Kask artık mecburi oluyor. Motosikletler artık kasklı satılabilir.
Reklamlar
-
Admin
Karayolu Trafik Güvenliği Kurulu, motosikletlerin koruma başlıkları ile satılmasına yönelik çalışmayı Başbakan'a sundu.
Karayolu Trafik Güvenliği Kurulu, motosikletlerin koruma başlıkları ile satılmasına yönelik çalışmayı, motosikletlerin koruma başlıkları ile satılmasına yönelik çalışmayı tamamlayarak, hazırlanan teklifi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yılda iki kez toplanan Karayolu Güvenliği Yüksek Kurulu'na sundu.
Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Hizmetleri Başkanı'nın başkanlığında, Jandarma Genel Komutanlığı, Türk Standartları Enstitüsü Başkanlığı, Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu temsilcisi ile İçişleri Bakanlığı'nca uygun görülen üniversiteler ile Türkiye Mimar ve Mühendis Odaları Birliği, Türkiye Trafik Kazalarını Önleme Derneği ve Trafik Kazaları Yardım Vakfı'nın trafikle ilgili birer temsilcisinden oluşan Karayolu Trafik Güvenliği Kurulu, her ay toplanarak çeşitli konuları değerlendirmeye alınıyor. Geçtiğimiz mart ayında yapılan 128'inci toplantıda kurul önemli kararlar aldı. Motosikletlerin koruma başlığı ile beraber satılması veya motosiklet kiralanırken beraberinde koruma başlığının zorunlu olarak verilmesi, araç muayenesi esnasında koruma başlığının kalite standartlarına uygunluğunun kontrol edilmesi konusunu görüşen kurul, kabul edilen teklifi Karayolu Güvenliği Yüksek Kurulu'na sunma kararı aldı.
OTOMOBİLSİZ KENT MERKEZLERİ GELİYOR
Trafik güvenliği öncelikli şehir planı oluşturulması önerisini de incelemeye alan kurul, Otopark Yönetmeliği'nin günümüz ihtiyaçlarına cevap verecek hale getirilerek otopark sorununun çözülmesi, toplu taşımaya öncelik verilerek otomobilsiz kent merkezi uygulamasına geçilmesi, 3194 sayılı İmar Kanunu'na 'imar planları yapılırken yol yapımından sorumlu kuruluştan görüş alınması' hükmünün eklenmesi önerilerini de görüştü. Konuyla ilgili kabul edilen teklif Karayolu Güvenliği Yüksek Kurulu'na sunuldu. Karayolu Trafik Güvenliği Kurulu, minibüs türü araçlarda, özürlülerin yararlanmalarını sağlayacak şekilde tadilatı zorunlu kılan 5378 Sayılı Kanun'un ilgili maddesinin değiştirilmesi önerisini görüştü. Konu ile ilgili olarak Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinesinde, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü, Türkiye Belediyeler Birliği, Türk Standartları Enstitüsü Kurumu ve Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu temsilcilerinin katılımıyla çalışma grubu oluşturulmasına ve çalışma sonucundan kurula bilgi verilmesine karar verildi. Kaldırımlardaki reklam panolarının engelliler açısından planlanmasını da değerlendiren kurul, özürlüler için kaldırımlara yapılan sarı kılavuz çizgilerinin konulan reklam tabelaları ve panolar nedeniyle kesintiye uğramaması hususu değerlendirilmek üzere Mahalli İdareler Genel Müdürlüğüne bilgi verilmesine karar verdi.
KARAYOLU GÜVENLİĞİ YÜKSEK KURULU KİMLERDEN OLUŞUYOR?
Karayolu Trafik Güvenliği Kurulu'nun değerlendirip teklifleri sunduğu Karayolu Güvenliği Yüksek Kurulu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yılda iki kez toplanıyor. Kurul; Adalet, İçişleri, Maliye, Milli Eğitim, Bayındırlık ve İskan, Sağlık, Ulaştırma, Orman Bakanları ile Jandarma Genel Komutanı, Başbakanlık Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarı, Emniyet Genel Müdürü ve Karayolları Genel Müdürü'nden oluşuyor.
Kaynak: CİHAN
Reklamlar
-
Halihazırda kası olan vatandaş ne yapacak? göstermelik 20 liralık kask mı alacak? Yada firmalar yanında kask hediyeli motosiklet mi satacak?
-
bakan bey önce motosiklet satışından alınan yüzde 32 lik vergiyi kaldırsın.
boşversin kaskı montu,
paraya kıyıp kaskı alıyoruz. motosikleti alamıyoruz sayenizde
-
Benim Tahminime göre Önceden kaskı olanlar Faturası ile gidip motor alıcak ve faturanın fotokobisini verecek Başka türlü düşünüyorumda
İç Çamaşır gibi Motosiklet değişenler var onlar ne yapacak
-
Bu uygulamayı getiren zihniyet bilmiyormu ki takmayacak yine takmaz.Denetimden haber verin siz, yoksa 20 liralık kask korumaktan çok katili olur milletin.
CB 125E(6000 km), Salcano Wolf 11(Gümüş Atmaca)
Özgürlük çoğu kişilerce çok bilinmeyenli bir denklem iken, biz motorcuların ilk marşla birlikte hissetmeye başladığımız hazdır
.(Murat KANAT 17.01.13
)
-
Ben aralık ayında motosiklet aldığım zaman, kaskımı yanıma almamıştım.
Satıcıya 'ben kask olmadan motosiklet süremem' dedim. Ayıp ettin dedi. Kocaman bir koli açtı. Içi 15 liralık kask dolu. Seç begen al dedi Kocaman kaskla eve zor gittim.
Buna benzer birşey olacak işte.
-
eren özer adlı üyeden alıntı
Benim Tahminime göre Önceden kaskı olanlar Faturası ile gidip motor alıcak ve faturanın fotokobisini verecek
kaskın fotokopisini ceksek getirsek olmaz mı
-
saçma sapan işler motosiklet satıcılarına yarayacak bu,motorun yanında 20tl lik kaskları iteleyecekler millete ,birde senede 2 motor değiştirenler var onlar ne yapacak evde 20 liralık kask kolleksiyonları oluşacak :D
İnsanlarıda Para Gibi Işığa Tutun, İçinde "ATATÜRK" Yoksa Sahtedir!!! - "Don't ride faster than your angels can fly"
-
Başlık şart tabii, korunmak lazım. Risk büyük
-
Reşit adlı üyeden alıntı
Başlık şart tabii, korunmak lazım. Risk büyük
en güzeli üstünde ferrari resmi olanı reşit hocam.
-
Kask takmayacak adamı kaskın üstüne oturtsan nafile
Böyle saçma sapan işler yapacaklarına kasktan ötv-kdv'yi kaldırıp pırlantaya eklesinler
"Geçmişini hatırlamayanlar onu tekrardan yaşamaya mahkumdurlar". -Santayana
-
-
-
Bu kurali anca prof. zihni sinir karakteri dusunebilirdi. Bu memlekette kaski koluna takip suren adamlar var. O ne olacak? Motosiklet konusunda kanun cikarmak bir cozum degil. Reklam calismasiyla bilinclendirme yapsinlar, sacma sapan konularda kamu spotu yapiyorlarken, kasksiz motor kullanmanin zararlarini anlatan spotlar yayinlasinlar tv de.
Ayrica motoru bile euro 3 standartindaysa sokuyorsun, kask olarak oyuncak kasklar bile olabilir.
Kissadan hisse: siz yasa yapmayin, avrupadan yasayi alin tercume edin yeter.
-
Trafik sorununu ve kirlilik sorununu çozmek istiyorsaniz 250cc ye kadar olan motosikletlerden alinan vergiyi kaldirin, vatandas kaskin korumanin kralini kendi alir zaten siz rahat olun.
-
gülüyorum bu yapılanlara.... ama ağzımla değil
bi gaza bassam googlede arasan bulamazsın
-
ortalık saffet kasklarla doluverir
İkinci el Dragstar alacaksanız bknz: http://www.motosiklet.net/forum/motosiklet-modelleri/44545-yamaha-dragstar-xvs-650-kullanicilari-bilgi-paylasim-basligi-12.html#post2100035
-
Ee benim kaskım var. Motosikleti değiştirmek istedim ya da ikinci bir motosiklet aldım yeni kask mı alacam mecburen.
Seneye yine motosikleti değiştirdim. Yine mi kask alacam.
Kask kullanımını arttırmanın yolu bu değil. Denetim yapmak yerine yine saçmalık üretmişler.
Tsubasanın dediği gibi düşür ötv'yi millet onun yerine kask alsın.
Bilge değil sadece ahmaklar her şeyi bilir.
-
Daha önce de yazdım şimdi de yazıyorum, (A2) ehliyet alırken maliyeye vergi dairesine ödenen HARAÇların veya plaka çıkartılırken ödenen saçma sapan paraların bir kısmı ile en azından 100 TL'lik kasklardan hediye edebilirler. 20 TL liklerden iyidir
-
Sen ÖTV yi düşürme, Arka çanta için ruhsata işleme zorunluluğu getir, Otoyol ve köprülerde 4 tekerlerle aynı parayı al, onuda arada HGS bilmem ne muhabbetine bir iki kurcala, sonrada piyasayı 20 tl lik kasklarla doldur. Trafik kanununa göre motosikletin başlık ve koruyucu gözlükle kullanılması gerekliymiş. Yani inşaat ustalarının bareti bile olur bu durumda. Hani işin bilincinde olan bütçesine zevkine göre alıyordu kaskını. Şimdi asıl kullanılan kask, birde alım satım için göstermelik kask mı tedarik edilecek ???...
Suzuki AN 125 - 2008 / 0 - 24500 km
SYM Joyride 200 - 2008 / 4500 - 20000+ km (Halen Devam)
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler