Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Sol Tarafın Hikayesi: 1 kolunu 1 bacağını kaybetti ama yarış tutkusunu kaybetmedi

REKLAM ALANI
    Admin Erhan Erdil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MT-09 Tracer

1990 yılında sarhoş bir kamyon sürücüsünün motosikletine çarpması sonucu Avustralyalı motosiklet yarışçısı Alan Kempster sağ kolunu ve sağ bacağını kaybetti. Ama bu korkunç olay onun ne motosikletten ne de yarışlardan uzak kalmasına engel oldu. Kendine uygun bir motosiklet hazırlayan Kempster, Avustralya'da düzenlenen Formula 400 yarışlarına katılarak pistlere tekrar geri döndü.

Yarışlar için Kawasaki ZXR400 modelini modifiye ederek tüm kontrolleri motosikletin sol tarafına alıp kendine uygun hale getirdi. Bir Japon film şirketi Kempster'ın, sakat kalan diğer insanlara ilham kaynağı olacak bu inanılmaz hikayesi için "Left Side Story" adında kısa bir film hazırladı.

Filmde Alan Kempster "Özürü olan herkese şunu söylemek istiyorum. Eğer bir rüyanız bir tutkunuz varsa onu takip edin. Bunu başarabilecek tek kişi sizsiniz" diyor.

Ayrıca Kempster engelli insanlar için bir motosiklet okulu kurmak için çalışıyor.

Alan Kempster’a Facebook sayfasından ulaşaiblirsiniz https://www.facebook.com/alan.kempster.14.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Moderatör Lucas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Adama helal olsun demekten baska, yerel yonetimlere de ilham kaynagi olmali demek lazim. Mavi kapak toplamakla engeller asilmiyor maalesef. Yollar, kaldirimlar, resmi kurumlar da engelliler icin yeniden duzenlenmeli.
    İsin bizler, yani engelsiz vatandaslar kismina gelince;
    "Hocam orasi engelli arac parki" dedigimizde "5 dakika icinde cikicam zaten yeaaaa" dememeli.
    ozgur112, merkezkale ve red-kit bunu beğendiler.

çaça01 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Apache RTR
    helal olsunnnnn..... ne azim varmış adamda...

alicebbar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MT25+RKS Freccia
    Helal olsun

erro - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    tracer 900
    düzeltme: yanlış mesaj...

helal bu arada...

Motosiklet Eğitmeni COQ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda
    Numarasi cok anlamli olmus.
    ozgur112 ve tbk_1980 bunu beğendiler.

cx571 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBR 250 R & YBR 125 ESD
    Benım sol el parmaklarım yok. Altımda Honda CBR125R var. A2 Ehliyet alana kadar öldüm öldüm dirildim o doktor senın bu doktor benım dolaştım sonunda bi doktor bana güvendı benı test etti. sol el bileğim vardi. ve direksiyon depriyaja cok iyi hakımdım. daha su anda yasım 24 18 yasında qeldi bu olay basıma. Bızım T.C de doktorlar 1 parmağın olmasın ehlıyetı vermıyolar. bu adam ise yarıslarda kol yok bacak yok kullanıyor. bunları bizim T.C doktorlarımıza göstermek lazım.
    Reşit, speed_dream ve avcagatay bunu beğendiler.
    Dört Teker Bedenimi, 250R Ruhumu Taşır..!

Motosiklet Eğitmeni COQ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda
    Alıntı cx571 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Benım sol el parmaklarım yok. Altımda Honda CBR125R var. A2 Ehliyet alana kadar öldüm öldüm dirildim o doktor senın bu doktor benım dolaştım sonunda bi doktor bana güvendı benı test etti. sol el bileğim vardi. ve direksiyon depriyaja cok iyi hakımdım. daha su anda yasım 24 18 yasında qeldi bu olay basıma. Bızım T.C de doktorlar 1 parmağın olmasın ehlıyetı vermıyolar. bu adam ise yarıslarda kol yok bacak yok kullanıyor. bunları bizim T.C doktorlarımıza göstermek lazım.
    Bu konuda yaniliyorsunuz.
    Habere konu olan sahsin ehliyeti oldugunu zannetmiyorum.
    Belki yasadigi ulkede ozel bir ehliyet veriliyordur ama dedigim gibi pek sanmiyorum.
    Kisacasi bu is tc doktorlariyla veya baska yer doktorlariyla karsilastirma yapilacak bir mevzu degil.

Yarismak icin ehliyete gerek yok.
    Bu rur bir hevesiniz varsa lisans cikarip ulusal yarizlara katilabirsiniz.
    Kimbilir bir azim ve basari hikayesine de siz konu olursunuz.

dreamkiller - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Silverwing 600
    Gözlerim doldu.. Böyle bir tutku işte bu..
    umtuls bunu beğendi.
    If you don't Ride, You don't know...

Kawasaki Ninja 250 R - Kymco Xciting 250 I - Hyosung GT650 Naked - Honda FJS600 Silverwing

Motosikleti
    YAMAHA TENERE XT660Z
    adama helal olsun
    Allah'a şükür heryerimiz tam ama motora şu adamın 10 da biri kadar hakim değilim
    böyle gerçekleri gördükçe insan azimin ne kadar güçlü birşey olduğunu anlıyor
    DEMİR AT'A YOLLAR DAYANMAZ

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler