Türk markası TT Custom Choppers nasıl Suudi oldu?
Reklamlar
-
Bizim neyimize motosiklet üretmek!
Biz samanı Rusya'dan,buğdayı Endonezya'dan ithal eden bir devletiz.
Özelleştirmediğimiz yer kaldı mı acaba,biz bırakalım motosiklet üretmesini Çin'den marul ithal edelim.
Son 10 yılda Osmanlı'nın çöküş dönemlerine dönüştük ithalat olarak.
Sadece Osmanlı'da kapitülasyon vardı,bizde özelleştirme var.
Atatürk'ün binbir zorlukla kurduğu ama mümkün olduğunca yerli üretimi teşvik ettiği ülke ne hallere düştü.
Biz böyle ADAM GİBİ ADAM girişimcileri kaybedelim,kOÇ a para kazandıralım kOç ta defolu polis arabalarını devlete satsın.Bizim ekonomik anlayışımız bu kadar.
Reklamlar
-
Yetkililer mi? Ne yetkilisi ??? ONLAR BENİM YETKİLİM FALAN DEĞİL. ALDIKLARI ALACAKLARI KARARLARIN BENİM NEZDİMDE HİÇ BİR HAKLARI YOK. İMAM CEMAAT İLİŞKİSİ İŞTE! Baştakiler imam cemaati sıçıyor ki imam osursun...
-
ağzımı bozmak istemiyorum!
-
yazık çok yazık. Yanlız bunu dinle imanla bağdaştırıp dini kötü bi imajmış gibi gösterenlere dahada yazık.
-
Zippo's adlı üyeden alıntı
pahalı motoru üretecek ama orta tabakayada hitap edicek sadece zenginlere çalışmayacak
o da biliyor ki dünyanın en zenginleri suudi arabistan ve civarında eh oda parasına para katmak istiyor hayatın gerçeği bu örümceğin konumuzla alakası yok ne benim düşüncemi yazmamla ne senin yırtınmanla olmaz
-
Bunu dine bağlayan yok , bilakis dindar oldduğunu iddia edip ve böyle gözüküp gücü eline geçirince dinle alakası olmayan uygulamaları keyfe keder yapanlardan şikayet var.
Hangi dine mensupsanız, onu dine inananlara bir nebze güvenirsiniz.camii, sinegog veya kiliside ibadet ederken gördüğünüz kişileri tanımasanızda , bir şekilde başka bir yerde karşınıza çıksa ortak inançdan dolayı, hiç tanımadığınız bir başka birisine göre tercih edebilirsiniz.
Bunların yaptığı islam inancını kullanıp , bir cemaat oluşturup , cemaate bağlı kişileri yönlendirip , o kişiler mevkii , makam sahibi oldukları vakit , hakedene değilde bunların istedikleri şekilde iş alımı , eleman alımı ve hareket etmelerini sağlamak.Bunu yaparkende asla ilkelerinden taviz vermedikleri gibi bir yalana sarılmak.
Çok örnek verebilirim , En bariz örneği Keriz feneri davasında yargılamayı yapan mahkeme heyetiyle bile oynayabilecek bir güç ellerinde. Fenerciler yardım topluyor , yetmiyor hükümet bunlara yapılacak yardımı vergiden düşmelerine imkan tanımak için kanun bile çıkartıyor, isadamı olarak ya devlete vergi ver , ya da fenere, cemaat fener telkininde bulunuyor .sonra bütçe açık diye ona zam buna zam. Yardım malzemesi nerden kaça alınır ? kime ne kadarı verilir.? Bu seçim neye göre yapılır. ? arada kalan para nerde tutulur? hiç bir açıklama yok.kurgulama belgelerle para verilmiş gibi yapıp aslında bu paraları ödemedikleri ortaya çıkartılınca dava süreci başladı ama aklanabilmek için çekilmedik numara bırakılmadı. Olay budur. Devlet adına yetki kullanırken, devletin bekaası veya vatandaşın refahı yerine , cemaat telkinleriyle hareket etmek. Yoksa kimse bunu müslümanlar yaptı demiyor. İSlami inancı ve gerçek imanı olan zaten kul hakkından korkar, ahretten korkar bu işlere bulaşmaz.Tayyipte milli görüş gömleğini çok önceden çıkarttığını zaten beyan ediyor. Yaptığı icraatlardan yahudi üstün hizmet nişanı alıyor , mahdumlar dolar milyoneri , kendisi dolar milyarderi, kabine panpişlerinin evlatları para içinde yüzüyor, cemaat çoşmuş vaziyette , daha önce kendisine engel teşgil eden her kuruma çakıyor.Bundan yüz bulan yobaz tayfa azdıkça azıyor , medreseler , tekke ve zaviyeler aç.ılsın söylemleri başladı., Söylenemeyen her türlü arızalı taleplerini dillendirmeye başlıyor. daha ne olsun.
Ya da ben ve çoğu vatandaş durumu yanlış anlıyor ,sırf iktidara gıcık olduğumuzdan iftira yapıp senaryolar üretiyoruz. Aslında komşularla sıfır sorun politikamız on numara işliyor, tarım politikalarından dolayı köylü parayı koyacak yer bulamıyor. emekli maaşları o kadar fazla ki vatandaş parayı nerede harcayacağını bilemiyor. Örgüt tamamen kürt halkının özgürlüğü için böyle yapıyor. Apo köpeği meclise girmeli dokunulmazlık almalı, hatta hükümete girip, içişleri bakanı veya milli savunma bakanı yapılmalı, tekke ve zaviyeler kanunu değiştirilmeli her yana medreseler açılmalı , Amerika her zaman dost ve müttefikimizdir.Nato yatar kalkar hep Türkiyeyi düşünüp korur, İsrailin topraklarını savunmaktan başka yaptığı hiç bir şey yoktur bunu yapmak en tabii hakkıdır. Türkiyeyi hükümet yönetir. Ancak Biz mal olduğumuzdan bunu hep yanlış anlayamıyoruz ( 2 sene evvel benzieri bir yazımdan banlanmıştım . Artık bana bir ban yolu gözükür )
Tarhan Telli cemaatin adamı olsaydı değil fabrika kurmasına izin verilmesi sırf buna özel kanunlar yapılır, imtiyazlar tanınırdı. Ç:ılgın proje olarak yapılacağını iddia edilen eylemleri yapmak isteyen ancak cemaat yardımı olmayınca kapı kapı dolaşıp eli boş dönmeye gayet güzel bir örnek oldu Tarhan Telli. Şimdi suudi arabistanda motor yapar , Türkiyeden birileri almak isterse 150.000 liranın yanına devlet bir o kadar vergi koyar. Sonrada vay efendim neden dünya markası yaratamıyoruz diye yalandan hayıflanır. .Biz yıllardır seçimlerde bizi kim yöneteceği yönünde oy atmıyoruz. Bizi kim soyacak, kimin hısmı akrabası yolunu bulacak, kim hangi kurumu arpalık yapacak buna oy atıyoruz.Şeçim meydanlarında atıp tutmakta seçmenin oyunu almak için bir yöntem ama dini kullanarak o makama ulaşmak diğerinden daha kolay.
-
yolu açık olsun biz nezaman kendi işimizikendimiz yapmaya kalksak bir takoz çıkar böyle
-
Bir gün 'adamlar yapmış abi' diyeceğiz, aslında bir Türk'ün yaptığını bilmeden!
Bir şeyin ters gitme olasılığı varsa, en kötü zamanda ters gider!
Edward A. Murphy, jr.
-
pctechnic adlı üyeden alıntı
Bir gün 'adamlar yapmış abi' diyeceğiz, aslında bir Türk'ün yaptığını bilmeden!
Pek çok kişinin adamlar yapmış abi dediği amerika'nın özgürlük heykelini bir türkün yaptırdığını bilmiyordur aslında
-
MotorKafa adlı üyeden alıntı
Böyle geldi diye böyle gidiyor olması, hükümetin bu konuda becereksiz olmaMAsı anlamına gelmez.
Önceden de böyleydi demek, acizlikten öte değildir.
GP500-1st adlı üyeden alıntı
Yazınızdan
Bu önceden beri böyle olan bir süreç o yüzden hükümeti eleştirmeye (yapılan yanlışı, vizyonsuzluğu ya da satılmışlığı(?) ) hakkınız yok gibi akıl dışı bir mantık
ya da
Hükümete çakmadan eleştirin eleştirecekseniz gibi oldukça gülünç ve kayırıcı bir anlam çıkıyor...
Bu kadar subjektif ve yanlı bakmanız üzücü gerçekten...
Oysaki insanları üzen geçmişte dönen fırıldakların şuanda da aynen devam ettiğini görmesi...
Birde burası motosiklet forumu... ve insanların özellikle Türk markalı motosiklet konusundaki hassasiyeti ve duygusallığını en iyi anlayabilecek kişilerden olmanıza rağmen yapılan yorumları öncelikli olarak hükümete birşeyler sokmak için yazıldığı sonucuna varmanızda hiç objektif ve doğal değil
@Motorkafa ;
Acizlik ??? neyin kafasını yaşıyorsan bende aynısından istiyorum
@GP-500 ;
Hala çakmaya hatta hakaret etmeye devam etmektesiniz. Bu hükümet veya bundan öncekiler ile değil , "İCAT ÇIKARMA BAŞIMIZA" zihniyeti ile mücadele etmemiz gerektiğini anlatmaya çalışıyorum ama yine bazılarınız lafı istediği gibi eğip büküyor.
Sevgiler
DAHA GİDİLECEK ÇOK YOL ,ÖĞRENECEK ÇOK ŞEY VAR
-
Projelerin birinde dünyada motosiklette bir ilk olan Geri vitesmi diyor ? Geri vitesi olan motosiklet var diye biliyorum.Tarhan Tellimi yapmış bunu ilk ?Ayrıca babasının dedesinin çok zengin olduğunu biliyorum.Çok çalışarak gelmiştir umarım buralara.
-
-
Aslında Allah tarhan Tellinin yardımcısı olmuş, eğer başvurusu kabul olsaydı ve Türkiyede üretim yapmak ve fabrika açmaya kalksaydı , akıl ve ruh sağlığını kaybedebilirdi. Bunu neden dedim. İşbilir bürokratlarımız herşeyi öyle mevzuuatlara bağlamış vaziyetteki, bu işi yapmayı düşünüp kanuni yöntemlerini araştırmadıkça deli zırvası gibi olan bürokratik işlemleri öğrenemiyorsunuz.öğrendiğiniz zamanda zaten aklınızın yarısı kaybedip ,buna rağmen yapmaya çalışırsanız iş bitiminde tamamen deliriyorsunuz.
Aşağıda vereceğim link bu konuyla pek alakalı gözükmesede, Türkiyedeki bürokratik işlemlerin mantık abidesi insanları nasıl delirtebileceğine güzel bir örnektir. Geçen sene para ile çalışan dürbün işletmeciliği yapmak gibi bir fikre kapıldım.Mevcut olanların fiyatları uçuk sayılabilecek rakamda olacağı için yurtdışından getirteyim dedim. Parasını veripte gümrükten alamıyorsunuz. İthal özel izne bağlı. Buyrun izin alabilmek için neler yapmak gerekirmiş. Linki sonuna kadar okursanız sevinirim.Türkiyede bürokrasiden dolayı neden sanayii patlayamıyor nedenini anlayabilirsiniz. Bırakıp ekipmanı demirbaş makinaları , basit bir dürbün veya teleskop getirtmek için bile aşadakileri yapmazsanbız avucunuzu yalarsınız.Ayrıca linkte yazılmayan geti,rdiğiniz paralı dürbünlerde, askeriyeden "dürbün görüş alanında askeri tesis yoktur" ve dürbünü konulduğu konumdaki polis merkezinden "dürbün görüş alanıda devlet binası yoktur yazılarıyla" , belediye işgal izinleri ve maliye kaydı yok , bunlarıda ayrı almanız gerekiyor..
http://turkastro.ussakli.net/wordpre...=14&more=1&c=1
Bu olay tarhan Tellinin hayrına olmuştur. Suudi arabistanda sınırsıza yakın imkan ile markasını dünyaya pazarlayabilir. Hayırlı uğurlu olsun.
-
ne desem hakında hayırlısı olsun derim ama en önemlisi yapması yeterki yapsın zaten genelinde bizde beyin göçü var bu konuda das gitmiş
zamanında butun beyinler osmanlıya gelirdi şimdi tersi kaçırıyoruz onun içinde osmanlı gibi olamıyoruz malesef brokratların elinden kurtaramadık bu memleketi hangi siyasetci geelirse gelsin brokratlar yerinde durunca olmuyor siyasetci vites değişitirp dursun brokrasi deFRANSİYELİ KİLTLEMİŞ KARDEŞİM
-
oocan adlı üyeden alıntı
@Motorkafa ;
Acizlik ??? neyin kafasını yaşıyorsan bende aynısından istiyorum
Acizlik için bkz : http://www.tdk.gov.tr/index.php?opti...6ed26.02981558
Tek şekerli sade kahve kafası. Öneririm.
Motosikletli Kaplumbağa...
-
kendisni şahsen tanımasamda Tarhan Telli hep taktir etmişimdir türk ulusunda büyük bir iş başarmıştır. ancak bu güne kadar kimsenin ona dokunmamasının asıl sebebini üretiği araçların ülkemizde ki büyük firmaların ayagına basmadıgından ötürü kabaca piyasada at koşturmuştur. tahminimce elektirikli araba projesi hayata girince belli kişilerin ayagına basmasından ötürü yolları kapanmaya başlamıştır. iki örnek vermek gerekirse;
1- yıllar önce ulusal basının hafta sonu ekinde 2 sayfa ayrılmıs bir başarı öyküsünü okumuştum. kıbrıslı bir iş adamı kktc de çamasır makinesi fabrikası kuruyor. asil nadir' in hızlı zamanlarında bu adama destek çıkıyor. makinelerin fiyatını ucuz tuttugu için asil nadiri uyarıyor bu fiyat politikası başımıza iş açar diye. ancak nadir dinlemiyor ve makineleri türkiyede ucuz fiyata satıyor. kısa bir süre sonra gümrük yasaları değişiyor ve kktc de üretilen makinalar türkiyeye satılamıyor. oradaki fabrikada kapanıyor.
2- ben ünversiteyi kktc de okudum bizim zamanımızda 10 yaşa kadar arabaları gümrüksüz olarak 5 yıllık permi karşılığında türkiyeye sokulma hakkı vardı. uyanık tuccarlardan birisi tek basına asker ve ögrencilerden permi haklarını para karsılıgı satın alarak 600 aracı bir dönem türkiyeye geçirdi ve 1 ay içersinde yasa değişti 3 yaş oldu.
yani türkiyede ve dünyada kapatilist sistemin liderlerinin ayagına basmadıgın sürece yaşarsın. aksi halde .....
-
Sadece yöneticilerin değil TT nin de açıklamaları biraz yetersiz...
Kalkıp ta bir bakan benden talepleri olmadı diyor sa , TT neden bakandan medet umuyordu?...
Bakanın istemeden madalya takmasını mı bekliyordu?...
%100 yerli diyoruz da neden hala ismi TT CUSTOM CHOPPERS ....
Başarılı bir iş yapmışsın... Takdir edilmesi gerek ..Tamam da neden hala bu yabancı özentisi?..
Madem %100 Türk Malı , neden türkçe bir isim verilmemiş?..
Hakkında hayırlısı olsun...
Tabiiki çıkarına bakıcak...
Ama bu kadar çabuk pes edip, soluğu araplarda alması düşündürücü...
T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R
N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E
-
alp_tunay adlı üyeden alıntı
Sadece yöneticilerin değil TT nin de açıklamaları biraz yetersiz...
Kalkıp ta bir bakan benden talepleri olmadı diyor sa , TT neden bakandan medet umuyordu?...
Bakanın istemeden madalya takmasını mı bekliyordu?...
%100 yerli diyoruz da neden hala ismi TT CUSTOM CHOPPERS ....
Başarılı bir iş yapmışsın... Takdir edilmesi gerek ..Tamam da neden hala bu yabancı özentisi?..
Madem %100 Türk Malı , neden türkçe bir isim verilmemiş?..
Hakkında hayırlısı olsun...
Tabiiki çıkarına bakıcak...
Ama bu kadar çabuk pes edip, soluğu araplarda alması düşündürücü...
Yabancı özentisinden ziyade ingilizce, evrensel bir dil olduğu için ve bu adamlar sadece Türkiye pazarında boy göstermediği için custom choppers adını aldığını düşünüyorum ben.
Adamlar Tarhan Telli El Yapımı Motosiklet A.Ş gibi bir isim koysalar, kanımca bu kadar büyüyemezlerdi
Motosikletli Kaplumbağa...
-
MotorKafa adlı üyeden alıntı
Yabancı özentisinden ziyade ingilizce, evrensel bir dil olduğu için ve bu adamlar sadece Türkiye pazarında boy göstermediği için custom choppers adını aldığını düşünüyorum ben.
Adamlar Tarhan Telli El Yapımı Motosiklet A.Ş gibi bir isim koysalar, kanımca bu kadar büyüyemezlerdi
Ben de öyle düşünüyorum..Ama %100 yerli diyince iş kafamda bozuldu....
T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R
N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E
-
site bir tuhaf mesela gecende yazdim ki cbr mi cbf mi ybr mi cb mi apache mi drift mi seklinde yuzlerce konu aciliyor, siteye danisip ta motor alinmaz, herkes kendi malini ovecek elbet, hepsi de guzel, kaliteli, onemli olan senin begenmen, ne istiyorsan onu alman dedim mesela, cevap yazan biri ne yani adam gidip 200 beygir 1000cc ile mi baslasin demis, bir baska konu da her motorcu mutlaka duser, yeni motor alacagim nasilsa dusecegim o yuzden cbr grenaji pahali, grenaji ucuz alayim diyenler icin kafani oyle kurma, hic dusmeyecegim diye dusun oyle bin dedim, cevap yetistiren biri kendine ne kadar guveniyon, senin kaza yapman yakin demis som agizli veled. kisacasi forumda okuma yazma anlama orani onceki yillara oranla cok dusuk, zaten uye sayisi cok ama online uye sayisi az bu yuzden, yazacagin her seye ne yazdigini bilmeden muhalefet cok olur yani, bizim ulkenin insanlarinin igrenc bir ozelligi, neyse konuya geleyim gene atlayacak cok olacak ama olsun simdi anlamadigim husus Tarhan Telli 190.000TLlik bir destek istiyor ve TUBITAK 20.000TL veriyor, bakanlar ilgilenmiyor .... ki bunlar yurdumun dogal ozellikleri zaten, partiyle alakasi yok, parti yalakacilari hep bizim insanlarimiz ve her zaman yalakalar, sag gelsin sagci yalaka, sol gelsin sola doner, benim asil anlamadigim husus su, ben TT motors ile ilgili haberleri genelde takip ediyorum, simdi bakana iki tir motor sunmak, gostermek bile kulfetli bir is, Tarhan Telli benim bildigim bir isadami ve cok asiri zengin, kisacasi dolar milyarderi denebilecek biri, musteri dunya capinda taninmis Hollywood yildizlari dahil, dunyadaki en pahali motorlari satmasi ve odemeyi pesin almasi, buna ragmen onumuzdeki sene dahil full dolu oldugu icin en az iki yil beklemeniz gerekli, 190.000TL ise bir motor parasindan bile ucuz, bence biraz reklam kokuyor, hem hukumetin reklami, bak destek oluyoruz diye, hem de TT reklami, motor konusunda ozellikle Suudiler bence en son ilgilenir bu hususla ki Amerika kapar onlardan once, bana danisikli dogus gibi geldi.
ortadadogulu adlı üyeden alıntı
onca şeyden çıkardığınız sonuç buysa günaydın size. ben köyden yarın geldim.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler