok o da ayrı ama bu şerit uygulaması bizim için güzel gerçekten genelde orada bekleyenlerde motorcu olduğunda birşey demiyorlar)
    No matter how bad your day is

Your bike will always make you feel better.

Empyr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Ne yazık ki haber yürürlüğe geçmiş bir durum değil..Son 1 haftadır emniyet şeridi ihlali yapan araçları belgeleyip emniyetin ihbar hattına yazıp gönderdim.. Emniyetten yazı geldi ve der ki : Emniyet çalışanlarımız,trafik araçlarımız ve eds sistemi dışındaki belgelenmiş hatalar ile ilgili işlem yapamamaktayız.Gösterdiğiniz ilgi için teşekkürler. Yani boş bir haber ne yazık ki

Bence motosiklet kullanıcılarının işine yarar en azından üzerimize kıran, tepemize çıkan arabalar cezayı yiyince bir daha yapmazlar umarım.Bu arada şu çin motorlarına açık egzost takıp bağırtarak gezenlerin videolarını çekip yollarsam hatırı sayılır bir ceza yerler mi?

baran.altun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha X City , Suzuki V storm 650
    Denedim. sonucu ise ; telefon ile uygulamadan ihbar ettim...

2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu’ nda yer alan fiilleri ihlal eden sürücülere ve araçların tescil plakasına göre idari para cezası karar tutanağının hangi kurum yetkililerince ve hangi durumlarda düzenlenebileceği aynı Kanunun 5, 6, 114, 116 ve Ek-6’ ncı maddelerinde hüküm altına alınmıştır.

Bu sebeple bu tür ihbar veya şikayet konusu trafik kural ihlali yada ihlallerinin somut olarak görevlilerimizce tespiti halinde, uymayanlara kanuni işlem uygulanmakta olup, mail yada dilekçe yolu ile yapılan ihbarlarda ihlal yapan araçlara herhangi bir cezai işlem uygulanamamaktadır.

Motosikleti
    cg 200 + chopper cg 150
    insanoğlu kanunları çiğnemeye devam ettikçe yeni kanunlar, düzenlemeler türemeye devam edecek. Bu düzeni insan kalbine, beynine oturttuğunuz sürece problem kesinlikle çıkmayacaktır. Bir örnekle konuyu açmak istiyorum; Araçların ortaya çıkışı ve belirli noktalarda ışık sistemine duyulan ihtiyaç. Amenna. Peki başkasının hakkına girme veya insanın kendine duyduğu saygıdan dolayı kırmızı ışıkta kesinlikle ama kesinlikle insanların geçmediği, istisnasız kırmızı ışığın dur ihtarına herkesin uyduğu bir yerde kırmızı ışık cezası diye bir türeyebilir mi ya? Bizim medeniyetimizde, kültürümüzde inancımızda başkasının arkasından bile konuşmak hoş görülmemiş iken onun hakkını çiğnemek, o, herkesin bir şekilde hayallerini süsleyen ahiret hayatının cennet kısmının tadına bakamaması anlamına gelmektedir.

ille de araç olması şart değil yayalarla da dışardaki iletişim aracınız sinyallerdir. Onları kullanın, haa kullanmak istemiyorsanız boşa çürümesin fakir fukaraya (bana) gönderin

2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)