Dünyanın en pahalı motosikleti Türkiye'de üretildi.
Reklamlar
-
Admin
Motosiklet tasarımcısı Tarhan Telli, boya yerine 24 ayar beyaz ve sarı altın varak kullanılarak yaptıkları motosikletin Guinnes Rekorlar Kitabı'na alınması için başvuru yaptıklarını söyledi.
Telli, yaptığı açıklamada, mücevher tasarımcısı Sevan Bıçakçı'nın özel tasarım bir motosiklet yaptırabilmek için başvurduğunu ve hayalindeki motosikleti anlattığını söyledi.
Bıçak'nın istediği özel tasarım motosikleti yapmak için başladıkları çalışmaların bir yılı aşkın sürdüğünü ve el yapımı motosiklette boya yerine altın varak kullandıklarını ifade eden Telli, şunları söyledi: “Motosiklet 315 kilogram ağırlığında, 1801 cc motor hacmi ve 125 hp beygir gücüne sahip. Altı ileri şanzımanı bulunan motosikletin bütün şasi ve kaportasında beyaz ve sarı altın varaklar yer alıyor. Yakıt tankı üstünde ise mitolojik kahraman Medusa'nın kabartması var. Çamurluğun ve şasinin üzerinde ise yılan figürleri bulunuyor.”
“Guinness'e başvurduk”
Yaptıkları motosikletin Guinness Rekorlar Kitabı'na “dünyanın en pahalı motosikleti” olarak alınması için başvuru yaptıklarını anlatan Telli, “Guinness'e dünyanın en pahalı motosikleti olması, ilk defa altın kullanılması ve yapımı için emek işçiliğinde harcanan süre açısından da ilk olması nedeniyle başvurduk. Motosikletin, Guinness Rekorlar Kitabı'na girmesini bekliyoruz” diye konuştu.
Telli, motor ekibiyle ilklere devam edeceklerini ve çok yakın bir zamanda da yine bir ilke imza atacaklarına kaydederek, “Türkiye genel havacılık için Bell marka eski bir helikopteri A'den Z'ye yeniden yaptık. Eski model ve işlev görmeyen helikopterde, farklı bir tasarım uyguladık. Yakın zamanda helikopter ile ilgili bilgileri de paylaşacağız” diye konuştu.
“Gururla kullanacağım”
Motosikletin sahibi Sevan Bıçakçı ise hayalindeki motosikleti Tarhan Telli'ye anlattığını vurgulayarak, “Geçmiş ile bugün arasında köprüyü temsil eden ve ilklerin birleştiği güç sembolü bir motosiklet istemiştim. Farklı uygulama teknikleri kullanarak dünyanın ilk beyaz ve sarı altın kaplama tasarımı ve en pahalı motosikletini bana yaptılar” dedi.
Bıçakçı, Telli'nin hayalini gerçekleştirdiğini ve Türk eseri bu motosiklete sahip olmakla büyük bir gurur duyduğunu da dile getirdi.
Kaynak: Hürriyet
Reklamlar
-
Bizdeki benzin fiyatlarına da ancak bu gider zaten
Ne irfandır veren ahlâka yükseklik nede vicdandır, Fazilet hissi insanlarda, Allah korkusundandır
-
TT costum araplara satıldı yaa artık altın da motor yaparlar pırlanta da
kel yağı bol bulunca nereye süreceğini şaşırırmış
KUL FANİDİR YOL MUKADDES, ELBET VERİLECEK BU SON NEFES,
NE MAKAM KALICI NE HEVES,
ORTA SAHADA TEK ADRES MANUEL FERNANDES
-
eray_uluyazı adlı üyeden alıntı
TT costum araplara satıldı yaa artık altın da motor yaparlar pırlanta da
kel yağı bol bulunca nereye süreceğini şaşırırmış
Yanlışınız var, sanayi bakanlığından gerekli teşvikler alındığı için araplarla olan anlaşma iptal edildi.. TT şimdi türk malı olarak türkiyede fabrika çalışmalarına başladı diye biliyorum... Tweeter saolsun
If you don't Ride, You don't know...
Kawasaki Ninja 250 R - Kymco Xciting 250 I - Hyosung GT650 Naked - Honda FJS600 Silverwing
-
Ne kadar boş işlerle uğraşıyorlar ya pes. Bunlara harcıycamız kafayı biraz ilime bilime harcasak fezada tur atıyorduk şimdi
-
Motorun neyini yapmışlar?
Yanlış anlamayın, kendimizi asla küçümsemem, yapabileceklerimizin sınırı yok ama..
En süratli değil.., En az yakıt yakan değil, en hafif değil.... Üretim bandından en çabuk çıkan değil...
Ne?
En pahalı...
Niye?
Sokağa çıkınca multimilyarderlere çarpmadan yürüyemiyoruz.. Ondan..
Alanın adını da ilk defa duyuyorum.. Vergi rekortmeni falan olduğunu da hiç sanmam!
Hiç bir iş yapmadan; terlemeden para kazanınca insan.. savurması da böyle kolay oluyor..
Benim ağırıma giden, sefaletin de diz boyu olduğu yerde taharet musluğunun altın olmasından övünen kafalar...
-
dreamkiller adlı üyeden alıntı
Yanlışınız var, sanayi bakanlığından gerekli teşvikler alındığı için araplarla olan anlaşma iptal edildi.. TT şimdi türk malı olarak türkiyede fabrika çalışmalarına başladı diye biliyorum... Tweeter saolsun
adam haklı
-
En pahalı benzinin satıldığı ülkede en pahalı motor üretilmiş yakışırrrrrr
"HERKESİN DOĞRUSU KENDİNE DOĞRU"
eşşşşşekkkk gibi çalış insan gibi yaşa bumu la dünya?
-
Dünyanın en pahalı motosikletini yapmak yerine dünyanın en ekonomik motosiklet motorunu yapmaya çalışsalar, başarısız olsalar bile ayakta alkışlardım emek verdikleri için. Buna bi yorum yapamıyorum.
-
Elestirin siz anca elestirirsiniz zaten. Hanginiz Tarhan Telli kadar bu ulkeye katki saglamis da bu adama laf atiyosunuz
-
bugay adlı üyeden alıntı
Elestirin siz anca elestirirsiniz zaten. Hanginiz Tarhan Telli kadar bu ulkeye katki saglamis da bu adama laf atiyosunuz
Tarhan telliyi tebrik ediyoruz katkilarindan dolayi, kendi gibi parasi bol huzurlu abiler bizim gibi normal motorlarami bineceklerdi Allah korusun.
-
motosikleti noooormalinden yapıp,onu pahalılaştıran şeyleri benzine ayırsaydı iyiydi...
Biliyorsan konuş,ibret alsınlar...
Bilmiyorsan sus ki,seni ADAM sansınlar...
-
-
Pahali olmasina neden sasirmadim acaba deposu doluysa dahada pahalidir
-
Bu firmanın ismi ne, TT CUSTOM CHOPPERS
Nedemek bu- müşteriye özel üretim demek
Yani firmanın formatı bu
Adamlar ne az yakıt tüketen, ne en hafif, ne en hızlı vs. gibi iddiaları var.
Firma en baştan zaten pahalı motorsiklet ureteceğini söylüyor.
Alan memnun satan memnun.
Yorum yapma ihtiyacı gelenler gitsin bu ülkedeki yalancılardan başlasınlar.
Öyle aklına gelen herşeyi bilip bilmeden söylemekte ne düşünce ne de fikrini özgürce söyleme özgürlüğüdür ne de hakkıdır.
Doğruyu, gerçeği söylemek özgürlüktür, haktır. Doğruyu ve gerçeği söylemiyorsan, söyleyemiyorsan özgür değilsindir, ancak bir kölesindir, belki farkındasındır belki değilsindir.
Son paragraf biraz felsefi oldu ama bu saçma yorumları görünce yazmadan edemedim.
-
Neden bu kadar dar görüşlüsünüz anlamıyorum.Bu çalışmalar insanların dikkatini çeker,gazetelerde televizyonlarda yer bulur.her şey benzin değil,benzine zam yapan da turhan telli değil.72 milyonluk ülkede ben motosiklet üreticem diye çıkan bir adama yaptığınız bence çok büyük haksızlık.belki de adi çin mallarına mahkumiyetimizin en büyük sebebide böylesi kendi değerlerimize sahip çıkmayıp dalga geçmemizdir.
-
-
O kadar SS çalındı gitti milletin. Bu makine ile Sevan Bıçakçı turlasın bakalım, valla adam üstündeyken ikisini birden çalarlar...
Suzuki AN 125 - 2008 / 0 - 24500 km
SYM Joyride 200 - 2008 / 4500 - 20000+ km (Halen Devam)
-
nayken81 adlı üyeden alıntı
Neden bu kadar dar görüşlüsünüz anlamıyorum.Bu çalışmalar insanların dikkatini çeker,gazetelerde televizyonlarda yer bulur.her şey benzin değil,benzine zam yapan da turhan telli değil.72 milyonluk ülkede ben motosiklet üreticem diye çıkan bir adama yaptığınız bence çok büyük haksızlık.belki de adi çin mallarına mahkumiyetimizin en büyük sebebide böylesi kendi değerlerimize sahip çıkmayıp dalga geçmemizdir.
Sanki adam sıradan vatandaş kullansın diye motor üretiyor da biz iki laf ettik diye herkes çin mallarına mahkum oldu. Çin mallarını da küçümsemeyin iş görüyo mu görüyo, şu memlekette kim 3-5 sene sonrasını düşünerek yaşıyo düşünseler böyle batmazdık günden güne.
-
Paul.Sr'nin donalt trump için yaptığı altın kaplama motosiklet pahalı'mı?
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler