Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
3. sayfa BirinciBirinci 123

Dehşete düşüren kaza anı. Kazaya karışan otomobil olay yerinden kaçtı.

REKLAM ALANI
    [Turan] - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Fuat Domanic'in bi sözü varya hani.

Göktaşı gelip ensemize düşmediği sürece biz haksızız yada haklı ama ölü !.

Allah rahmet eylesin diyicek birşey kalmamış..

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    OnurTr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Eğitimlerde hep söylenen bir cümle vardır : "Gökten gök taşı ensenize düşmedikçe bütün kabahat sizdedir"....
    ...Bir acaip Mühendis.....3 aşağı 5 yukarı yok...1 aşağı...2..3..4..5..6 yukarı

Motosikleti
    Honda CBR500 R
    tekrar allah rahmet etsin

Motosikleti
    zx6r
    en buyuk hatayı motor sürücüsü yapmıs...bu temas yanı carpısma anı yavaş olsaydı emın olun bı kac kelıme ve masrafla olay kapanırdı.hata tabıkı araç sürücüsünde ama hız yapan motor sürücüsü kazayı ölümüyle sonuçlandırdı...allah rahmet eylesin

arabanin sol tarafinda fazladan 1 serit yok. motosiklet surucusu o hizla igne deliginden gecmeye calismis fakat basaramamis.
    araba sinyal vermedi verdi falan gecin bunlari. sinyal versede, o motor surucusu ayni sekilde kaza yapacakti.

sirf motor kullaniyorsunuz diye araba surucusune bok atmayin.

SuperSport60 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    motor sürücüsü şehir içerisinde hız sınırını aşmış aşırı hızlı oldugu bellı burada bence motor asli kusurlu otomobil tali kusurlu neden 30, 40 la gitseydi çarpıp hafif yaralanabilirdi yada motor dışında birşey olmazdı diye düşünüyorum ve takip mesafeside göremedim saniyede oluyor olay otomobil sürücüsüde son derece suçlu bana göre ama hız olunca hiç birşey durduramıyor motorcu arkadaşlara hız a ve trafik kurallarına dıkkat etmelerini tavsiye ederim allah korusun

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:48 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:46 ----------

Alıntı aytacaksel adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    arabanin sol tarafinda fazladan 1 serit yok. motosiklet surucusu o hizla igne deliginden gecmeye calismis fakat basaramamis.
    araba sinyal vermedi verdi falan gecin bunlari. sinyal versede, o motor surucusu ayni sekilde kaza yapacakti.

sirf motor kullaniyorsunuz diye araba surucusune bok atmayin.
    katılıyorum sana

manofsteel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MT-25
    Allah rahmet eylesin. Bunları duymak çok üzücü,o yola göre çok hızlıymış,arabaya zaten diyecek birşey yok...

sadi81 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    kanuni leopart
    Alıntı flush royale adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Şahsi fikrim: otomobil en sol şeritte, motosikletin sollaması için açık bir şerit daha olmalı ama yok. Ayrıca hızlı görünüyor videoda.
    Her şey bir yana, eğer otomobil sürücüsü sinyal verseydi(ki zorunlu) dönemece gelmeden 50 mt önce motor sürücüsü bunu görüp belki solundan geçmeye kalkmayacaktı ve olay hiç yaşanmayacaktı.
    Trafik kuralları bir kişi için değil hepimiz için geçerli.
    Allah rahmet eylesin gencecik bir arkadaş.
    arkadaşa katılıyorum eyer sinyal vermiş olsaydı bu kaza. Olmazdı

Yiğit_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yzf r125
    O motor gsxr 600 değilmi.Herşeyden önce 17-18 yaşında çocukta böyle bir motor olması hata ailesi almıştır o motoru ona o yaşta çocuk o motoru kendisi alamaz sorumsuzluk bence ailede kim ne derse desin.Sinyali görse bile kurtaramazdı şehir içinde o hızla.
    Ben 23 yaşımdayım yzf 125 binerken bile tedirgin olurum.

forzaBJK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KTM 690 Enduro/SMC R
    o değilde, asfalt cillop gibi, yollar mis, üfff be!
    lafa değil icrata bakarız biz dimi, hadi geçmiş olsun..

Nathan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha MT07
    Her şeyden önce arkadaşımıza allah rahmet eylesin. Allah yakınlarına sabır versin.

Ancak bu tip olaylardan bizlerin ders çıkarması gerekiyor. Şahsi fikrim aracın hatasının bu ve bunun gibi olaylarda hiçbir önem arz etmediği şeklinde. Bu kaza sonrası hangi sürücünün ceza yemesi gerekir tartışılıyor olsaydı kimin hatalı olduğu önemli olabilirdi. Ancak bu tip olayların sonunda motosiklet sürücüsü ciddi anlamda zarar görüyorsa/ölüyorsa hatanın kimde olduğunun önemi kalmıyor.

Motosiklet sürücüleri olarak şehir içinde kurallara uymanın ötesinde etrafımızdaki tüm araçların yapabileceği hataları önceden tahmin etmeye çalışmalı, mümkün mertebe tüm ihtimalleri düşünerek sürmeliyiz. Alkol veya dikkatsiz sürücünün ötesinde, karşımızdaki en iyi en dikkatli araba sürücüsü dahi olsa insandır hata yapabilir. Onun hatası bizim canımızı tehlikeye atıyorsa ben onun yerine de düşünmeliyim demektir.

Motosiklet sürücüleri olarak özellikle dar şehir içi yollarda, diğer sürücülerle yakın temasta olduğumuz tüm yol şartlarında karşımızdaki hiçbir şey bilmiyormuşçasına dikkatli sürmemiz gerekiyor. Çünkü gördüğümüz gibi sonrasında hatanın kimde olduğunun hiçbir önemi kalmıyor.

Güvenli sürüşler diliyorum.

erkanzdemir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    versys650
    ALLAH RAHMET ETSİN. yakınlarının başı sağolsun.

ARAÇ SOLA DÖNÜYOR Dolayısıyla motor soldan arabayı geçiyor. Araba zaten en sol şeritte dolayısıyla kaldırım en sol şerit değil.(Nasıl sağdan geçiyor görüyorsunuz anlamadım lütfen trafikte bu dikkatsizliği yapmayın)

Araç sürücüsünün sinyal kullanmadığı görüntüde pek anlaşılmıyor.(Kullanılması gereken bir saptır o tatmin sapı değildir. Kimse zevk almak için o sapı kullanmaz.)

Motosiklet çok hızlı ve boş olmayan en sol şeriti aşarak geçiş yapmak istemektedir ki bu son isteğidir.

Kaza yerini terk etmek uygunsuz bir davranıştır ve suçtur fakat ayrı bir suçtur kaza suçu değildir.

MOTOSİKLET kullanmak özgürlüktür fakat trafikte özgürce davranmak anlamına gelmez.

Şuçlu kim derseniz ölen kişi suçludur çünkü mahkemede kesinlikle kendini savunamaz. ölen öldüğü ile kalır.

KAZA NEDİR?
    Kaza: Bazen kendi hatamızla bazen başkasının hatası nedeniyle bazen ekipman bazen çevre faktörleri(bazenler uzar gider)Bazen ki en önemlisi bazenlerin hepsi birden bir araya gelir ve kaza olmaması imkansız olur.(İşte bu kaza da birden fazla hata bir arada ki hepside kaza nedeninde su götürmez hatalar.)

Dostum kesinlikle 50 km az bir surat sayilmaz.50km/h den dusuk suratte dusmeme ragmen "fizik kurallari" yuzunden hatiri sayilir bir hasar almistim.

erkanzdemir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    versys650
    Alıntı atmaca1 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Dostum kesinlikle 50 km az bir surat sayilmaz.50km/h den dusuk suratte dusmeme ragmen "fizik kurallari" yuzunden hatiri sayilir bir hasar almistim.
    Geçmiş olsun.
    Katılıyorum yorumunuza.
    Acemi birine arabayı verin ve şehir içinde 50 km hız ile gitmesini söyleyin bakın ne kadar korkacaksınız yanında otururken.(Trafiğin yoğun olması gerekmez)

atreyu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    '12 Ktm EXC 250
    arkadaşlar öncelikle üzücü bir olay olduğunu belirteyimde taşlanmayayım. Fakat Isparta çok küçük bir şehir olmasına ragmen aşırı arac trafigine sahip bir şehir ve motorsikletli arkadaş bu şartlar doğrultusunda aşırı hızlı gelmiş. Bu şehirde kimse sinyalizasyon işaretlerini kullanmaz, yayalara öncelik tanımaz ve sarıda durmaz. Sonuçta bir cana mal olmuş üzücü bir olay fakat bir bakıma da bile bile lades olmak derim ben buna.

3. sayfa BirinciBirinci 123

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)