Emniyetten Motosikletli Polislere Faydalı Bilgiler
Reklamlar
-
Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Dairesi Başkanlığı tarafından Yunus Timlerine yapılan önemli uyarılar, motosiklet kullanan tüm sürücleri için faydalı bilgiler içermekte.
Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Dairesi Başkanlığı, motosikletli Yunus timlerine kask kullanmanın önemine dair uyarı yaptı. Motosiklet kazalarında; sürücünün motosikleti mecburen bıraktığını açıklayan Asayiş Dairesi Başkanlığı, "Düşüşlerde judo teknikleri kullanılması elzemdir. Düşmelerde takla atıcı ya da yuvarlanıcı bir hareket yapılmalı. Çarpmada oluşan basınç yuvarlanma enerjisiyle sönümlendirilmeli" uyarısında bulundu.
Asayiş Daire Başkanlığı, motosiklet kullanan polislere kask kullanımının detayları hakkında bilgi verdi. Kask bağlama kayışını takmama durumunda kaza esnasında kaskın kafadan çıkarak, sürücünün baş üstü yola düşeceğini ve alınan darbe etkisiyle ölüme kadar giden bir netice ile zarar görebiliyor. Asayiş Daire Başkanlığı’nın açıklamasında şu uyarılara yer verildi: "Kazanın çarpma şeklinde gerçekleşmesinde yerde yuvarlanma ya da sürüklenme sert bir zeminle ya da sert bir köşe ile sonuçlanması durumunda kask çarpma şiddeti ile başta geriye kayacak ve yüz sert zemine çarpacaktır. Motosiklet kazalarında; sürücünün motosikleti bırakması şarttır. Düşüşlerde judo teknikleri kullanılması elzemdir. Düşmelerde takla atıcı ya da yuvarlanıcı bir hareket yapılmalıdır. Çarpmada oluşan basınç yuvarlanma enerjisiyle sönümlendirilmeli. Kaskın en zayıf yerinin vizörün camın bulunduğu ön yüz olduğu unutulmamalı."Kaskın beden ölçüsünün de hassas bir şekilde belirlenmesi gerektiğini vurgu yapılan açıklamada, kaskın mutlaka baş ölçüsüne göre alınması tavsiye edildi. Açıklamada, "Baş kaskın içinde dönmemelidir. Baş çevresinin en geniş noktasından ölçülmesi gerekmektedir. Bu nokta genellikle kaşın bir santimetre üstüdür. Kask ölçüleri marka ve modellere göre farklılık göstermekle birlikte XXS, XS, S, M, L, XL, XXL bedenlerin sırasıyla denk geldiği ölçü 51/52, 53/54, 55/56, 57/58, 59/60, 61/62, 63/64 santimetredir. Kask giyildiğinde kişiyi rahatsız etmemelidir. Ölçünün doğru olup olmadığını kontrol etmek için kaskı giyip sabitledikten sonra baş, sağa sola çevrilmeli, eğer kafa kaskın içerisinde dönüyorsa küçük bedenin, sıkıyorsa büyük bedenin denenmesi gerekmektedir. Kask, her iki yandaki kayışlardan tutulur. Başparmaklar, parmak uçları kaskı dengeleyecek şekilde çene kayışının içinde olmalıdır. Kaskın ön tarafı aşağı, arka tarafı yukarı tarafı göstermelidir." denildi.KASKI SABUNLA YIKAYIN, KASKI AYNAYA TAKMAYINKask bakımı konusunda üreticilerin tavsiyelerine göre hareket edilmesinin dile getirildiği açıklamada, temizlik için yalnızca yumuşak sabun kullanılması ve özellikle polikarbonat kasklarda petrol bazlı temizlik maddelerinden uzak durulması tavsiye edildi. Açıklamada, "Kask camı sürekli temiz olmalıdır. Bu kısmın temizliği su, sabun ve yumuşak bezle yapılabilir. Cama yapışan ve kirlenmesine neden olan nesneler temizlenmeli, kaskı takmadan önce her defasında cam yumuşak bez ile silinmelidir. Vizör camında çizik varsa cam değiştirilmelidir. Bu çizikler sürücünün görüşünü kısıtlamakta, geceleri cama dışarıdan gelen ışığın görüşü engelleyecek şekilde yansımasına sebep olmaktadır. Kaskın sert bir zemine düşürülmemesi gerekmektedir. Kaskın koyulduğu yerde benzin, temizlik maddeleri, egzoz dumanı ya da aşırı sıcak bulunmamalıdır. Kask motosiklet aynalarına, sinyallere ya da sisibara asılmamalıdır. Astar bu durumdan kolayca zarar görebilir." ifadeleri yer aldı.
Kaynak: Mynet - Cihan Haber Ajansı
Reklamlar
-
Çok yararlı bilgiler vermişler hakkaten tebrik ediyorum....saçma sapan bi haber kaldırın allah aşkına okumanıza değmez.
Düşeni hareket ettirmeyin ....biliyoruz
Kask takın....allahin emri zaten mecbur
Kask camı çizilirse camı değistirin....bak sennn
Kask sert zemine düşürülmemelidir.....hmmmmm
Kask aynalara asmayın , sabunlu suyla yıkayın.......falan filan......ne saçma haber allah aşkına,cihan haber ajansınıda ayrıca tebrik ediyorum.
______________RIDE THE LIGHTLING________________
-
heineken adlı üyeden alıntı
Çok yararlı bilgiler vermişler hakkaten tebrik ediyorum....saçma sapan bi haber kaldırın allah aşkına okumanıza değmez.
Düşeni hareket ettirmeyin ....biliyoruz
Kask takın....allahin emri zaten mecbur
Kask camı çizilirse camı değistirin....bak sennn
Kask sert zemine düşürülmemelidir.....hmmmmm
Kask aynalara asmayın , sabunlu suyla yıkayın.......falan filan......ne saçma haber allah aşkına,cihan haber ajansınıda ayrıca tebrik ediyorum.
Polisler bile anlayabilsin diye tane tane yazmışlar, ne güzel işte.
-
+bide halka elinde silahla poz veren polis ilk defa görüyorum,şaşırtıcı...
-
benden tavsiye o silahları...
-
gayet yararlı bir iş yapmışlar. tebrik ediyorum.
-
Bahsettiği düşme tekniğini MotoGP de uyguluyorlar. Bence herkesin alması gereken bir eğitim. Bütün eğitim merkezlerinde gösterilmesi zorunlu olmalı. Bu teknik sayesinde MotoGP de adamlar 200-300 km ile takala atıp düşüyor ve tekrar kalkıp motora binip yola devam ediyorlar. Daha önce bu tekniğin ayrıntılısını bir yerde okumuştum. Eğer bulabilirsem paylaşırım.
-
Verilen bilgiler gerçekten de hayat kurtarıcı nitelikte. Ufak bir hatırlatma kaza yeri ve acil durum içeren bir anda asla ve asla sağlık personeli olmadan müdahale etmeyiniz.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler