ben duvarı yıkıp arkasına bak diyorum
sen matkapla delsem de o delikten mi baksam
bu bolluğun içine de doğmadın ki
80 kuşağıyız biz, bütün bu çılgınlık bizimle beraber büyüdü zaten
anlam verememene anlam veremiyorum
ben duvarı yıkıp arkasına bak diyorum
sen matkapla delsem de o delikten mi baksam
bu bolluğun içine de doğmadın ki
80 kuşağıyız biz, bütün bu çılgınlık bizimle beraber büyüdü zaten
anlam verememene anlam veremiyorum
İki olay da pek tanıdık geldi...
İlki 6-7 sene önce, Taksim Gezi parkı metro girişinde; sık sık Galata köprüsü..vs yollardan yürüdüğümden hazırlıklıyım, altında bir numara yattığını biliyorum, bulaşmıyorum bu tip olaylara ama, boşluk mudur, nasıl olsa yok başımdan savacağım mıdır artık... Soru geldi ben yolda yürürken; "Birader bir sigaran var mı?", benim rahatlığım burada; "Yok abi kullanmıyorum.". Tam yola devam edeceğim derken bir soru daha geliyor: "Olsa verir miydin be?...", "Tabii abi verirdim, ne olacak.". Olayın devamında ağlamalar, sızlamalar, "Kimileri var, o kadar küçük görüyorlar ki bizi, yok vermem, ne vereceğim sana falanlar... Sevdim seni delikanlı gel ayakkabının bir tozunu alayım." Ayağımdaki ayakkabı, spor bir şey, neresinin tozu alınacak bilmeden, anlamadan, amca kirli bir bezle yapıştı, 2 ovaladı, sürdü etti... "Borcun x lira" deyiverdi, zaten bacak kadar çocuğum, o para üstümde bile yok, kaldı ki kafa tutacak yapım da yok Neyse ki dandik bir miktar bozuk parayla, "öğrenciyim"in kurtarıcılığına sığındım da, oradan geçtim gittim o gün...
İlerleyen yıllarda, daha bir kafa tutacak boya posa gelince, aynı soruya "Yemezler" ve benzeri yanıtları vermek de bir o kadar eğlenceli oldu sonrasında...
İkincisi; annem bir havayolu firmasında çalışmakta, bir gün yolcu diye bir adam gelir girer, içeriye, şuraya şuraya gideceğim, ne kadar? bu kadar... İyi rezervasyon yapalım gidiyorum...
Laf arasında adamın helikopter pilotu olduğu, bir devlet kurumunda, tam ayrıntısını hatırlamıyorum Karaköy'de bir yerlerde bulunduğu...vs konuşulur. Adam oradan buradan getirdiği ucuz parfümdü, saatti, telefondu, televizyondu, hatta yeni evlenecek bir elemana beyaz eşya takımıydı, ucuz yollu sattığını söyler arada. Bizimkiler de ağızlarının suyu akıp, alacak listesi oluşturmaya başlarken, iş arkadaşlarından eşi cep telefonu satıcısı olan biri, fırsatı bulmuşken, yüklü bir miktar almayı ister, adam da o kadar büyük miktar için bir imktar para alması gerektiğini söyleyerek, malları getrirmeye gider, "Zaten rezervasyonum da var, hem getirmişken bileti de alırım..."
Gün biterken ses seda yok tabii...
Ertesi sabah ofisin şöförü Karaköy'e bina aramaya, tanıdık polisler, ihbar değerlendiren polisler, ofis-Karaköy arası mekik dokumaya, telefon alacak kişi, adama verdiği para için şirketten aldığı borcu kapatacak borç aramaya başlar...
Ağzı yanan, ama ciddi yanan 1 kişi dışında hasarsız kapanır gider iş... Nasıl olsa beleş rezervasyondaki isme de rastlanmaz zaten bir daha...
1-3-8........................................138
FORUM KURALLARI ve KULLANIMI HAKKINDA
Bir kezde Sanayi Mahlesi minübüsünden tırnakçılık yöntemiyle 100 dolarım çalındı...o gün cebimde neden 100 dolar vardı halen hatırlayaqbilmiş değilim...yıl 1996 galiba...heriflerden huylandım ama jetonum düşmedi...
Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
(1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar
Admın, iyi güldürdün beni ) 1 ay oncesinnde Ankara mt iş çıkışı ve akşam sefaları adlı konumuzu , konu dışı olmaması halde konu dışına taşıdınız , kimse bakmıyor ve aktif grup olamıyoruz dedik , dinlemediniz ., şimdi senin ddiğinie bak Kendi konun aktif olsun diye bide belirtmişsin bunu ... Yazıklar Olsun Birde , Biz Motosiklet.net olarak türkiyenin en büyüm motosiklet platformuyuz diyosunuz . Bu msjdada banlancak bişi görmüyorum ama banlıyacaksanız banlayın genede ...
Ben dostlarımı ne kalbimle nede aklımla severim
Olurya kalp durur..Akıl unutur...Ben dostlarımı ruhumla severim O ne durur ne de unutur....(MEVLANA)
İnsanların bir dolandırıcılığa dair uyarıldığı başlığın konu dışında olması gerekmez ki.
Hem her gün buluşuos ortamlaşıos manitalanıoz v.b. başlık ana sayfada görünse nolur görünmese nolur yav, amma teşhirci millet olduk hee...
O bahsettiğin konuyu ben onaylamıştım başlığı isteyen arkadaşın isteği üzerine.Konuyu uygun gördüm ve onayladım.Daha sonra konu sıkça anasayfada yer aldığı ve benzer konular gibi sürekli anasayfayı tuttuğu için farklı bir sistem düşündük.Önce konu dışına aldık,daha sonra şuanda kullanılan kullanıcı gruplarını kurduk.
Bahsettiğiniz konu sadece belli bir zümreyi ilgilendiren,içinde güncel haber değil geyik de dahil olmak üzere grupsal bir sohbeti içeren bir başlıktı.Oysa ki bu başlık MT de de var olan bir çok kişiyi ilgilendiriyor.Eyong un canı yanmamış,ufak meblalar da olsa kimsenin canı yanmasın kimse kendini enayi yerine koymaya çalışan bu insanlara prim yaptırmasın istemiş,MT deki esnafları da düşünerek böyle bir başlık açmış.
Konu genel bir konu olduğu ve güncel olması dolayısıyla eyong tarafından bu kısımda açılmış.Bence de doğru olmuş.Bu başlıkta bahsettiğin başlık gibi geyik dönmüyor,sürekli güncel olması ve anasayfada yer kaplaması gibi bir durum da yok(başlığı günler sonra görmen anasayfayı çok işgal etmediği,ne olursa olsun görmen de amacına ulaştığına bir örnek).Konu hakkında google da bir bilgi yok,aynı zamanda diğer araştırmacılar içinde bir kaynak niteliği taşıyor bu başlık.
Herkesin gönlüne göre hareket edilemez,tabi ki kırılan gücenenler de olacaktır kırılmanızı da anlıyorum,ama yapılan işin içindeki iyi niyeti görebilmekte asıl olay..
Türkiye nin en büyük motosiklet platformu olduğumuzu söylemekle konunun ne alakası var çözemedim,yapılan keyfi bir uygulama yok.Size yapılan diğer gruplara da yapıldı,ve daha sonra bir çözüm üretildi.
Bu mesajın için banlanmayacaksınız tabi ki,o tarz keyfimize uymadı diye banladığımız adamlar hiç olmadı.Herkes saygı çerçevesinde istediğini yazmakta serbest.
Yahu bu Ankaradan niye bu kadar arıza çıkıyor anlamıyorum.
Ülkemde hiçbir iyilik cezasız kalmaz.
güncel diyelimde belki bir kac kişi daha okurda bilgilenir
Olurya kalp durur..Akıl unutur...Ben dostlarımı ruhumla severim O ne durur ne de unutur....(MEVLANA)
Bende başımdan geçen birşeyi antalayım.
2 ay kada önce kurye geldi, Bizim patrona kargo olduğunu söyledi. Zaten bizim patrona sık sık paket gelir bizde alırız haliyle.
Adam 35 TL ücreti olduğunu söyledi. Paket patrona gelince parayı ödeyip mecburen aldık. Neyse patron gelince "Abi size paket geldi" dedik verdik paketi.
Paketin içinde ne olduğunu anlayamadığımzı bir "sey" çıktı. Meğer araba kullanırken uyursak bizi uyandıran bir aletmiş???
Kargo üzerindeki telefonu aradık. Tabi öyle bir numara yok. Adamın ismini 11811 den sorduk o isme kayıtlı bir telefon yokmuş.
Olan bizim 35 TL'ye oldu.
MoToSikLeT KuLLaNMaK BiR TuTKuDuR.
::tutkuy::
, güncel
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)