Yargıtay'dan emsal ''RADAR'' kararı
Reklamlar
-
06 Ağustos 2014, 19:47
Manisa'nın Alaşehir ilçesinde F.A. adlı sürücü radara yakalandı. Hız limitini aşması üzerine 343 TL idari para cezası uygulandı.
F.A., cezanın iptali için Alaşehir Sulh Ceza Mahkemesi'ne başvurudu. Mahkeme, radar kontrolü yapılan yerde radar işaretinin olmadığı ve yasal uyarılar usulüne uygun yapılmadan kesilen para cezalarının hukuki mesnedinin bulunmadığını belirterek, itirazın haklı olduğu kanaatine vardı.
Emniyet Genel Müdürlüğü mahkemenin gerekçesinin kanuna aykırı olduğuna ilişkin başvuruda bulundu. Adalet Bakanlığı da Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına başvurarak kanun yararına bozma talebinde bulundu.
Yargıtay, uyarıcı levha olmadan trafikte radarla hız kontrolü yapılamayacağına hükmetti; 'Hukuk devletinin bir erki olan idarenin görevinin, öncelikle bireylerin kuralları ihlal etmesini bekleyip cezalandırma yoluna gitmesi değil, kurallara uygun davranma düzeyini ve alışkanlığını geliştirmektir' dedi.
Kaynak: Haber7
Reklamlar
-
06 Ağustos 2014, 20:13
Çok iyi bir uygulama
-
06 Ağustos 2014, 20:54
admin adlı üyeden alıntı
Yargıtay, uyarıcı levha olmadan trafikte radarla hız kontrolü yapılamayacağına hükmetti; 'Hukuk devletinin bir erki olan idarenin görevinin, öncelikle bireylerin kuralları ihlal etmesini bekleyip cezalandırma yoluna gitmesi değil, kurallara uygun davranma düzeyini ve alışkanlığını geliştirmektir' dedi.
Kaynak: Haber7
malesef ülkemiz kanun adamları özellikle kota doldurma adı altında önüne gelene ceza yazarak insanları kurallara uydurabileceğini düşünmekte...
-
06 Ağustos 2014, 21:26
tazy21 adlı üyeden alıntı
malesef ülkemiz kanun adamları özellikle kota doldurma adı altında önüne gelene ceza yazarak insanları kurallara uydurabileceğini düşünmekte...
Öyle kişilerin bende ..... Devamını siz getirin
Ben bir memura söyledim gecende 160 tl ceza kesmişti bende o sinirlendi adama sen ömründe bu kadar parayı namusunda kazandın mı gördün mü günde 160 tl yi başka birşey demedim çekip gittim.
-
06 Ağustos 2014, 21:58
Cok iyi bi uygulama tuzak gibiydi resmen ya tesekkur ederiz F.A'ya )
-
07 Ağustos 2014, 02:48
İngiltere'de heryerde radar yazısı var aslında geçerken biliniyor orada kamera olduğu fakat öncelikle insan güvenliğini düşündükleri için yavaş gitmelerinin güvenli olacağına kanaat getirdikeri için radar koyuyorlar ama ülkemizde katil olmadığın sürece hızlı git tutturabildiğine cezaları giydirir caydırırım radar olmayan yerde(trafik polisi olmayan yerde istediğini yap) ne yaparsan yap gibi düşünülüyor. Aman kasa paralarla dolsun cezalar devletin ekmek kapısı gibi bizde,insan güvenliğini düşünen yok varsa yoksa para!
-
15 Ağustos 2014, 01:54
saçma bir karar. uyulması gereken hızın üzerine çıkılmış ise bu durum zaten ceza gerektirir. radar da tespit ediyor. hız limitine uymayanları cezalandırmak için radar uyarısına ne gerek var. adam olan hız limitlerine uyar uymayan ise bedelini öder.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler