Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

İzmir için Mont Tavsiye

REKLAM ALANI

Motosikleti
    NMAX 155
    Yamaha NMAX satın alacağım inşallah yakın zamanda. Yaşım 16, A1 ehliyet için başvuru gerçekleştirdim. Bundan önce Elektrikli bisiklet sürüyordum ve başlangıç için NMAX'ın güzel olacağını düşündüm. Scooter için mont abartı mı olur sizce ? Varsa 500TL bandına kadar önerilerinizi alabilirim. Aklıma takılan başka birşey ise yazlık-kışlık ayrı almak İzmir için şart mı ?

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    rockhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SYM JOYMAX 250
    Merhaba abim, mont işini bence Scooter olarak düşünmemek lazım, güvenlik olarak düşünürsek daha doğru olur, yere düşme gibi kötü bir senaryo ile karşılaşma durumunda omuzluk, dirseklik gibi korumaları olan bir mont giymende fayda var, hatta yaz mevsiminde de mont güneşle temas etmesi büyük ihtimal olan kollarını da güneşten yanmasın diye koruyacaktır, bir yaz mevsiminde Çeşmeye kadar montsuz sürme gafletinde bulunmuştum, o rüzgarda kollarının yandığını da hissetmiyorsun sonra baya kötü oluyor :D ben de Scooter sürüyorum, ev ve iş yeri arasındaki mesafem kısa olduğu için kışın da yazlık montumu giyiyorum, içine termal sweat shirt, üstüne polar ve mont şeklinde giyince kışın sıkıntı olmuyor ama gittiğim yol mesafesi de çok uzun değil, 10 dakikayı geçen bir sürüşün olacaksa soğuğu oldukça fazla hissetmeye başlayabilirsin, yağmur durumunda giymek için ayrıca alt üst yağmurluk taşıyorum, yazlık mont fileli olduğu için anında içine su alır, o nedenle ayrıca bir yağmurluk alman gerekebilir, decathlon gibi yerlerde uygun fiyata o işi çözebilirsin.

Bahsettiğin fiyat bandında IXS Airmesh EVO 2 montu önerebilirim, yalnız şu an 16 yaşındayım diyorsun, boy uzama durumları kilo vb konularda ilerleme olabilir, şimdi aldığın montu bi ihtimal 2 sene sonra giyemeyebilirsin de, daha uygun fiyatlara Durt Airmax, Venom vb markaların montlarına da bakmanı tavsiye edebilirim, mont işinde 2 beden büyük alayım 2-3 yıl sonra giyerim diye bir şey de yapma, çünkü dirsek ve omuzluk gibi koruma bölümleri tam olarak olması gereken yerlerde durması gerekiyor, İzmirde Kahramanlar bölgesinde her türlü ekipman satan yerler mevcut, çalışanları da genel olarak benim karşıma çıkanlar, Motoplus olsun, Motostop olsun gayet ilgili insanlar, diğerleri de öyledir, pazarlık da yapabilirsin, belli miktarda indirim de yapıyorlar.
    alikagan bunu beğendi.

Motosikleti
    NMAX 155
    Sağol uzunca yazmışsın,kask tavsiyesi de alabilir miyim ? Montu deneyerek almam şart mı ? Bahsettiğiniz yerler bana uzak kalıyor da . 100CM göğsüm var L beden iyi olur diye gözüküyor kalıp tablolarında internetten satın almayı planlıyorum. Bu arada 182-80 kg olarak daha ne kadar değişim olabilir bilemiyorum

rockhan doğru kelam etmiş, 27 yıldır İzmir'de yaşayan biri olarak söylemeliyim ki İzmir gibi 4 mevsimin bir günde yaşanabileceği şehirlere göre mont almak zor, tek montla idare etmek de öyle...Velhasıl benim tavsiyem fiyat belki biraz artabilir ancak, 4 mevsim mont alıp, bir de üzerine kış için ekstra termal içlik almak

Motosikleti
    NMAX 155
    LS2 FF320 KASK+ Durt Blast 4 Mevsim Mont aldım eldiveni de kışlık ve yazlık olarak alacağım ek olarak yazlık montu da zamanı geldiğinde alacağım. Durt montun 3 tane astarı olduğu için kışı rahat geçirteceğini düşünüyorum.

RedCBR125 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    z-ones180 CBR125 CBR250 CBF150 YZFR125 YZFR25
    Dostum ben İzmirdeyim sene boyunca her gün ortalama 40-45 km motosiklet kullanıyorum. Ekonomik durumun iyiyse yazlık ayrı kışlık ayrı al. Durumun çok iyi değilse 4 mevsim mont al, zaten İzmirde havalar belli olmuyor yani sabah üşüyecek kadar soğuk öğlen terleyecek kadar sıcak oluyor. Yani kışlık ve yazlık alsan kışlığı giysen öğlen terlersin yazlık gitsen sabah üşürsün...

4 mevsim al sabah iç astar ile kullanırsın öğlen astarı sökersin terlemeden kullanırsın.

Bende bu model var yağmurda 30 dk gidince içine su gelmeye başlıyor. Yazın iç kısmını çıkartıyorum rahatsız edecek kadar terletmiyor.

https://m.n11.com/armode-gt-sirtlikli-4-mevsim-racing-mont-P88033371

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)