Akıllı kaskta polemik büyüyor
Reklamlar
-
Samsun’da mucitler derneği başkanınca keşfedilen ve Bursa’daki bir özel okul tarafından kendilerine ait olduğu iddia edilen “akıllı kask” projesinde polemik sürüyor
İnsandaki elektriğe duyarlı kask yapan Samsunlu Mustafa Yiğit, akıllı kaskı 6 saniye düşünüp, 60 saniyede geliştirdiğini, Bursa’daki yapılanı taklit etmediğini, bir iş adamının da projenin patentini alacağını açıkladı.
Hayata geçirdiği farklı projeler ile kendinden söz ettiren, ’akıllı kask’ projesi ile tekrar gündeme gelen Dünya Mucitleri, Evrensel, Araştırmalar ve Geliştirmeler Derneği Genel Başkanı Mustafa Yiğit, tanıttığı kask projesi sonrası Bursa’da bir grup öğretmen ve öğrencinin tepkisine neden oldu. Bursa’da bir grup öğretmen ve öğrenci, ’akıllı kask’ projesini 1 yıl önce bulduklarını, patentini aldıklarını ve kendi projelerinin sahiplendiğini ileri sürerek, “Patent almaya kalkarsa cevabını alacak” yönünde açıklamalar yaptı.
Bunun üzerine bir açıklama ya
pan Mustafa Yiğit, kendini savundu. Yiğit, “Bir ’akıllı kask’ projesi yaptım. Birilerinden örnek alarak yapmadım. Aslında yapılmış bir devreyi kullandım. Devre daha önce sihirbaz küreydi. Bu küre bizdeki avuç içlerindeki elektrik akımı ile iletişim kurarak işte bir binanın lambalarını açıp kapayan, bir şeyleri hareket ettiren, ateş yakan bir sistemdi. Bu sistemi 1,5 sene önce bulmuştum. Motosiklet üzerindeyken ‘kasksız çalışmayan motor yapayım’ dedim. 6 saniye düşündüm, 60 saniyede de uyguladım. Onlar gibi 6 ay uğraşmadım. Çünkü daha önce kendi bulduğum ve ‘sihirbaz küre’ adını verdiğim bir sistemden esinlendim” dedi.
Kendisinin geliştirdiği projenin insandaki elektriği, öğrencilerin geliştirdiğinin ise ısıyı algılayıp çalıştığını ifade eden Yiğit, "Hiç bir şekilde iki projenin parçaları birbirine uymuyor. Siz 100 liraya mal ediyorsunuz, ben 2 liraya mal ediyorum. Ben kendileri ile daha önce telefonda görüştüm. Bilimle uğraşmak güzel ama benim onlara verdiğim bilgileri bana karşı kullanmasınlar. Isı sensörü her türlü kandırılır. Düğme de kandırılır. Onların yaptığı sistemle bizimkinin arasında dünyalar kadar fark var. Ben bugüne kadar hiç bir şeyin patentini almadım. Asıl insanlık namına bir şeyler yapıp da ardından ‘kim bunları hayata geçirmek istiyorsa, ben para da istemeden bunları veririm’ diyen insanım. Birilerinden bilgileri alıp da arkasından konuşmasınlar. ‘Patent hırsızı, icat hırsızı’ kimin olduğu da belli. Bizimki ile onlarınkinin arasında çok fark var” diye konuştu.
Patent alamayacağına yönelik yapılan açıklamalara cevap veren Yiğit, "Ben almıyorum ama bunun patentini özellikle almak için bir iş adamı geliyor. O, bu projenin patentini alacak" ifadelerini kullandı.
Kaynak: İha
Reklamlar
-
Yimeyin birbirinizi boşuna.Bi kodoman patentini napar eder alır sizde öyle bakarsınız.Zaten kaç kişi takacak ki bu kaskı?Ama ilk önce genç olan eleman bulmuştu yanılmıyorsam
-
Bir kere bu kask satmaz. öyle paralar verip patent almaya falan hiç gerek yok. Shoei ye Schubert e satabileceksen al o ayrı. Ayrıca insanın doğasına aykırı kontrolu makineye bırakmak. Arabada emniyet kemeri uyarısı ötmesin diye toka takan bir milletiz. kaskı çıkarınca motor çalışmıcak öyle birşeyi kim alır yahu.
-
Aslinda bunun tehlikeli bir sisteme donusme ihtimali de var. Dusunsenize hizli giderken belkide vuraja girmisken cat diye sensorun bozuldugunu dusunun. Tutmaz, ayrica tehlikeli.
-
aynen bu buluş geyikten öteye gitmez
buluş demeyede bin şahit lazım ya
5 dolarlık rf alıcı verici + 1 tane kask içine switch al sana buluş olduuu
-
motoru ve canımı böyle bir alete emanet etmem zaten motor başlı başına karışık bir yapı birde üstüne bu kask eklenirse işimiz var yolda giderken motor stop etse hiç yoktan tehlike.
-
yeknet adlı üyeden alıntı
Arabada emniyet kemeri uyarısı ötmesin diye toka takan bir milletiz. kaskı çıkarınca motor çalışmıcak öyle birşeyi kim alır yahu.
Devlet icindir belki. Hukuki düzenlemeler yaparlar belki herkes kask taksin diye
-
Dünya Mucitleri, Evrensel, Araştırmalar ve Geliştirmeler Derneği Genel Başkanı Mustafa Yiğit, tanıttığı kask projesi
Dağılın beyler,adam işi sağlam tutmuş,önce mucitler derneğini kurmuş,sonra icatlar çıkartmaya başlamış,şakası yok yani..
Allah utandırmasın,sayın genel başkanım.
Sermayesi din olanın rehberi şeytan olur.
-
Telefonun icadina da " bunu kim neden kullanmak istesinki , yuzunu gormedikten sonra sesini duymanin ne anlami var " denmisti .
-
bu buluştan bi cacık olmaz...ama...farklı sürümleri iş yapabilir...kask yokken uyarı ışıgı vs vs ...oda icat edildi zatiii....
-
Anahtarsız çalışan yeni nesil araçların elektronik devresinin aynısını motora ve kaska uyarlayıp takıyorsunuz oldu bitti. Mucit olmaya gerek yok. Ama patenti motor için kabul edip dünya genelinde tescil ettirebilirlerse ve Avrupa ile amerika dan verirlerse paranın gözüne vurdun gitti. 40.000euro tüm dünyada tescil bedeli var bu tarz buluşların ama Rusya ve Çin'de tescil çok zor
Tüm motor sevenlere sevgilerle..
-
Dünyada bazı buluşlara bakıldığında insanın bunda ne var bunu bende yapardım diyesi gelmiyor değil.Ama ne varki o adamlar uğraşmış çabalamış en önemlisi düşünmüş demek ki biz yeterince düşünmemişiZ he ilk etapta eksikleri elbette olacaktır ama daha iyi yerlere getirilebilir ön yargılı olmayalım adam emek vermiş helal olsun..
-
Allah'ım kaska değil de insanlara akıl ver...
-
Augmented reality kullanan kasklar (Skully), dışarıdan entegre HUD cihazlar (NUVIZ) geliştirile dursun; biz milletçe innovasyon niyetine buna bakalım. Hepsi 2014'te piyasaya çıkıyor sanıyorum.
-
Akıllı düşünene kadar,deli yol alır. Bu lafı sevdim
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler