Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Ehliyet Sınav Sistemi Değişti (2013)

REKLAM ALANI

Randevu devam daha düzenli eskiye göre ve buludnugunuz bölgeye göre hızlanmışta olabilir.Heralde maksimum 2 haftaya kagıt cıkar 3-4 haftayadada ehliyet alınır diye düşünüyorum total süre olarak.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    henüz yok
    abilerim size bir sorum var bu yeni yasaya göre bu yeni sisteme göre 1996 temmuz 9 doğumlu olan ben

hangi tarihte ehliyete yazılabilirim ve hangi tarihte ehliyetim elimde olur? abi vermiş oldun linklerde bunu bulabilirim ama anlıyamadım siz detaylı anlatırmısınız rica edsem acıklarmısınız ??

Pianoblack - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Satıldı
    Alıntı DarkKnight adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Randevu devam daha düzenli eskiye göre ve buludnugunuz bölgeye göre hızlanmışta olabilir.Heralde maksimum 2 haftaya kagıt cıkar 3-4 haftayadada ehliyet alınır diye düşünüyorum total süre olarak.
    Teşekkürler. Beklemeye devam

Mikuni - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda pcx125
    Alıntı alikan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    abilerim size bir sorum var bu yeni yasaya göre bu yeni sisteme göre 1996 temmuz 9 doğumlu olan ben

hangi tarihte ehliyete yazılabilirim ve hangi tarihte ehliyetim elimde olur? abi vermiş oldun linklerde bunu bulabilirim ama anlıyamadım siz detaylı anlatırmısınız rica edsem acıklarmısınız ??

9 temmuz 2013 tarihinde 17 yaşını doldurmuş olacağından sürücü kursuna yazılıp sadece a2 ehliyet alabilirsin.

Motosikleti
    henüz yok
    Alıntı Mikuni adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    9 temmuz 2013 tarihinde 17 yaşını doldurmuş olacağından sürücü kursuna yazılıp sadece a2 ehliyet alabilirsin.
    evet bu tahmini kaç ay sürer?

Mikuni - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda pcx125
    ilk sayfada linkler var, uygulama takvimine bakacaksın. 9 temmuzdan sonraki ilk sınava girebilirsin.

Motosikleti
    Yamaha Crypton
    bende gecen hafta sınava girdim arkaşlar .B ehliyetim var.A2 almak için motor sınavından 10 soruluk sınava tabi tutuldum.Yalnız komik olan tarafı 60 dk dolmadan sınavdan çıkamıyorsunuz.50 dk beklemek zorunda kaldım.
    serdar37100 bunu beğendi.

blt_59 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    motorsuz :(
    bende degişiklik deyince 200 soru yaptılar sandım ,bu ne la,bütün soruları yarıya çekmişler
    eger kask takmıyorsan koruyacak bir şeyin yok demektir

Sepetçioğlu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KAWASAKİ VERSYS 650
    Köklü değişiklik
    Buna millet bir yerleriyle güler
    Avrupa' yı baz alıp yapmaları da çok ilginç yani, inceleyip soru sayılarının fazla olduğuna karar vermek, acaba hangi üstün zekalı arkadaş incelemiş acaba çok merak ediyorum.

Hep geriye gidiyoruz, Yap eskiden emniyetin verdiği zamanlar gibi bak her önüne gelen ehliyet alabiliyor mu?

Yalnız en komiği ölüm sayısı ile soru sayısı arasında doğru orantı varmış tebrikler adamlar olayı çözmüş!
    Olduğunuz yerde durarak, olmak istediğiniz yere varamazsınız!

Tİme_shİft42 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Var
    Alıntı alikan adlı üyeden alıntı Mesajı göster

17 yaşına girince yazilacan 18 i beklemiyecen ,

vlad1462 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    var bişeyler
    ölüm sayısının artması üzerine sınavları kolaylaştırarak nasıl çözüm bulunuyor anlamadım şimdi zaten adet yerini bulsun diye işleyen bir sistem var, iyi kötü bu sistem azda olsa bir miktar insan eleyebilme potansiyeline sahipken bunu daha aşağıya çekip hepten ehliyet dağıtma gibi bir fonksiyona kavuşmuş olacak. bu nasıl olacakta sürücülerin gelişmesini sağlayacak.

ayrıca ehliyet sınavlarında motor dersi verilmesi başlı başına saçmalık. bugün ben otomotiv sektöründe teknisyen olduğum halde yolda kalsam hemen hemen yapacağım hiçbirşey yok. herşeyin bilgisayar kontrolünde olduğu günümüz araçlarında sıradan bir kullanıcının yapacağı tek çözün servise aracı çektirmekten ibaret iken hala 1970 öncesi distribitörlü platinli karbüratörlü motorları anlatıp bunlardan soru sormak saçmalıktan başka bir şey değil. motor dersi yerine ehliyet alacak sürücünün ve trafikteki diğer insanların işine yaracak trafik ve ilk yardım derslerine ağırlık vermeleri ve gerçekten ciddi olarak bu sınavları yapmaları trafikte bazı sorunları çözmede işe yarayacaktır. yoksa dediğim gibi dostlar alışverişte görsün diye uyduruk sınavlar yapıp, aracı dur kalk yaptırıp ehliyet dağıtmaya devam ettikçe, sınav soru sayılarıyla oynayarak bir yere varamayacaklar.

phradrel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    F650GS
    pratiğe önem vereceğiz demişler ama herkese verilen ehliyetin almak istemeyenlere bile zorla verileceğindan başka ben bir iyileşme(!) göremedim.

madem öyle kurslarda doğru düzgün eğitim, devam zorunluluğu, bilmemkaç saat gözetmen eşliğinde sürüş tecrübesi falan arasınlar. yer mi? yemez...
    Güncel Motosiklet Haberleri ve Kültürü Blogu
    https://www.facebook.com/BoutiqueMoto

Hiç bir halta yaramamış ki.

Soru sayısını azalttında ne oldu.

Sorularda hiç değişiklik yok ki.

Ben B ehliyeti alırken kursa sürekli gittim.

Ama A2 alırken hiç gitmedim.

Ayrıca onu bunu geçtim.

Motor dersi tamamen saçmalık.

Motor dersi yerine trafik ve ilk yardım üzerinde daha fazla durulması gerekiyordu.

Ayrıca sınavlar için 2 tur attırıp bitirmemeleri gerekirdi.

Vereceksin adayın eline aracı gözetmenler zaten araç içinde.

Ondan sonra sokacaksın onu en kalabalık trafiğin olduğu caddelere yollara ne halt yiyor göreceksin ona göre vereceksin ehliyeti.

Ama arkadaşlarında yazdığı gibi dostlar alışverişte görsün sistemi olduğundan dolayı bir halt yaramıyor.

Kısmetse bundan sonra daha fazla ölümlü kaza duyarız.

Başka bir halta yaramayacak çünkü.
    ergün1968 bunu beğendi.

ben B ve A2 ehliyetlerini birlikte almak istiyorum,bu konularda biraz acemiyim 1-2 sorum olucak,kurs a gitmek mecburimi kurs parası vermek istemiyorum, b ve a2 ehliyeti ikisi ne kadara patlıyor ? eski konuları biraz okudumda belki değişmiştir diye soruyorum.

Alıntı yasakral55 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ben B ve A2 ehliyetlerini birlikte almak istiyorum,bu konularda biraz acemiyim 1-2 sorum olucak,kurs a gitmek mecburimi kurs parası vermek istemiyorum, b ve a2 ehliyeti ikisi ne kadara patlıyor ? eski konuları biraz okudumda belki değişmiştir diye soruyorum.
    Kursa gitmek zorundasın.(Kayıt olmalısın yoksa ehliyet adına bir işlem yapamazsın.)

İllere göre ücretler değişiyor kurs paraları.

Ben burda eğer 1-2 ay daha bekleseydim kursa 2000 bin küsür para bayılacaktım devlet vergileri hariç.

B+A2 var.

İstanbuldayım bu arada.

Önce B arkasından A2 alman yararına olur.

ergün1968 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    NC 700 SA
    Saçma sapan işler.Olması gereken yapılmak isteniyorsa Avrupa sistemini pratik ve teori olarak aynen uygulasınlar,bakalım kaç kişi ehliyet alabilecek? Ama işlerine gelmez,arpalıklar azalır.
    AKILLI OLALIM;DÜNYADA EŞİ BENZERİ OLMAYAN BU MÜKEMMEL COĞRAFYAYA,TÜRK İNSANINA VE TÜRK'LÜĞE SAHİP ÇIKALIM.100 YILI AŞKIN SÜRDÜRÜLEN TÜRK ULUSUNU BÖLMEYE YÖNELİK OYUNLARA ALET OLMAYALIM.HEPİMİZ KARDEŞİZ.NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE...

Alıntı McBay adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kursa gitmek zorundasın.(Kayıt olmalısın yoksa ehliyet adına bir işlem yapamazsın.)

İllere göre ücretler değişiyor kurs paraları.

Ben burda eğer 1-2 ay daha bekleseydim kursa 2000 bin küsür para bayılacaktım devlet vergileri hariç.

B+A2 var.

İstanbuldayım bu arada.

Önce B arkasından A2 alman yararına olur.
    samsundaki kursları araştırdım a2 450tl B 550 tl ikisine birlikte yazılınca daha ucuz oluyo sanırım.Araştırmaya devam ediyorum.

TATLIHIZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    (14) Yamaha Ybr (16) Yamaha Ybr
    Alıntı McBay adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hiç bir halta yaramamış ki.

Soru sayısını azalttında ne oldu.

Sorularda hiç değişiklik yok ki.

Ben B ehliyeti alırken kursa sürekli gittim.

Ama A2 alırken hiç gitmedim.

Ayrıca onu bunu geçtim.

Motor dersi tamamen saçmalık.

Motor dersi yerine trafik ve ilk yardım üzerinde daha fazla durulması gerekiyordu.

Ayrıca sınavlar için 2 tur attırıp bitirmemeleri gerekirdi.

Vereceksin adayın eline aracı gözetmenler zaten araç içinde.

Ondan sonra sokacaksın onu en kalabalık trafiğin olduğu caddelere yollara ne halt yiyor göreceksin ona göre vereceksin ehliyeti.

Ama arkadaşlarında yazdığı gibi dostlar alışverişte görsün sistemi olduğundan dolayı bir halt yaramıyor.

Kısmetse bundan sonra daha fazla ölümlü kaza duyarız.

Başka bir halta yaramayacak çünkü.

Buna katılmıyorum malesef..adam aracı kullanmayı bilmiyor..sürücü kurslarıda cok ögretmiyor randevu ile 15-20 dk.. sen bu adama nasıl dersinde sehirde sürsün o kadar dersle baskasını ezse. ne olur..kursların önceligi temel egitimi vermek geri kalan..sürücüye kalmıs alır arabasını veys motorunu..ögrenir..
    Çözüm yolu var balansörlü çinli almak örnek su an kullandıgım drift , cbf 150 ye bile kafa tutabilirim titresimsizlik konusunda. Time Shift

Alıntı TATLIHIZ adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Buna katılmıyorum malesef..adam aracı kullanmayı bilmiyor..sürücü kurslarıda cok ögretmiyor randevu ile 15-20 dk.. sen bu adama nasıl dersinde sehirde sürsün o kadar dersle baskasını ezse. ne olur..kursların önceligi temel egitimi vermek geri kalan..sürücüye kalmıs alır arabasını veys motorunu..ögrenir..

Sürücü kurslarını da düzenleyeceksin bu konu da.

Sadece soru sayısını azaltarak bu iş olmaz.

Avrupa'yı işine gelince örnek alıyor bizimkiler.

Avrupa da direksiyon ders saatlerine baksınlar.

Madem Avrupa'dan örnek alıcaz tam olarak almamız gerek.

Senin söylediğinde çok farklı değil.

Kurs temelini verir sonrası sürücüye kalmış diyorsun.

Sanki öyle kaza yapmayacak mı ezmeyecek mi birilerini.

Araç kursta hoca eşliğinde adam akıllı ders verilerek öğretilir sonrasında sınava sokup trafiğe salarsın.

Yoksa senin söylediğin ile şuan kursların yapmış oldukları arasında hiçbir fark yok.

psyche - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBF 600
    Direksiyon sınavında 3 kez yol ortasında arabayı stop ettiren kadın,kapıdan giremeyen bir çocuk ve motosiklet sınavında dublara çarpa çarpa giden amcaya ehliyet verildiğini gördüm.

Köklü değişiklik ve avrupa normları ' Soru sayısını yarıya indir süreyi kısalt ki daha iyi şaibe yapılabilsin kim uğraşacak o kadar soru ve zaman kaybıyla '

Hani bazen diyoruz ya ehliyetsiz adamlar canavar şöyle böyle , en büyük canavar bu tezgahı kurup haybeye dağıtılan sertifikaları verenlerde.
    ergün1968 bunu beğendi.
    "Önü yoktan sonu boktan bu kuru davadan,
    utanır gayret-i güfranla cehennem de geçer. "

Psychedelic Gececi

2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)