Kim suçlu kim değil tartışmış herkes,hayretle okudum mesajları.Ortada yitirilen gencecik bir can, kardeşimiz var.Allah öncelikle rahmet eğlesin ve olaya sürücünün psikolojisiyle baktığımızda insan panik ve linç korkusu içine girip kaçabiliyor.Doğru değil fakat neyse önemli olan bu konular değil,nur içinde yat kardeşim.
Motosikletin hızı niye gözünüze batıyor sizin, keşke sinyal kurallarına uyulsa da, daha bi tedirgin olmadan rahat rahat seyir halinde bulunsak trafikte.
Arkadaşlar bakın burada motosiklet aşırı hızlı, niye çarpıtıyorsunuz, Allah aşkına normal hız sınırlarında kullanmış olsa bu arkadaş ölmüş olur muydu. Hep başkasına suç buluyoruz, motorcuyuz ya en iyi biziz, bize kötü davranılıyor, bizi görmezden geliyorlar, bizi öldürüyorlar. Kendimizden olunca ses çıkarmayalım başkası yapınca katil, cani. Genç işte basmış gaza duramamış, çocuk resmen uçuyor daha neyi anlatıyorsunuz anlamıyorum.
kardeşim millet sinyalle uğraşmıyor ki benimde başıma geldi adam sinyal vermeden dönmeye kalktı şükür farkettim durdum neden sinyal vermediğini sorunca da yol boş ne sinyali vereceğim, vermek zorundamıyım dönüyorum işte görmüyormusun dedi. adamın arabasını sitenin güvenlik kameraları olmasa ne yalan söyliyim komple çizesim var. ondan sonra görür hanyayı konyayı. bu arada vefat eden kardeşimize de Allah'tan rahmet yakınlarınada sabır vermesini dilerim.
TAKARIM KASKIMI GİYERİM MONTUMU VERİRİM GAZIMI ALIRIM YOLUMU
arkadaşlar haklı ya da haksız.
arkadaş gıttı bu alemden.
cok tecrubelı degılım elbette cogunuza gore ama ogrendıgım en buyuk kural TRAFIKTE HERKES BENI OLDURMEK ISTIYOR! dusuncesı. hep bunu hatırlayarak kullanıyorum motoru. sagından solundan gectıgınız araba her daım uzerınıze donus yapabılır,anıden fren yapabılır. ozellıkle kavsaklarda - sokak gırıslerınde cok dıkkatlı olmak gerek. burada sınyal vermeyen arac suclu lakın o bosluktan o hızda gecmek buyuk rısk almaktır. cogu zaman kurtarırız bu tur durumlarda ama maalesef rısk bu sefer kotu sonuclanmıs.
benım gozlemlediğime göre motosıklet surucu cok hızlı bır sekılde soldan yardırıyor arabanın yanından sola donecegını tahmın etmeden gecmeye calısıyor arac soforu görmeden sola kırıyor arac mootorun kuyruk kısmına dokunuyor kontrolu kybeten motor surucusu kaldırama carparak durabılıyor Allah rahmet eylesin üzücü bir olay şehir içide dikkatlı olalım trafikte onemli olan arac hakımıyetınden cok önumuzdekı aracın neler yapabılecegı trafıkte herkesın bır tehlıke olusturabılır dıkkat dıkkat başımız sağolsun
Merhuma Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun. Kim suçlu kim suçsuz derseniz hepimiz suçluyuz, onda bunda suç aramaya gerek yok, araç sürücüsü suçlu kaçtığı için, motor sürücüsü suçlu hızlı gittiği için, biz suçluyuz kaza sonrası sürücülere saldırdığımız için, Araba motora çarpar araba sürücüsüne saldırırız, motor sürücüsü yayaya çarpar motor sürücüsüne saldırırız. Ne zaman insan olursak o zaman bu tür kazalardan korunur ve kurtuluruz. Allah rahmet eylesin. Kalanlara sabır versin.
Allah rahmet eylesin yazık ailesine kötü.
Öncelikle Allah rahmet eylesin, ailesine, yakınlarına, sevenlerine sabır versin.
Fakat hatanın büyük bölümü maalesef motorcu kardeşimizde. Sağdan ve büyük bir hızla geçmeye çalışmış. Araba sürücü sinyal verseymiş bile motorun durabileceğini veya kaçış manevrası yapabileceğini sanmıyorum.
Motsiklet sürücülerinin unuttuğu birşey var. O da bir araba içinden motorun hızının çok iyi anlaşılamadığı. Aynaya bakıyorsunuz bayaa uzakta siz manevranızı yapana kadar yanınızda bitiveriyor. Veya bazı durumlarda aynada hiç görünmeyen motor 1-2 saniye içinde yanınızda oluyor. O nedenle lütfen özellikle hıza müsait bu tür şehir içi yollarda araçların yanından manevra yapacaksanız hızınız çok düşük olsun. Motorun gücüne ve atikliğine güvenip ben bu iğne deliğinden geçerim dediğiniz an en ufak bir terslik sizi bu dünyadan ayırabilir.
Araca suc bulan arkadaslar. Hadi diyelim 8 de 8 arac surucusu suclu bulundu. Olen arkadas geri gelecek mi?
Milletin yaptigi yorumlarla ugrasacaginiza sehir ici hiz limitleri, arac gecme kurallari, arac takip mesafesi, egitim, tam koruma gibi konularla ilgilenir ve bunlari genc arkadaslarin kafasina soksaniz daha cok insani hayatta tutmaz misiniz?
Olen olduguyle kalmasin, arac suruculeri her zaman hata yapacaklar. Kendimize ailemize sevdiklerimize karsi sorumlulugumuz var, hayatlarimizi o arac suruculerinin eline birakmayalim.
Önünüzde seyreden araç sinyal vermeden sağa ya da sola ani manevra yapabilir.
Üstelik bunu trafik kurallarına uygun olarak yapabilir.
Önüne çocuk fırlar köpek fırlar çukur çıkar olurda olur.
Yani son sözünüz;
-ama sinyal vermedi!!!
Olsun istemiyorsanız,
Takip mesafesine uyun
Hız sınırına uyun
Gerisi yaşamdır.
Yoksa hepinizin er yada geç başına gelecek olan bundan başkası değildir.
% 100 net bir cevap ve doğru
Ayrıca buraya yazılanlara bakıyorumda cahil cahil yazılan cevaplar diyen arkadaşım, bende bir cahil olarak şunu eklemek isterim gerçi üstat yukarda konuyu net yazmış
Öncelikle Allah rahmet eğlesin, hakkımızda herşeyin hayırlısını nasip etsin. Bu tip sağa sola dönüş olan caddelerde 50-60km hızı geçmemek lazım. Mesela Ankara için konuşuyorum Esat caddesi de bu şekilde, şehrin en güzel kızlarının olduğu bu semtte azcık ses vereyim diye gaza dokunursan kendini asfaltta bulursun caddede bir sür sağa ve sola doğru sokaklar var yavaş gitmek lazım.
Ailesine Allah sabır versin, onlar bence suçlu değiller, ne güzel genç bir kardeşimize ömrünün baharında 600cc keyfini yaşama şansı vermişler. Ben inanan bir insanım, kitapta yazdığı üzere ölüm geldiğinde ne bir an erken gelir ne de bir an sonra. 600cc veya 150cc fark etmez şehir içinde yavaş gidelim, çok ses çıkarmayalım illa ses çıkarıp geldiğini belli etmek isteyen varsa da yarım debriyaj yapsın....
allah rahmet eylesin
Fuzuliye sormuşlar "sevmek mi daha güzel sevilmek mi?" Sevişmiyorsanız ikisi de fuzuli demiş... SEMTİN HAYLAZI
Allah rahmet eylesin.... İşin özü hataları telafi edebilecek bir hızda sürmek, zaten hız limitleri de bu amaçla vardır..Canına yandığımın memleketinde kim kurallara uyuyor ki uymasını bekleyerek sürüyorsun bu meredi, haklıda olsan haksız da olsan sonuç canına mal olabilir. Haklı olmak iki tarafın dünyada kaldığı anlarda işe yarar. Heran kaza yapacak gibi sürmek, hiç kaza yapmamış gibi sevmek lazım motoru...
Bana göre de araç pek suçlu değil. Motor aracın solundaki boşluktan deli gibi geçiyor. Muhtemelen araç sürücüsü motoru görmemiştir bile... Araç sürücüsünün suçu, çekip gitmesi ve benim bakış açımla modifiyeli şahin tayfasından olması (hemen itirazlar gelsin lütfen). Önünde bir vatandaş bodoslama direğe vuruyor, sen çekip gidiyorsun. İnşallah sırf bu yüzden en ağır ceza ile cezalandırılır.
evet yukarıdaki arkadaşımızın belirttiği gibi gayet net.
eklemek istediğim ölüm mahkemede haklı çıktığın zaman geriye saracağın bir süreç değil !
haklı ama ölü olmaktansa, dikkatli ol! trafikteki kimseye güvenme hayat da ol! (ecel geldiği zaman tabi ki kaçılmaz ama önlem şart)
ben ışıklarda beklerken bile arkamda bir araba durana kadar aynadan arakamı kolluyorum can bu .....
Beni Bilerek sıkıştıran Hıyarın! Trafikteki çilesine hastayım...
öncelikle hayatının baharında ölen kardeşime Allah rahmet eylesin. sonrasında bu çocuk gençtir cahildir kanı hızlı akar ben bu yaşıma geldim bazı şeyleri yeni çözüyorum kim şeride atlayacak kim kimin üstüne sürecek az buçuk çözer oldum ama yinede kendime gözüm kapalı yollara atamıyorum. bugün bakın bu yazıyı yazmadan önce arabamla kırmızı ışıktan kalktım sol şeritteyim sağ şerittte bir scooter sürücüsü gidiyor arkam boş sağa geçmek istiyorum ama scooter sağa geçsem üstüne kırmış gibi olacak geçmedim yol boş diye. önüm boş arkam boş ama dikiz aynasına bir baktım bir astra kaptırmış nasıl geliyor benden yol isteme de niyeti yok direk sağdan dalacak. şimdi dedim bu scooterin üstüne sürecek asıldım frenlere ancak kurtardı yani bu bir örnek kendim motorumla çıktığım yollarda nelerle karşılaştım seni bir araç olarak görmeyenleri senin o yolda hakkın olmadığını düşünenleri sağda gidiyorum sol şerit boş adam benim gittiğim şeritin içinden neredeyse üstüme çıkaraktan beni solluyor sanki sol şeride geçse şerit israfı yapacak neler var neler.
velhasıl kelam genç arkadaşımız bir cahillik etmiş trafikte kendisini bekleyen tehlikeleri göz ardı etmiş ama asıl cahillik onun o motoru sürmesine almasına izin verende. bu tür motorlar gerçekten can düşmanı o yüzden çok sıkı denetime alınması taraftarıyım cebinde parası olan değil o motoru sürecek kapasitede olan almalı bu tür motorları.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)