Mali Suçlar ekipleri 5 bin motosiklet incelemeye aldı
Reklamlar
-
İstanbul Mali Suçlar ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri lüks cip operasyonundan sonra bu sefer de lüks motosiklet operasyonu başlattı.
Yurtdışından getirilen 100cc ile 1100cc motor gücü olan aralarında ünlü isimlerin de kullandığı 5 bin motosiklet incelemeye alındı. ÖTV'si ödenmeden yurda sokulduğu tespit edilen 2 bin 182 adet motosiklet, ATV ve UTV'ye el konuldu. Motosiklet, ATV ve UTV'leri yurda sokan 3 kişinin ifadesine başvuruldu.
Yurda girerken Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) ödenmesi gereken motosikletlerin gümrük beyannamesinde "trafiğe çıkmayacak" gösterildiği tespit edildi. Mali polis, vurgunun boyutunun yaklaşık 15 milyon lira olduğunu tespit etti.
Polis motosikletleri yurt dışından getirdiği tespit edilen firma yetkilisi 3 kişiyi gözaltına aldı. O.Y, G.Y. ve H.Ö. "Nitelikli dolandırıcılık, tehdit, resmi belgede sahtecilik, güveni kötüye kullanma" suçlamaları ile ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı. Polis, firmanın satış yaptığı diğer motorlar için inceleme başlatırken, el konulan 2182 adet motosiklet ve ATV savcılık talimatı ile yeddi emin olarak firmaya bırakıldı.
Kaynak: Akşam Gazetesi / Levent Albayrak
Reklamlar
-
Ee sizi kim incelemeye alıcak ? ÖTV mötv bi ton vergi alıyosunuz. Bi tane kendimize bitanede size motor alıyoruz yada başka bişey.Ayak üstü soyuyosunuz milleti. Yakn zamanda konusu geçen bajajlarda olduğu gibi 3200 liraya satılan motoru sen gelip 7300 e satmaya çalışıyosun.Sadece ötv falan değil birde kendince tipi güzel hertürlü ittiririz millete diyosun. afedersin ama .okarım böyle işe :D insanlarda doğal olarak yasal olmayan yollara başvuruyo. sadece motosiklette değil her konuda böyle
-
Hahaha,simdi yeni bir mafya ihale ile o motosikletleri satin alip piyasaya satarak paranin dibine vurur hirsizdan al hirsiza ver kanunlari..
-
Trafiğe sokulmayacak denilerek yurt dışından ötv ödenmeden motosiklet alınabiliyor mu? O halde biz neden offroad motorları ötv li fiyatlarla satın alıyoruz ? Çok enteresan.
-
Şimdi bunun da tapesi düşer sosyal medyaya.
-Oğlum, paralelgiller motor operasyonu yapıyorlarmış. Motorları sıfırla !
-Peki babacım...
-
"O.Y, G.Y. ve H.Ö. "Nitelikli dolandırıcılık, tehdit, resmi belgede sahtecilik, güveni kötüye kullanma" suçlamaları ile ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı."
Ya bu suçlamaları yapanlar gerizekalı yada ben böyle adaletin ta amerika !!
-
blamir adlı üyeden alıntı
Trafiğe sokulmayacak denilerek yurt dışından ötv ödenmeden motosiklet alınabiliyor mu? O halde biz neden offroad motorları ötv li fiyatlarla satın alıyoruz ? Çok enteresan.
kıbrısta aynen böyle yapıyorlar...
geçen sene arkadaşım ingiltereden 0 km 10.000 tl ye 2013 model kawasaki klx450 getirdi...
trafiğe çıkarmak yani plaka almak isterse de %40 dı sanırım gümrük vergisini ödemesi lazım...
4 teker gövdemi ,2 teker aklımı alır...
-
"Nitelikli dolandırıcılık, tehdit, resmi belgede sahtecilik, güveni kötüye kullanma" suçlamaları ile ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı.
Puhaha, adam market alışveriş listesi gibi sıralamış ama serbest bırakılmış. Ayakkabı kutularının nasıl dolduğuna dair bir örnek daha.
Çoluğumu çocuğumu yediniz
"Nitelikli dolandırıcılık, tehdit, resmi belgede sahtecilik, güveni kötüye kullanma" suçlamaları ile ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı. Puhaha, adam market alışveriş listesi gibi sıralamış ama serbest bırakılmış. Ayakkabı kutularının nasıl dolduğuna dair bir örnek daha. Çoluğumu çocuğumu yediniz, yine doymadınız be ya (1:15)
-
e fatura kesilirken ÖTV ödeniyor zaten,plaka ile alakası yok ki? zaten alakası olsa da 2100 tane plakasız ATV yi trafikte mi yakalamışlar ki...
ulan bir haber yapıyorsunuz ne başı belli ne g.tü...
-
Serk21 adlı üyeden alıntı
Hahaha,simdi yeni bir mafya ihale ile o motosikletleri satin alip piyasaya satarak paranin dibine vurur
hirsizdan al hirsiza ver kanunlari..
bu işler öyle olmuyor dostum,ihaleye de aynı firma girer zaten,kimsenin haberi olmaz.gümrükte takılan malı da onu oraya bırakan alıyor çoğu zaman,inanmıyorsan tasis in birbiri ile aynı ürünlerine sadece kimlerin girdiğine bak.
-
türkiye cumhuriyeti kadar vatandaşına haksızlık edip sömüren kaç ülke var acaba suçlu dedikleri adamları serbest bırakmışlar muhtemelen birinin oğlunun çetesidir,
-
savaskayan adlı üyeden alıntı
bu işler öyle olmuyor dostum,ihaleye de aynı firma girer zaten,kimsenin haberi olmaz.gümrükte takılan malı da onu oraya bırakan alıyor çoğu zaman,inanmıyorsan tasis in birbiri ile aynı ürünlerine sadece kimlerin girdiğine bak.
o yargılananlar almaz ise o gümrüğün mafyası alır =) benim gümrükte çalışan bir arkaşım var, adama gümrükten birşeyler alayım dedim bana''canına mı susadın'' dedi =) detayını konuştuğumuzda muz cumhuriyetinde yaşadığımızı ve hırsızların mafyaların ne denli güçlü olduğunu bir kez daha anladım.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)