Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Saatte 156 kilometre ile ölüme yolculuk (video)

REKLAM ALANI

Keşke arkada ki araba yol vermeseydi...

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    TimFx - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ninja300SE ABS
    İzlerken fena duygulandım. Videodaki en feci anda adamın son haykırışı... son pişmanlık fayda etmiyor.
    Kısaca burdan çıkarılacak ders hepimizin bildiği şey aslında. Yok öyle arı gibi sokar, kelebek gibi uçarım tarzında kullanmak. Öyle kullanınca sırası gelen göçüyor bu dünyadan. Bu mantıkla hergün rus ruleti oynamaya benziyor motora binmek. Sonrasında videodaki gibi, geride anılar ve gözü yaşlı sevenler kalıyor...

motorcrus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cıbır
    full ekipmanda geri geldiğinde korumuyor maalesef.

toomuchcc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Çok etkili bir video. Ailesene teşekkür etmek gerekli. Paylaşmak zorunda değillerdi böyle birşeyi. Motosiklet sürücüsü çok hatalı tabi. Zaten Youtube'da bayağı bir negatif eleştiri almış olmalı ki yorumları ve beğenileri kapatmışlar.

ardacik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Ilk izledigimde bian ben carpmis gibi oldum... cok uzucu cok kotu o suratle giderken yirtmanin hicbir sansi yok...

sakinseytan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Africa Twin 1000
    Aynı şekilde ben patladım 60km hızla sol bilek pert kurtarma şansın olmuyor çünkü karşı taraftaki araç hızından hiç ödün vermeden dönmeye devam ediyor motorsiklette dikkat dagınıklıgının malesef affı yok en çok bu olaya dikkat edin bi anda karşıdan gelen araç sola veya saga dönmek istiyebiliyor kavşaklarda hız kesmezsek benim gibi platinle yaşamak zorunda kalırsınız.
    cemolos bunu beğendi.

rockhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SYM JOYMAX 250
    Araca çarpmamak için hafif sol çarpraza yeşillik alana doğru girse, ağaca da çarpmadığını düşünürsek o aradaki yeşillikten yuvarlanıp kurtulma şansı vardı, en azından yerde sürüklenip hızı düşecekti, bir yere çarpsa bile hızı baya düşmüş olacağından, bir kaç kırıkla kurtulabilirdi, sanırım aracı oraya kadar çıkmaz diye düşünüp yoldan devam etti, riski aldı, sonu kötü bitti, üzücü.
    serdar23_Bilgem bunu beğendi.

Blackeagletr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Bu videoyu izledim, bugün 50 km'yi geçemedim. Çok üzücü bir video. Zaman zaman biz de gereksiz yere dar yollarda böyle hız yapıyoruz. Nefse hakim olmak, bir o kadar da dikkatli olmak lazım.

Motosikleti
    suzuki inazuma
    Arkadaş adamın geldiğini göre göre önüne kırdı şerefszi... Çok yazık olmuş...

bomber - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBR 250 R,Yamaha FZ6 Fazer
    Kavşağa girerken çok hızlıydı, hatta arabaya bile nerdeyse hiç fren yapmadan çarptı, benim de tahminim arabanın duracağını düşünüyordu ona güveniyordu son saniyeye kadar fakat insanoğlu işte türlü türlü şöför var Avrupa da olsa insan hatasının medeniyetle gelişmişlikle ilgisi yok, ben böyle kavşaklara girerken uzunları açıp kapatıyorum gerekirse kornaya basıyorum ve yavaşlıyorum, çünkü bizde zaten motor üstünde çok önemsenmiyorsunuz, bir de iki tur atıp ehliyet alanları düşününce maksimum emniyet almak gerekiyor.. Hep motor üstünde trafikte hayalet olduğunuzu düşünün ona göre davranın arkadaşlar..
    barodi ve Shrieker bunu beğendiler.

phradrel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    F650GS
    Ben araba surucusunde hata goremedim. Kavsakta kavsaktakilerin gecis ustunlugu vardir. Yani motorun orada birakin yavaslamasini durmasi gerekiyordu.

Evet kalan bizlere de sorular dusuyor; gercekte ne kadar guvenli surus kurallarina uyuyoruz?
    Akmina bunu beğendi.

Motosikleti
    BMW F 750 GS
    Bence de bile bile lades demiş. Trafiğin karışmaya, kalabalıklaşmaya başladığı bir yerde hala gaz kesmeden yalnız başına sürüyormuş gibi dümdüz gidiyor.

Motosikleti
    CBF 150 2013 Siyah
    çok üzücü bir video :( . bu tip videoları hep izliyorum daha çok dikkatli olmamız gerekiyor.Her zaman çok çok çok dikkatli geçmek lazım bu tip kavşaklarda.Yol hakkı bizde bile olsa MOTOSİKLETLİ olduğumuzu unutmayalım .İki teker gidiyor kaportası sensin.Yüksek kaliteli koruma ekipmanları ne kadar pahalı da olsa ne kadar korumalı olsa maximum 50 60 km hızlarda ve kafa kafaya olmayan kazalarda sizi koruyabilir.130 140 km ile helede duran bir cisme çarpılması halinde çarpışmanın bütün enerjisi motor üzerinde dolayısıyla insan vücudu üzerinde toplanıyor ve iç organlarınız ya parçalanıyor yada çok ciddi yaralanıyor ve iç kanamadan kısa sürede ölüyorsunuz.,

Kendimden bir örnek vermek istiyorum.Sizinde hep karşılaştığınız bir durumdur.
    Misal yolda gidiyorsunuz ilerde ışıklar var trafik yok denecek kadar az bir kaç sanıye olmuş Yeşil yanalı ve en az 15 20 sn yeşiliniz var ve yol sizin ve yol bomboş .Bu gibi durumlarda bile yavaşlıyarak ışığı geçerim .Çünkü yan yollardan kırmızı ışık ihlali yapmaya niyetli ve yolunda boş olduğunu gelenin olmadığını düşünen bir araç , kendısını yola atabilir ki sizde 100 120 ile duramıyacak şekilde gidiyorsanız ALLAH rahmet eylesin , herkes o aracı lanetler ama olan size olmuştur.

HER ZAMAN ÇOK ÇOK DİKKATLİ OLUN . HAKLI DA OLSANIZ YOL SİZDEDE OLSA VE HATTA TEK YÖNLÜ BOŞ YOL BİLE OLSA .
    SİZİ SEVENLERİ DÜŞÜNÜN.

rebirth - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    kaza yapan adam yıılların motorcusu, tam koruma ekipmanla geziyor ama dikkatsiz bi araba sürücüsü yüzünden ölüyor çok yazık,okadar hızlı gitmeseymiş deniyor evet öyle ama o hızın cezasını polis kessin dikkatsiz bi araba değil.
    Diğer bi yazık dediğim konu ise şu; vatandaş videoyu izlemiş 'şöyle yapsaydı kurtulurdu, yok efendim geç görmüş, yok efendim kontra yapsaymış...'
    Bilgisi olmadan fikri olmak ne kötü yahu, 70km/h den sonra motosikletin keskin manevra kabiliyeti ne kadar oluyor acaba ? 157km/h ile saniyede kaç metre yol alıyorsun, o ara ne kadar kaçabilirsin acaba !

Annesi de anlatmış hızı severdi vs diye, çok karakterli centilmen vs , arkadaşları çok severdi efsaneydi onların gözünde falan filan ama ne oldu...
    o dünya iyisi, macera sever adam bi yavşak yüzünden zamansız bir şekilde öldü.
    içim parçalandı be

saylak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HONDA CB 125 ACE
    Aşırı hız felaket olduğunu yine göstermiş oldu. Bu tür kazalar sık sık oluyor. Hız yapmak istiyorsan Otobana çıkacaksın rahat rahat gaza basacaksın.

gördüğünüz gibi haklı ve ölü bunun yerine yavaş gitmek vardı. haklı yada haksız önemsiz ama canlı.

Shrieker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    var bi şeyler
    Yollar 2-2.5 saniyelik tepki süresi öngörülerek tasarlanır. Yasal hız sınırına (~%10 hata payı da dahil) göre. Merhum ~160 km/s hızla ilerliyor. Çok iyimser olarak orada hız sınırı ~110 desek, ~%45 aşım var... Sonuçta 1 - 1.5 saniyelik tepki süresine kalıyor iş. O da yeterli olamamış.

Minnesota Üniversitesi diyor ki, tek vasıtanın karıştığı ölümlü motosiklet kazalarının neredeyse 2/3'ünün sorumlusu aşırı hız. Yani ölen her 3 motosikletliden 2'si aşırı hız yüzünden ölüyor.

Yine aynı araştırmadan: Motosikletle birlikte başka bir aracın karıştığı kazalarda araç sürücülerinin 2/3'ü motosikleti görmediklerini söylüyor. Bunlar çok çok ciddi oranlar...

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:41 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:21 ----------

Bu kaza özelinde söylemek istediğim bi şey daha var. Çizgilerden arada kaç metre mesafe kalınca arabanın dönüş yapmaya başladığını kestirmeye çalıştım. Bence araba sürücüsü motosikletin önünden geçer giderim diye düşünüp dönüyor ancak motosikletin hızını tahmin edemiyor.

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:46 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:41 ----------

Alıntı biyeybaraküs adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    buna benzer çok video izlemiştim zaten asfalta slow slow yazıları altında ölüm dersimizi pekiştirdik
    Gözümden kaçmış bu, şaşırdım da gavur niye yavaş tabelası koymamış diye. Meğersem yere yazmışlar. Ondan bi tane daha olmalıydı daha önce.

Motosikleti
    CRF 250 L
    inşallah otomobil sürücüsüne sağlam ceza vermişlerdir bizde olsa madalya verirler aferin iyi yaptın diye.

Motosikleti
    Honda
    içim çok garip oldu bee.üff bı an kendımı orda gördüm sanki...

Motosikleti
    SUPERDUKER
    5sn ye önce arabanın yola çıkıtğı falan yok .
    ingilterede trafik ışıklarının olmadığı kavşaklarda bekleme bölgeleri vardır, araba orada bekliyor zaten
    arabanın gitmeye karar verdiği zaman kaza olmadan 2 snye önce, arabanın çıktığını anlayan motorcuda hemen tepki veriyor zaten
    burdaki suç "Avrupa Kafasıyla" bu yol benim hakkım diye arabanın gelmeyeceğini düşünmek ve ölümüne yol açabilcek hızda gitmektir
    o yola uygun herhangi km hızla gitse bile 2 sniye içinde kazdan kaçabilme ihtimali çok düşük.
    haklı ve ölü yerine haklı ve sakat olmak daha iyidir.
    yerine göre hızda kullanmak lazım
    Shrieker bunu beğendi.

2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler