AliExpress den bişeyler alıcam kredi kartı ilemi alıcam yoksa sanal kartmı çıkartmam gerekiyor.
AliExpress den bişeyler alıcam kredi kartı ilemi alıcam yoksa sanal kartmı çıkartmam gerekiyor.
acaba kredi artı ile sorun yaşayan oldumu?
Birçok tanıdığımdan ve kendimden bildiğim kadarıyla sorun yaşayan duymadım. Ancak içiniz rahat etsin diyorsanız en iyisi sanal karttır. Limitini siz belirlersiniz, istediğiniz an kullanıma kapatırsınız.
Atıyorum alacağınız ürün 100TL ise siz sanal karta 120TL limit belirlersiniz, fazla para çekme gibi bir durum imkansız olur.
Ayrıca istediğiniz kadar limit değişikliği yapabiliyorsunuz sanal kartınıza.
Ben yaklaşık 2 yıldır aliexpress den alışveriş yapıyorum, ödeme konusuyla ilgili hiçbir sorun yaşamadım (sanal kart kullanıyorum)
Dünyanın malını aldım senelerdir kredi kartıyla hiç bir sıkıntı yaşamadım
Peki limit sorunu varmı arkadaşlar? Max limit filan?
Gümrüğe takılma gibi problem.?
30 USD ve üstü mal değeri varsa gümrük vergisine tabi olur.
gümrük memuru fiziksel kontrole kalacak der, ithalat yapmak zorunda kalırsınız.
bu iki ihtimalin dışında sorun olmaz 1-2 parça ufak tefek şeyler gelir. ama çok mal alacaksanız gümrük vergisine hazırlıklı olun.
kolay gelsin.
Limit sorunu var 35 dolar satıcı ile konuşup ürün fiyatını düşük tutar sıkıntı olmaz.
+299 Gitmek cesaret ister, Enduro yapmak yetenek.
Cesaret aptalda da var, ama yetenek herkeste yok...
-MrMud
Konu cahillik akıyor, sürekli alışveriş yapıyorum yurtdışından. Şu konuları bir kesinliğe kavuşturalım:
1. Gümrük vergisi resmi gazetede 30 eur olarak yayınlandı. Dolar cinsinden alacaksanız güncel kura göre usd cinsinden gümrük sınırı değişir. 30 usd veya 35 usd değil, sınır 30 euro.
2. Ufak tefek kamera aksesuar gibi ürünlerde makul derecede düşük fiyat yazdırabiliyorsunuz pakete. İki hafta önce aksiyon kamera aldım, kutunun üzerine düşük yazmalarını rica ettim. 18 usd şeklinde yazıp gönderdiler ve gümrüğe takılmadı. Aynı şekilde arkadaşa da aldık, dün gümrüğü geçti, bugün elimize geçecek muhtemelen.
Not: Sanal kart kullanıyorum, normal kartın internet alışverişi kapalı sadece sanal açık. Dilediğimde limit artırıp kullanıyorum, en güvenlisi bu şekilde, kafa rahat.
İyi alışverişler.
Edit: imla.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)