Motosiklet Sektörünü Öldürecek ÖTV Artış Kararı Onaylandı..
Reklamlar
-
iş sezere patladı bakıyorum,islami cihad yine harekete geçmiş...Cumhurbaşkanın kararı veto etmemesi ayır bir tartışma konusu asıl bu kararı çıkartanlara sormak lazım hesabı....Sezer zaten yeterince dertlidir bana sorarsanız şurda kalmış sayılı günleri,asıl siz sezer gidince görün curcunayı tayyip hem çalacak hem oynayacak..
[B]"Akıllı olanlar sebepler konusunda tartışırlar,ama nihai kararı sonuçta sürekli aptallar verir...!"[/B]
Reklamlar
-
-
Honda farkı alıcılarına yansıtmayacakmış.
Kendi karı ve bayi karından dusureceklermiş.
Diğerleri de bu konuyu tartışıyor.
Not:Kawasaki yansıtmış.
-
Maalesef arkadaşım Honda ' da fiyatlarını değiştirdi. İnternet sitesinden bakabilirsin
-
Hükümetin aldığı cahilce kararlardan biri işte. Bunlara oy verenler zaten alamasın o motorları inşallah. Ayrıca Cumhurbaşkanımız ile ilgili saçma görüşler bildiren arkadaşlarıda şiddetle kınıyorum...
...Laan-Tisss... R-KilleR
-
Forumdan Uzaklaştırıldı
uğur mondialde yansımımamış görünüyo ana sitede
-
11 adet oyumuz war kesinlikle onlara değil arkadaşlar(hiç olmadı ) sizede bi görew düşüyodur
Bu vatan, çocuklarımız ve torunlarımız için cennet yapılmaya layıktır.
Bu memleket tarihte [B]Türk[/B]'tü, bugün de [B]Türk[/B]'tür ve ebediyen [B]Türk [/B]olarak yaşayacaktır.[B]M.K.ATATÜRK[/B]
-
yememiş anlaşılan...
bazılarının, iki yüzlülüklerini çarparlar işte böyle suratına...
aval aval bakar, saçmalarsınız, patinaj çekersiniz ondan sonra...
herkese geçmiş olsun.
tanıyın adamınızı...
Ülkemde hiçbir iyilik cezasız kalmaz.
-
hala aynı şekilde siyaset yapıyorsunuz. onu bunu kınayacağınıza bence elle tutulur mantıklı şeyler söyleyin. c.başkanını savunuyorsanız bari gerekçelerinide söyleyin biz bilelim. biz burda a partisini b partisini , a kişisini b kişisini tartışmıyoruz. yapılanı tartışıyoruz. yine söylüyorum. bir yerde haksızlık yapılıyorsa bu engellenmeli. ve mecliste çıkan kararlarıda birtek c.başkanı engeller. bunu niye engellemedi ? ama siz bunu polemik haline dönüştürdüğünüz için sanki bunu c.başkanını tenkit etmek istediğimiz için söylediğimizi zannediyorsunuz. bişeyler yazmadan önce okuyun bakalım nedemek istemişiz. ayrıca yukarda " islami cihad " tabiri kullanılmış. kimsenin kimseyi din dil ırk gözeterek aşağılaması ve hakaret etmesi kabullenilemez. böyle islam ın adını kullanarak aşağılar gibi söylemek çok ÇİRKİN. bu forum kurallarından önce ahlaki değerlere aykırı. konuşurken biraz daha dikkatli olalım birbirimizi kırmayalım. sonuçta hiçbirimiz o kararın çıkmasını istemiyordu
-
O zaman tanıdık bayii den alıp Faturayı düşük kestirmek gerekiyor. Ben araba almayı düşündüğüm sırada böyle bir uygulamanın otomotivcilerde olduğunu gördüm.Faturayı düşük kesip KDV+ÖTV yi daha az ödüyorsun. Satıcı için bunun bir zararı yok gayri resmi olan bişeyde yok satıcı bayi kardeşim belki bana bedava verecek kim karışır.
2004 Gümüş BurgmAN400 - O artık yok >>> 2006 GSX600F Çirkin Kral - O da artık yok >>2007 MAJESTY 400
>> 2023 DL800 SE
Çakma Vstrom
-
hükümetin açıklarını bu yıl patlama yapacak olan motosiklet tutkunlarından cıkarması çok acı bişey.. bu kadar da arttılrılmazki oranlar...bu direk olarak motosiklet satışlarına etkiliycektir. hükümetin tarfik ve park sorununu çözecek en ekonomik ve eğlenceli motorlu ulaşım aracını destekliyeceğine, çağdışı bi şekilde ötv oranlarını arttırarak satışlarının düşmesine sebep olması akılalmaz bi uygulamadır...
Gerçek motorcu herkesle dost...
-
Şimdi ilk başlarda bir kaç şey yazmıştım.Arkadaş konteynır başı ücret o kadar tutmaz falan demişti.Konteynır başı uzakdoğudan 40HQ 3500-4000 dolar, yurt içinde ise istanbuldan ankaraya ya da izmire gümrüğün mafyalarının arabasını kullanırsan 3 milyar, kendi arabanı kullanırsan benzin masrafı tutar ama her firmanın kendi tırları yok motor taşımak için.Belki de hiç birinin yoktur bilemiyorum ama eğer kendi arabanız yoksa gümrük mafyasının arabasını kullanıyorsunuz.Ya da geçici bir arabayı şirket hesabına geçririp mallarınızı alıyorsunuz.Konteynır masrafı böyle.Arkadaş zarar ederler demiş ama hayır zarar falan ettikleri yok henüz ama bu şekilde giderse rekabet ortamının getirdiği sonuç olarak zararı da göze alıp elinden malları çıkarmaya çalışacaklardır satış olmadığında.Çünkü malların stok maliyeti gittikçe artacaktır.(Malların eskimesi, rakip firmalarca yeni modellerin gelmesi v.s)
İkinci değinmek istediğim konu ise bu olayın aynısını Türkiye uydu alıcıları sektöründe fazlası ile yaşadı.Aşırı rekabet ortamı ve firmalar 85 e mal olan cihazlarını 65 e kadar düük fiyatlar ile sattılar.Öyleki bu 85 in için şirket masrafları ve firmanın hayatını idame ettirecek kadar kar payı alınması yoktu.Çıplak maliyetlerdi.Bu şekilde piyasadaki bir çok firma kapandı.Kapananların tamamı da ithalatçı firma idi her nedense.
Şimdi gelmek istediğim yer şurası.Ekonominin makro dengeleri açısından hükümetin strateji ve politikalarını şu şekilde görüyorum ben.İthalat/ihracat arasındaki açık korkutucu öyle ise biz ithalatın önünü kesmeli insanları imalata ve ihracata yönlendirmeliyiz.Fakat bunu yaparken ülkeye giren sıcak paranın farkında olmayan hükümet yangına körükle giriyor.Ülkeye sıcak para girerken ithalata balta vurmak anlamsız ve çok saçma kendi şahsi görüşümce.Ancak hükümetin arka planda yürüttüğü stratejileri bilemiyorum işin erbabı olanlar onlar.Belki de böylesi daha hayırlıdır.Bunu ancak Allah bilir.He uydu sektörü açısından haksız rekabet giderildi mi bu politikalarla hayır neden zaten uydu piyasası öldü.Bakan bir açıklama yaptı DVB-T yayınları geliyor uydu cihazına gerek yok dedi ve ortalık karıştı millet şimdi uydu alıcısı almıyormuş.Aynı şekilde bakanlardan motorsiklet piyasası ile de ilgili böyle saçma sapan spekülatif açıklamalar gelirse hiç şaşırmayın.Bu bize saçma gelecektir ama esasen bu onların arka planda nabzını tuttukları Türkiye Ekonomisi Makro dengeleri ile ilgilidir.
Saygılar...
-
ccbbdd adlı üyeden alıntı
iş sezere patladı bakıyorum,islami cihad yine harekete geçmiş
numaniko adlı üyeden alıntı
hala aynı şekilde siyaset yapıyorsunuz. onu bunu kınayacağınıza bence elle tutulur mantıklı şeyler söyleyin. c.başkanını savunuyorsanız bari gerekçelerinide söyleyin biz bilelim. biz burda a partisini b partisini , a kişisini b kişisini tartışmıyoruz. yapılanı tartışıyoruz. yine söylüyorum. bir yerde haksızlık yapılıyorsa bu engellenmeli. ve mecliste çıkan kararlarıda birtek c.başkanı engeller. bunu niye engellemedi ? ama siz bunu polemik haline dönüştürdüğünüz için sanki bunu c.başkanını tenkit etmek istediğimiz için söylediğimizi zannediyorsunuz. bişeyler yazmadan önce okuyun bakalım nedemek istemişiz. ayrıca yukarda " islami cihad " tabiri kullanılmış.
kimsenin kimseyi din dil ırk gözeterek aşağılaması ve hakaret etmesi kabullenilemez. böyle islam ın adını kullanarak aşağılar gibi söylemek çok ÇİRKİN. bu forum kurallarından önce ahlaki değerlere aykırı. konuşurken biraz daha dikkatli olalım birbirimizi kırmayalım. sonuçta hiçbirimiz o kararın çıkmasını istemiyordu
yukarıdaki sözde kimseyi aşağılamak yok kardeşim ne alaka din dil ırk gözeterek aşağılamak nerden çıktı.. Ama burda Cumhurbaşkanının çirkin bir siyasetle kötülenmesine karşıyım,Ahmet Necdet Sezer adam gibi adamdır,Çiftçisine al ananı s..tir git diyenleri eleştirin bence Cumhurbaşkanını değil..Kararı onaylamasına gelince dedim ya burda kararı asıl çıkartanlar suçludur benim gözümde sonuçta belli bir mali analiz ile bu karar çıkıyor siyasi yada toplumsal herhangi bir etkisi olacak bir karar olmadığından Cumhurbaşkanı bu tip kararları herzaman imzalar,zaten cumhurbaşkanlığı siyasi bir makam değil bu makamı bu işin içine sürüklemek çok saçma....Ama en tehlikeli insan tipidir hem cahil hem ukala,bilgi sahibi olmadan fikirler sahibi olan....
[B]"Akıllı olanlar sebepler konusunda tartışırlar,ama nihai kararı sonuçta sürekli aptallar verir...!"[/B]
-
topraklarımızı karış karış filistin gibi satıyorlar da ses çıkarmıyoruz ötv zammına ses çıkarıyoruz çok ayıp bence.
ha bu arada biz ötv zammınıda yanlış anlamışızdır.
KocaAdam(Süper Teneke) & Camadan & ChomChok & G.ECE
-
arkadaşlar hükümeti yanlış anladık galiba aslında bizim iyiliğimizi istiyorlar.Onlar
kendilerine göre motorcuları teŞvik ettiklerini düşünüyor olmalılar.Acaba ÖTV aslında gaza basın sesinizi duyurun motorlarınızı ÖtTüVerin demek olmasın.
-
Arkadaşlar, ötv konusu nerelere kadar gelmiş, şaşırıyorum size Cumhurbaşkanımız bu konuyla ilgili suçlanacak kişiler arasındadır elbet, fakat en son suçlanacak kişilerdendir. Konuya bir de başından bakmayı deneyin, kararnameyi Cumhurbaşkanı mı hazırladı? Ekonomiyi veya Maliyeyi Cumhurbaşkanımız mı yönetiyor? Cumhurbaşkanımız zaten kararları veto etmekten yürütme durma aşamasına gelmiştir, insaf yani . Konuyla ilgili baş sorumlu bizim oylarımızla bizi yönetmeye hak kazanan Hükümetimiz'dir. Unutmayalım ki herkes hak ettiği biçimde yönetilir, şu anki yönetimi beğenmiyorsanız bir dahaki dönemde başkalarını tercih edersiniz. Önceden de söylediğim gibi, maksatlı olarak bazı mercilere saldıranlar harici arkadaşlarım at gözlüklerini çıkartıp, konuya öyle bakarlarsa daha doğru saptamalarda bulunma olasılıkları artar
BİR GÜN HERKES [B]ABS[/B]'Lİ OLACAK!!! [B]ABS[/B] SEN BİZİM HERŞEYİMİZSİN:)
-
valla bunlar işin mokunu çıkardı..yazık bize
-
-
Numaniko amma uzattın olayı.Bir şey dedin,karşıdan da biri birşey dedi,tamam.Uzatıp,başlığı gereksiz dallara budaklara ayırma.
-
yok ben anladım anliyacağımı zaten bu yüzden de sustum artık pazer ama sen dedin diye değil
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler