İlk iki motosiklet muayene istasyonu açıldı
Reklamlar
-
Admin
Motosiklet sürücülerinin şehir merkezine uzak bahanesiyle muayeneye gitmediklerinin tespit edilmesiyle şehir merkezlerinde motosiklet istasyonları kurulmasına karar verilmişti.
Karardan sonra ilk ikisini Maslak ve Kızıltoprak'ta faaliyete geçiren Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile muayene işlemlerini yürüten Tüvturk, şehir merkezlerinde motosiklet muayene istasyonlarını artırmaya devam ediyor. Söz konusu istasyonlar güney illerinde de kurulacak.
Maslak ve Kızıltoprak'taki her biri 80 metrekare alana sahip istasyonlarda aynı anda birden fazla motosiklete hizmet verilebilecek. Her muayene ortalama 10 dakikada bitecek ve ilk etapta günde en az 60 civarında müşteriye hizmet verilebilecek. Tüvturk İletişim Direktörü Koray Özcan, muayeneye gelmeyen motosikletlerin trafikten men edilme cezalarının bulunduğunu söyledi. Özcan, "Sürücünün kask kontrolünden araçlarının frenlerine kadar tüm kontrolleri yapılacak. Temel nokta fren ve lastikler. Yer tutuşunu sağlayamadığınızda kaza kaçınılmaz olur. Bu kontrolleri uzman personel yapacak." şeklinde konuştu. Özcan, motosikletlerin üç yılda bir muayeneye girmesi gerektiğini sözlerine ekledi.
Kaynak: Zaman
Reklamlar
-
-
bu iyi oldu işte.5 dakikalık iş için saatlerce otomobil'leri beklemekten kurtuluyoruz
ASİYİZ BİZ MOTORCUYUZ....
-
ÜÇ Yılda bir derken ? Haberde bir hata mı var acaba sıfır motosikletlerde ilk muayene 3 yıl olmalı.
4 TEKER BEDENİMİ 2 TEKER RUHUMU TAŞIR ! 93>XT600 - 08>CBF150 - 04>GS500 - 99>GS500EX - 05>ER5 - 98>XT600 - 02>XT600E - 05>ER5 -04 >GS500 - 04>FZS1000EXUP - 05>KAWASAKi ER5
-
çin malı motorları kömürlüklerden çıkarma vakti geldi
olası başlıklar: motorumun sağ aynası evde kalmış, muayeneden geçer mi?
-
3 yılda bir olursa harika olur :D
-
Muayene bence bırakın 2-3 yılı 6 ayda bir olmalı. Adam giriyor muayeneye, sonrasında iki yıl motorun yüzüne bakmıyor. Canlı bomba gibi geziyor ondan sonra ortalıkta. Madem yeni motosiklet için üç yıl uygun, bunu takip eden süre içerisinde muayene aralıkları kısaltılmalı.
-
burası kopardı beni... ''Her muayene ortalama 10
dakikada bitecek ve ilk etapta günde en az 60 civarında ''müşteriye'' hizmet
verilebilecek.''
-
para veriyoruz bari adam gibi muayene yapsınlar,neydi önceki '' birader şöle bi hızlan önce arka freni sonra önü sık dikkat et kaymada başımıza iş almayalım
eger kask takmıyorsan koruyacak bir şeyin yok demektir
-
06 Temmuz 2012, 18:30
10 dakika bence çok süper bir zaman...öpünde başınıza koyun...
burda gecen hafta yaptırdığım muayeneyi kısaca anlatayım...zaten cok kısa kısaca dememe de gerek yok da neyse
gittım istasyona... bugun sadece arabalar muayeneye giriyor dedi... ben de bir küçük emrah bakışı yaptım...
gel gel bakayım dedi...
motor ve şase nosunun son 3 rakamına baktı...daha dogrusu bana sordu bakıp söyledım...
bir de motoru çalıştırıp fren lambasının yandıgına baktı... bitti......
-
06 Temmuz 2012, 19:02
Bu istasyonlardan birde tuv un haberi olsa.
Aradim daha acilmadi nezaman acilir bellu degil, numara vereniyoruz danisma hattini aratabilirsiniz. Acildiginda sitede yayinlanir ama nezaman olur belli degil.
Tavir suanda bu yonde.
Birde sanki gidip orayi bombalicakmisim gibi bi garip panik havasi adamda.
-
07 Temmuz 2012, 23:10
birileri bu istasyonların adresini yazsa ne iyi olur...
www.enguclu.com ==>> EnGuclu Bilişim&Internet Hizmetleri
-
13 Temmuz 2012, 22:06
Arkadaşlar kızıltoprak dakini bilemicem ama Maslak Atatürk Oto Sanayi Sitesi 2. Kısım da açılan istasyon henüz Ulaştırma bakanlığından izin belgesini alamadığı için beklemede. 15 20 güne faaliyete geçicez açıklaması yapıldı bana.
Yer ise çok basit. Yakına olduğu gibi ulaşılması kolay bir yere açıldı. Maslak Doğuş alışveriş merkezinin yanından aşağı doğru indiğinizde direk A.O.S. 2. kısıma giriyorsunuz hafif sol çaprazınıza baktığınızda görüceksiniz istasyonu.
Kolay gelsin.
-
24 Temmuz 2012, 18:42
haber super umarım bır an once falıyete gırer .
-
25 Temmuz 2012, 14:02
Dilekçe yazılır gibi egzost değiştirilircilerde yanına konuçlanabilir
-
25 Temmuz 2012, 14:27
Ben bahse konu bu haberi (Ve bunun gibi haber bölümündeki haberleri) niye açamıyorum acaba?Bi bilgisi olan var mı?
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler