HGS’de motosikletin adı yok...
Reklamlar
-
Admin
Hızlı Geçiş Sistemi’nde (HGS) otomobil, minibüs ve kamyonetle aynı tarifeden ücretlendirilmeye karşı çıkan motosikletçiler, KGS’deki gibi 6’ncı sınıf araçların dahil olduğu indirimli tarife istiyorlar
Motosikletçilerin, köprü ve otoyollarda 1 Ocak’tan itibaren yürürlüğe girecek Hızlı Geçiş Sistemi’nde (HGS) kendilerinin otomobil, minibüs, kamyonet gibi araçlarla aynı kefeye konarak, aynı tarifeden ücretlendirilmesine tepkisi büyüyor. Kartlı Geçiş Sistemi’nin (KGS) yerini alacak HGS sınıflandırmasında bırakın ayrı tarifeyi, motosikletin adı bile geçmiyor. Sürücülerin hayatını kolaylaştırmak için çıkarılan HGS sisteminde motosiklet bir araç olarak bile kabul edilmiyor.
‘Eldivene yapıştıralım’
Türkiye’nin internetteki en büyük motosiklet platformu 98 bin üyeli motosiklet.net’te bu konuda başlık üzerine başlık açılırken, motosikletçiler Boğaz köprüleri tarifesinin 4.25 TL’ye yükseltilmesine tepkili.
Çipli bir etiket sistemi olan HGS’nin motosikletlerde nereye yapıştırılacağı konusundaki muammaysa sürüyor. Forumlarda yapılan öneriler arasında kask, eldiven ve hatta motosiklet botu bile var.
Motosiklet Endüstrisi Derneği (MOTED) Yönetim Kurulu Başkanı Başarı Erbaş şu açıklamayı yaptı:
“Yıllardan bu yana gerek OGS, gerekse KGS’de motosikletin de trafikte yer alan birer araç olduklarını kabul ettirmek zor olmuştu. Uzunca bir süre motosikletlere OGS alınamamıştı. OGS satın almak isteyen motosiklet sahibine bu araçlar için cihaz verilmediği belirtiliyordu. Otomobili de olanlar aynı OGS’yi kullanmak zorunda kalıyorlardı. Neyse ki KGS’de motosiklet diye bir aracın varlığı kabul edildi ve 6. sınıf olarak indirim uygulandı.”
HGS’deyse motosikletin yine yer almadığını söyleyen Erbaş, “Motosiklet sürücüleri için bu araçların varlığını kabul ettirme savaşı tekrar başlıyor. KGS’nin devamı olan HGS’de motosikletin 6. sınıf olarak indiriminin devam etmesini istiyoruz” dedi.
Teşvik edilsin
Motosikletlerin bireysel ulaşımda bir otomobilin üçte biri kadar yer kapladığını ve aynı oranda daha az yakıt tükettiğini belirten Başarı Erbaş, “Ayrıca daha az egzoz gazı çıkardığı için çevreyi korur. Bu nedenle motosiklet kullanımı sağlanacak teşviklerle artırılmalı” açıklamasında bulundu.
Kayank: Milliyet
Reklamlar
-
Her ZırtGS'den VırtGS'ye geçişte bu mücadele mi verilecek yahu
Plaka, ruhsat, KDV, ÖTV, zorunlu sigorta, vize söz konusu olunca bu motosikletlerin adı oluyor ama
-
aslında konu basit olarak yargıya taşınsa çözüme ulaşır diye düşünüyorum bugüne kadar bu konuda savaş veren derneklerden dava açan oldumu ve sonuç ne oldu bu konudada haber alabilirsek iyi olur bence...
www.enguclu.com ==>> EnGuclu Bilişim&Internet Hizmetleri
-
bu problemi çözerler umarım
-
Motosikletin adı trafikte yok, trafikte olmayan bişeyin adı hgsde olur mu?...
-
köprülerden geçiş ücretleri konusunda b anket vardı onu bu siteye koyayım dedim belki ilgilenen olurda bir birliktelik doğar diye malesef halen aktif olmadı anket.BUMU MOTOSİKLETÇİ DAYANIŞMASI ?
-
-
nerede federasyon başkanı ?
niye hakkımızı savunmuyorlar ?
-
ben en çok bu zamanlarda haberlerde orada burada federasyon başkanı dernek başkanlarını falan arıyorum ama gözüm hiç bir yerde onları ısırmıyor. nedir yani sadece yancılık için mi var bu topluluklar?
Güncel Motosiklet Haberleri ve Kültürü Blogu
https://www.facebook.com/BoutiqueMoto
-
26 Aralık 2012, 22:11
bu canta olayında federasyon başkanına direkt mail attım
ya o okumuştur ya okumamıştır..
sonuç ..
yine kendi imkanlarımızla birşeyleri yaptık..
-
26 Aralık 2012, 22:35
eğer motosikletin ismi yoksa, transit geçeriz..
-
27 Aralık 2012, 15:10
çözüm 1 o zaman motosiklet trafikteki bir araç sayılmıyorsa plaka ruhsat çıkarttırmayalım.
çözüm 2 illaki isim verilmeyecekse transit geçiş noktası yapılsın oralardan geçilsin.
çözüm 3 her geçiş sisteminde uğraş vereceksek derneğin dava açarak bu savaşta var olduklarını göstermeleri gerekir.
ya da devlet daha az yakıt yakın daha az egzos gazı üreten trafikte daha az yer kaplayarak trafiği felç etmeyen bu araçlara artık teşvik vermesi gerekir... bu teşviklerin başında da devlete çok fazla ekonomide etkisi olmayacak böyle indirimler gelmeli..
-
28 Aralık 2012, 01:20
%50 'miz bu düzeni istedi. İnsanımız zama, vergiye aşık.. Artık böyle b.kunda boncuk diye tabir edilen şeylerden bile para alacak KOCA DEVLET.
Ayrıca bir çok kurum satıldığı gibi YOLLARIMIZDA SATILDI.
-
28 Aralık 2012, 04:19
daha az benzin harcayan motosikletler benzinden alınan vergilerden dolayı devlete daha az katkıda bulunuyor. buu mantıkla yola çıkılarak ve daha fazla para söğüşlemek için geçiş ücreti yüksek olan sınıftan ücretlendiriliyor.
-
28 Aralık 2012, 05:25
daha durun bu hiçbirşey değil, nasıl ki İDO satıldı fiyatlar tavan yaptı, nasıl ki sedaş vs özelleştirildi halka geçire geçire bi hal oldu,şimdi yollarda satıldı.. çok yakında şuan isyan ettiğiniz fiyatları arar olacaksınız, büyük düşünün arkadaşlar =))))) kocaman olsun zenci işi =) düşünün =)
-
28 Aralık 2012, 06:05
lan işe bak yok hgs yok ogs lan altı üstü istanbulun avrupa yakasında oturan ben anadolu yakasına geçicem çileye bak yok cihazda 30tl kalcak yok bilmem ne olcak lanet olsun bu sisteme bu devlete ya bu kadarmı zor arkadaş istanbulun bi ucundan diğer ucuna gitmek kimin ataları dedeleri şehit oldu bu topraklar için şimdi dedemin uğruna şehit oldugu topraklardan geçmeye para verir urasır oldum yazık avrupa yakasından anadoluya gitmesi gözümde uraş gerektiren bi iş oldu yazık bu kadar zor olmamalı
bir yere gitmek için arabaya binilir motora binmek için her yere gidilir Önemli Olan Varmak Değil Yolda Olmaktır...
-
28 Aralık 2012, 11:12
-
28 Aralık 2012, 22:46
yarın başbakan açıklama yapacak korpuden motosikletler ücretsiz gececek. o yüzden onların adı yok. demedi demeyin
-
30 Aralık 2012, 05:58
drsteel adlı üyeden alıntı
yarın başbakan açıklama yapacak korpuden motosikletler ücretsiz gececek. o yüzden onların adı yok. demedi demeyin
noldu yaptımı açıklama :D ben denk gelmedim :D
gerçi rüyadan uyanalı saatler oldu ama :D ( belki rüyamızda ücretsiz olur )
'' hayat ancak ölümle yüzyüze gelince anlam kazanır. ''
-
şehir trafiğinde motosikleti araçtan saymıyorlar. siyasetçilerin aklına fahiş miktardaki ötv öderken geliyoruz. nedir bu motosiklet düşmanlığı anlamış değilim.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler