Bu işde de KOÇ un parmağı yoksa hiçbirşey bilmiyorum ben. Memlekette KOÇlarından başka kim ne imal edebiliyor ki ?
Bu işde de KOÇ un parmağı yoksa hiçbirşey bilmiyorum ben. Memlekette KOÇlarından başka kim ne imal edebiliyor ki ?
Kuş olup uçmak isterken uzaklara, Ağaç olup kök salıyorum buralarda.........
Elbette sermayenin dini imanı olmaz. Bu kavram dünyanın her yerinde aynıdır . Ancak ülkemizde devran inanılmaz şekilde döndü . Evvelden dayısı olan , ufak ufak işlerini görürken , şimdi, cemaatten , pensilvanyadan olur alan artık kimseden alenen korkmadan hemde davul zurna çala çala alenen işlerini görür oldu. Akıl mantık sınırlarını zorlayan , işler normal , günlük olay haline geldi. bizden olanlar ve olmayanlar şekilde derin bir ayırıma gidildi.Onlardan değil isen bürokrasi ile uğraş dur. Onlardansan bürokrasiyi sana özel uydururlar. Bu tür uygulamalar her devirde vardı ancak bugün ki kadar alenen ve umarsızca hiç olmamıştı.
Arkanızda birileri yoksa , bırakın maslakta toplu konut yapmayı bir tane ağaç kesmeye kalkın , bakalım başınıza ne işler geliyor. Mevcut belediye buna izin vermiyormu? Al o bölgeyi başka belediyeye bağla, Böyle bir uygulama ,bu zamana kadar duyulmuş işmi bu şimdi. ? Evet maksat ağaoğlu ve yeni zenginlerin refahıysa "büyük geniş caddelerde , gönül rahatlığıyla alış veriş yapmalarını sağlamak sa " olur. Hatta yetmez devamıda gelir. Tarhan Telli bakandan , bürokrasiden medet umacağına, pensilvanyadan olur alsaydı, yeni bir koç veya sabancı olabilecek kadar önü açılırdı.
Tarhan Telliye başarılar diliyorum , suudi arabistanda önüne nerdeyse sınırsız imkanlar sunuluyorsa , mantıklı bir tercih yapıp , suudilerle çalışmasınıda asla yadırgamıyorum.Eğer bir Dünya markası olabilmesinin önü bu şekilde açıldıysa , elbette bu fırsatı kullanmasını da açıkcası isterim.
--------------------------------
Cemaatten olmayanların başına gelenler hakkında ,Mübalada zirve yapıyorum şu an , Umarım bunu ciddiye alıpta, savunma yazan olmaz.
Cihanı duymuşsunuz. Başbakanı sırtından atan at.
Uploaded with ImageShack.us
Başkabanı sırtından atmak suretiyle, hükümeti çalışamaz hale getirip , darbe teşebbüsü yapmaktan dolayı bu at'ı da gözaltına alıp , ergenekon davasına dahil edeceklerse hiç şasırmam. Bunun bir hukuki bir imkanı olsaydı , kimsenin şüphesi olmasın ,elbette o da yapılırdı. Bir bu at kalmıştı zaten , At cemaat desteğinden de mahrum olduğu için başına ne geleceğide mechuldur.
( Bu yazıya ciddi ciddi cevap yazmayın )
Yukarıda da yazdım, klasik bir Türkiye gerçeği diye. Yani bunu sadece şu andaki iktidarla bağdaştırmamak lazım. Lakin bağdaştırmayalım da, şimdikinin öncekinden ne farkı var o halde diye sormazlar mı o zaman da?
Velhasıl dini imanı para olan bir dünyada müslüman bir millet olsak da, dindar bir nesil yetiştirmeye çalışsalarda, ileri görüşlü, donanımlı gençler yetiştiremedikten sonra acı son kaçınılmazdır.
Paranın ve yatırımın dini olmaz dedik. Evet hak verdik, doğru söz... Zaten burada kimse TT'yi sudiler ile çalıştığı için eleştirmemiş. O yüzden bu laf yanlış olmuş. Ha eğer diyorsak ki TR de bu adamın fikir ve girişim planları dinden, imandan, taraf olmamasından dolayı değil maddiyattan dolayı kabul görmedi ozaman durup bir düşünmek gerek. Bu adama maddi olarak destek çıkmamanın sebebi yatırımın karlı olmayacağı düşüncesi ise suudiler neden destek çıktı ozaman?(Hem de istemediği kadar). Ha suudiler destek çıktı ama yanlış yaptılar, bu yatırımın geri dönüşü olmaz diyorsak onu da zaman içinde göreceğiz.
Yani şuanki bakanların bu adama sahip çıkmaması yatırımın hesabından kitabından, getirisinin az olacağından dolayı değil. Dini imanı karıştırdıkları için de değil. Sadece bu yatırım sayesinde ileride neler oluşabileceğini görebilecek vizyona sahip olmamalarındandır. Ha arkası sağlam, tanıdığı bol bir "yatırımcı" gelir, işini bakana bile ulaştırmadan fazlasıyla halleder orası ayrı. Ama bu adamı değerlendirememek...ne desek boş.
#sürenadam
Peki varsayalım ben paranoyağım.Akla hayale sığmayacak senaryolar üretiyorum.
Çok değil daha geçen sene hükümet "çılgın projeler"den bahsederken, bunlardan bir taneside ,Dünyaca tanınan 10 Türk markası yaratılması , özellikle ve özellikle yerli otomobil üretimiydi.
http://www.sabah.com.tr/Ekonomi/2011...stalarla-devam
Madem yana yakına bu işleri yapacak , kişiler kurumların ortaya çıkması bekleniyor. Tarhan Telli nerde yanlış yaptı ki .? iki projesi de kabul görmedi. ? Hatta ciddiye bile alınmadı.
Siyasetci her zamanki gibi seçmenin ağzına bir parmak bal çaldı, ancak her zaman olduğu gibi bu vaadler sözde kaldı. Bu ülkede dünya markasını yapsa yapsa ya bilal efendi yapar , ya da unakıtan efendinin mahdumu.Yapamasa da tüm imkanlar seferber edilip zorla oldurturlar. Başkasının yapabilme şansı teoride var ama pratikte zor, hatta hayal.
sevgili dostuymuş...kimbilir adama ne sinir krizleri geçirtmişlerdir...şimdide yetmez ama evetçi bir yazar çıkmış
ortamı yumuşatacağım diye uğraşıyor...ben en çok bir talebi olmadı kısmına güldüm...adam bu noktaya gelmiş de
nasıl talep edeceğini bilmediğinden olmuş yoksa söylese yardımcı olurmuş falan filan çoluk çocuk masalı...yersen...
Kısaca şunu yapmış "Ben destek istedim vermediniz, bende sizi afiş ediyorum bunun sorumlusu da sizsiniz."
Bilgi Üniversitesi Motosiklet Kulübü Kurucu üyesi.
Lütfen cevap yazdığınız yorumumu beğenin. Yazdıktan sonra bakmayı unutabiliyorum.
ben güzele güzel demem güzel benim olmayınca
ne güzel bir söz motoru üretiyorsun ama fiyatı 150 bin tl dünyanın en zengini binebiliyor biz bakıyoruz nerde üretirse üretsin bizim gibi orta tabakaya hitap etmedikten sonra türkiyede üretilmesinin de bir manası yok
Çamlıcaya 6 minareli milyon dolarlık camii (sadece görüntü olsun diye) apar topar yapılmaya başlanırken TT'nin projesine sermaye bulunamaması ne acı.
►Forum Kuralları◄ ►Moto Aktuel◄ ►Türk Dil Kurumu◄
Herkes düşüncelerinde yanılabilir. Ama aptallar bir türlü yanıldıklarını anlayamazlar. Cicero
"Telli, Sanayi Bakanı Nihat Ergün’e iki TIR dolusu Türk yapımı olan motorları götürür. Sanayi Bakanlığı’nın önüne dizer. Sayın Nihat Ergün’e, “Sayın bakanım, şu anda Türkiye’nin ilk Türk üretimi, Türk markası olan vasıtasına bakıyorsunuz. Burada en önemli şey, şu şasinin üzerindeki NP9. İşte bu bizim Türklüğümüz ile gurur duymamız. Bunları Türk markası ve Türk ürünüyle dünyaya satıyor olmamız lazım” der."
Bir tv programında buna benzer bir anektot anlatıldı ama bakanın kalkıp kendisini kucakladığını ve öptüğünü söylediğini hatırlıyorum. Şimdi ikileme düştüm.!
Aşk üç harflidir...! BMW binGitSin
Yazınızdan
Bu önceden beri böyle olan bir süreç o yüzden hükümeti eleştirmeye (yapılan yanlışı, vizyonsuzluğu ya da satılmışlığı(?) ) hakkınız yok gibi akıl dışı bir mantık
ya da
Hükümete çakmadan eleştirin eleştirecekseniz gibi oldukça gülünç ve kayırıcı bir anlam çıkıyor...
Bu kadar subjektif ve yanlı bakmanız üzücü gerçekten...
Oysaki insanları üzen geçmişte dönen fırıldakların şuanda da aynen devam ettiğini görmesi...
Birde burası motosiklet forumu... ve insanların özellikle Türk markalı motosiklet konusundaki hassasiyeti ve duygusallığını en iyi anlayabilecek kişilerden olmanıza rağmen yapılan yorumları öncelikli olarak hükümete birşeyler sokmak için yazıldığı sonucuna varmanızda hiç objektif ve doğal değil
Tarhan Telli hata etmiş..hemde büyük bir hata...
ne işin var senin motosikletle otomobille????
ilk önce ufacıcık gemicik işine girse, ilerde gemiye çevirir denize deniz paraya para demezdi....hem de made ın Türkiye bile olabilirdi ..
Biliyorsan konuş,ibret alsınlar...
Bilmiyorsan sus ki,seni ADAM sansınlar...
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)