iki köylü kurnalığı hikayeside ben ekleyeyim
90' lı yıllar.toptan et ticereti yapıyordum o zamanlar , işte dönen para anormal büyük olduğu için mecruben silah taşıdığım günler.
Karaköy meydanda bir bankada , çek provizyonu için beklerken , sıkılıp volta atarken başıma şöyle bir iş geldi.
Bir ayakkabı boyacısı , yanında bir çingene mangalı , içinde akkor olmuş uzunca bir demir parçası. bu demirle ara sıra korları düzeltiyor. sigara içiyordum,boyacı siftah yapamadığını , sigarada alamadığını belirterek bir tane sigara istiyor benden , bende verdim bir tane.
sonra verdiğim sigaranın hatırına ücretsiz olarak ayakkabımın tozlarını silmeyi teklif ediyor olur diye ayağımı koyuyorum ayakkabıcı sandığına , adam bir yandan siliyor bir yandan da memleketimi soruyor. Balıkesirliyim diyorum. adam bir başlıyor konuşmaya, güya o da Balıkesirliymiş.nerdeyse akraba çıkacağız. yok eşi evi terketmiş , yok 5 çocuğu varmış. vay bu muhhaç , hemşeri abiye bir güzellik yapmam lazımmış. o zamanın en büyük kağıt parasını istedi. S... Lan dedim.aldı demiri eline , yüzüme doğru tutuyor.sanki saplayacakmış gibi hareketler. deri montumun önünü açtım. Berattanın kabzasını gördü.birden yumuşadı . abi bu gerçekmi demeye başladı. bende istersen kıçında bir deneyelim dedim.aman abim , arslan abim , sen beni yanlış anladın abim. canın sağolsun abim. artık yersen. hoş silah olmasada yemem o ayrı ama , sindirebildiğinin alıyor parasını
çakal.
Yine 90' lı yıllar. validemin rahminde bir kanser oluşumu olduğundan ameliyatla aldılar, Şişli etfal hastanesinde yeterli yer olmadığı için kadın doğum bölümünde yatıyor. o zamanlar değil ,cep telefonu , kartlı telefon bile yok.Annem , boş özel oda olmadığı için , mecburen koğuşta kalıyor , bende refakatçıyım ama , servisin dışında , kapıda bekliyorum.gelen sarılıyor oğlum oldu , giden sarılıyor kızım oldu. servisin girişindede bir jetonlu telefon var. o sevinçle akrabalarını arıyorlar.bende de , ne olur ne olmaz diye sıkı jeton stoğu var , sevabına isteyene ücretsiz veriyorum.
Neyse bir adam zıpladı yine abi oğlum oldu.Allah bağışlasın dedim. abi jetonun varmı ? buyur. arıyor bir yerleri " dayı , oğlum oldu ama çok masraf çıkarttılar , borç verirmisin dayı ? dayı , Allah belanı vere " çat kapatıyor , abi bir jetonun daha varmı. ? buyur "Amca oğlum oldu , bana borç verirmisin , Amca Allah belanı vere " çat kapatıyor.
Neyse geldi yanıma , ben yine bir jeton uzattım. abi dedi ,
ben denizciyim.
eeee ?
kendime çok güzel bir saat almıştım. Türkiyede yok bundan.
eeee ?
bunu sana satayım.
İhtiyacım yok , sağol.
Abi bu altın kaplama.
Olsun , ihtiyaç yok.
Abi ama bu çok güzel
Bende de rolex var. şimdi ben ne yapayım senin saatini.
Abi , değerinin çok çok altına , ucuza vereceğim.
Senin karın nerde yatıyor şu an ?
Adamın tarif ettiği yatakta, annem yatıyor. tarif ettiğin kadın benim annem dedim
Adam kaçarak uzaklaştı , bende ne oluyor ilk önce anlamadım. sonra yolum tahtakaleye düştü. o adamın türkiyede bulunmaz dediği saati nerdeyse her seyyar satıyor. merak edip fiyatını sordum. Hastanedeki adam aynı saati 10 katına bana kakalamaya çalışmış meğer..
Tezgah güzel. doğum hane , adamın oğlu oldu , çok masraf çıkarttılar.parası olmadığından ambalajında sıfır saati satacak , artık yersen. Balıklama atlayan illaki olmuştur.