Herkese Merhaba,
Kısmetse gelecek ay motosiklet hayatıma dört yıllık bir aradan sonra geri döneceğim. Yol Endurosu veya Naked tarzı bir motosiklet alma planım var. Bu yüzden de öncelikle ekipmanlarımı dizmeye başladım. Yaşadığım yerde fazla seçeneğim olmadığından deneme şansım yok. O yüzden uzun uzun üşenmeden araştırdım ve alışverişlerimi internet yoluyla yaptım.
Kask olarak Nolan N87 aldım. Mont olarak da VENOM DAKAR aldım. Tam istediğim kriterlerde bir mont. Fakat şöyle bir problemim var. Göğüs çevre ölçüm 93. Neredeyse M beden sınırı. S beden mont aldım. Buna rağmen mont bana hâlâ bir tık büyük geliyormuş hissi veriyor. Fotoğrafları, becerebilirsem, bir sonraki mesajda atacağım. Boyum 177 cm, kilom 67-68, göğüs 93 cm.
Montu giyince omuz düşük, kollar da uzun hissettiriyor. Omuz ve dirsek korumaları olması gereken yerden 1-2 cm aşağıda kalıyor. Bantları ayarlayınca korumalar nispeten daha iyi oturuyor sanki; ama yine de içine kat kat kazak giymeme rağmen, 2 kat astarlı haliyle bile yine de iç tarafta boşluk var. Şimdi bunun XS bedenini alsam montun boyu da kısalacaksa sıkıntı olacak.
Eskiden Revit Jupiter modelini Racing motorumla sorunsuz kullanıyordum. O üzerime tam oturuyordu. Ama tarz veya marka kalıbı yüzünden mi bilmiyorum, bu bana büyük geliyor.
Aynı montu kullanan, deneyen; ya da beden konusunda tecrübeli arkadaşlardan tavsiye istiyorum. Bu göğüsteki boşluk Venom Dakar için normal midir, yoksa yine de mont vücuda tam oturmalı mıdır? Kol ve omuz korumalarının bantlarla sıkmadan aşağıda kalması normal midir? Özetle S bedeni gönderip XS almamı tavsiye eder misiniz?
Şimdiden teşekkürler.
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:27 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:22 ----------
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:28 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:27 ----------