Milletin başka işi gücü kalmamış motosikletçilerle uğraşıyorlar bizleri trafiği işgal etmediğimiz için motosiklete teşvik etmeleri gerekirken akla gelmeyen yerden ceza yazmaya çalışıyorlar çok saçma işlerle zaman harcıyorlar
Benim çanta zaten tek tuşla sökülebiliyor.Anlayışsız bir polise denk geldimi yine de ne yapacağı hiç belli olmaz.Yoksa bende aynısını düşünüyorum.Hatta söküp yan çanta gibi lastikle bağlamayı düşünmüştüm.
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:22 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:18 ----------
Benim dikkatimi çekmişti.Hatta bu günde gördüm.Küçücük motorda bir sürü çanta var.Onlar ruhsata işletiyorlar mı acaba.
Başınızı dik tutmak, okumak için eğmenize bağlıdır...
Bu karar emsal niteliğinde bence. Çıktı alıp topcase'in içine koymak lazım.
Aslında scooterlar bu çantayı ayak dibinde de taşıyabilir o da mı yasak? Sucuların 7 tane dolu 19lt lik damacanayı küçük scooterla taşıdığını gördüm, çantaya yasak diyen düzenleme buna bir şey demiyor mu?
Valla ben givi e41 yan çanta aldım iki tane yolda geliyor. Tabi cezadan korktuğum için değil uzun yol işine gireceğim için.
Tatilden yeni döndüm. İki gündür sağa sola gidiyorum, arka çantamda var polis arkadaşlar ile inceden selamlaşıyoruz. İzmit için bir sıkıntı yok gibi duruyor aksi varsa bilelim?
Kusadasinda motorlu bir polise sordum. Çok sacma oldugunu soyledi. Konusma tarzindan ise kimseye ceza kesmeyecegini anladim. Inatla emir gelirse ise yapacagi birsey yok tabi.
Ankara da yok
Çok büyütüldü bu konu. Bu sadece paketçiler için var benim kanaatimce. Gerzeğin teki bu ayrıntıyı yazmadı karara 2 senedir tartışıp duruyoruz. Hani delinin biri kuyuya taş atarmış, 40 akıllı çıkartmaya çalışırmış.
Adana ve Mersin trafik polisleri ile konuştum, bu uygulama sadece yemek vb servis işi yapan,aşırı ebat dışı arka çantalar için olduğunu, motordaki topcase'in normal ebatlar içinde olduğunu,ceza yazılmıyacağını söyledi.
ola ki ters bir memura denk geldinis, tatlı dil ilr her şey çözülür..
Cuma-cumartesi topcase im ve ben istanbulda cirit attık polis arkadaşlar ile selamlaştık herhangi bir sıkıntı olmadı.
Şu ana kadar bursa merkezde de bir sorun yok.
Vatandaşın biri Bimer'e sormuş konuyu. Gelen cevap şu şekilde;
Gelen cevapta iki önemli husus var;07.08.2014 tarihli başvurunuz incelenmiştir.
81 İl Valiliğine, ilgili Bakanlıklar, TSE ve sivil toplum kuruluşlarına gönderilen 01.07.2014 tarih ve 89456 sayılı talimatla;
-Arka şasesi üzerinde taşıma kutusu yapıldığına dair TSE onaylı tadilat projesi ibraz edilen durumlarda, motosikletlerin bilgisayar ve tescil belgesi kayıtlarına taşıma kutusuna ilişkin şerh eklenmesi gerektiği,
-Orijinal olan taşıma kutuların için uygunluk belgesinin ibrazı halinde tescil belgelerine kayıt konulacağı,
-Üzerinde taşıma kutusu bulunan ancak bu durumu belge ve bilgisayar kayıtlarına işletmeyenlere cezai işlem uygulanması gerektiği,
-Motosikletlerin yan tarafında bulunan çantaların belge ve bilgisayar kayıtlarına işlenmeyeceği açıklanmıştır.
Motosiklet taşıma kutusuyla ilgili uygulama Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve TSE'nin görüşleri gereğince yukarıda belirtilen şekilde yapılmaktadır.
Ayrıca, motosikletlerle ilgili yapılan bu düzenlemede hususi amaçlı çalışanlarla ticari amaçla çalışanlar arasında bir ayrım yapılması mümkün değildir. İyi günler dileriz.
-----------------------------------------------------
Trafik Uygulama ve Denetleme Daire Baskanligi
1- Arka şasesi üzerinde taşıma kutusu yapıldığına dair TSE onaylı tadilat projesi ibraz edilen durumlarda, motosikletlerin bilgisayar ve tescil belgesi kayıtlarına taşıma kutusuna ilişkin şerh eklenmesi gerektiği.
Hemen hemen hepimiz topcase takarken şaseye herhangi bir modifikasyon,şaseye zarar verecek bir müdahelede bulunmuyoruz. Sadece arka çanta demirini birkaç vida ile şaseye sabitliyoruz. Burada herhangi bir tadilat ya da proje olarak değerlendirilebilecek bir nokta yok bence.
2-Motosikletlerle ilgili yapılan bu düzenlemede hususi amaçlı çalışanlarla ticari amaçla çalışanlar arasında bir ayrım yapılması mümkün değildir.
Buradaki hususi ya da ticari amaçla çalışmak ibaresinin motosikletiyle ekmeğini kazananlar için olduğu açık ve net. O halde motosikletini ulaşım aracı olarak kullanan,arada bir geziye çıkan bir kullanıcı için bu yaptırım geçersiz olacaktır.
Bu iki noktadan gerekli merciilere itiraz edilmeli. Delinin birinin kuyuya attığı taş yüzünden insanları mağdur etmeye kimsenin hakkı yok.
hususiden kasıtları motosikletini ulaşım aracı olarak kullananlar değil mi ? ruhsatlarda kullanım amacı ya "hususi" yazar, ya da "ticari".
yani gelen cevaptan benim anladığım şu : "ister pizza motoru olsun ister gezinti motoru, taşıma kutusu ruhsata işli değilse ceza keseceğiz".. yanılıyor muyum ?
Benim merak ettiğim şey; Yurdışından türkiye yada yurtiçi gezmeye gelen motorculara bu kural nasıl uygulanacak? bu tip seyahat yapan motorcular bir otomobile sığacak kadar eşyayı motosiklete yüklüyorlar. Cezayı kestikten sonra birde motorumu bağlayacaklar.
proje cizdirip yaptıran var mıdır tam prosedur nasıl oldu tamda çanta alıcaktım :(
Bir arkadaşımız Türk Standartları Enstitüsü'ne (TSE) vatandaş olarak sormuş ve aşağıdaki cevabı almış..
Durum gayet açık, Emniyet Genel Müdürlüğü bize sormuş fakat VERDİĞİMİZ CEVABI YANLIŞ ANLAMIŞLAR deniyor,
Eğer tekrar resmi olarak sorarlarsa bu şekilde açıkça anlatırız diyorlar,
Benca en sonunda bu belirsizlik düzeltilir..Ancak güzel ülkemde hatanın veya eksikliğin kabul edilip derhal düzeltilmesi, ERDEM olarak değil de ONUR KIRICI olarak algılandığı için, biraz zaman alıyor..
Zaten bazı arkadaşlar trafik yetkililerine sorduklarında çok çeşitli cevaplar almışlar..
Fakat çoğu, aklıselim sahibi polis bu uygulamanın eksikliğinin hatta yanlışlığının farkında çok şükür...
http://i.hizliresim.com/lBJ9Vb.jpg
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)