Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

cbr600rr mı r6 mı?

REKLAM ALANI
    cftc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2006 Yamaha YBR 125 - 2007 Honda CBR 125R
    Az daha biriktir ybr al.
    Saka bir yana r6 cok karizmatik bir motor hemde cbrden daha kuvvetli.
    2015 cbr alacaksan cbr tavsiye ederim goruntusunu degistirmisler fakat son hiz ve torkunda degisiklik yapildi diye biliyorum.
    Gsx-r da bir secenek.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    LynXMaSTeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBR 650F | Honda CB750 Hornet
    Alıntı beko12345 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    R6 yı hiç sürmedim ama fuarda oturdum.
    Dahada oturmam

Ben 1,85 e 110 kilo civarıyım.
    Eğer hiç yüksek cc ss ye binmesiyseniz önce bir oturun derim.
    İstesemde böyle bir aleti süremem şahsen.
    Daha doğrusu maksimum 5 dk sürerim gibi geldi.

Gsxr600 daha rahattı.
    Hatta r1 bile daha rahat geldi bana.
    R6 yı pistten başka kullanmak istemezdim sanırım.

bende r6 almayı düşünüyordum cbr ı sattıktan sonra ama gsxr600 gerçekten çok daha rahat r6 ve 600rr a göre.
    ancak bi de çok agresif olmasa da torku iyi bi cbr650f var ki, tam bir ss görünümlü uzun yol motoru.

BatuhanK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    gidonkaç model baktığınızı yazmamışsınız ama, cbr da gidon amortisörü vardı stock olarak,en azından öyle hatırlıyorum. bence önemli bi seçim kriteri

beko12345 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki Dl 650 V-Strom K8 , Kuba blackcat
    Alıntı motorcuyolu adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    biraz kilolusunuz o yüzden olabilir ben rahatlık arasam araba alırdım. ama motor başka ;)
    Evet kilo var biraz .

O fikrinize katılmıyorum.
    Motosiklet süreceğim diye rahat olmayacağım gibi bir kaide yok.
    Motosikleti sürüşü zor olduğu için sürmüyoruz sonuçta.

Siz ss seversiniz cruiser seversiniz beni ilgilendirmez .
    Ama konfor arasam araba sürerim , motosiklet bu tabiki zor bir pozisyonda süreceksin demek yanlış olur.
    bilginozi bunu beğendi.
    Mecnun bir bilseydi motosiklet sevgisini , severmiydi hiç Leyla zillisini ?

ERROR88 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HONDA NC 750 integra 2024 forza 250
    200 km uzun yol deıldır (1) aralarda hararet nedır ya şehır efsanesı bunlar kullanan arkadaslar yorum yapsa kafa karısmaz (2) vucudu fıt olan racıng de rahat eder ama gobek varsa onu koyacak yer bulamassın tabıkıı ozaman napıcan bınmıcen hangı motor dersen honda parca bakımından uzmez senı daha dayanıklıdır ama r6 da daha serıdır candır o
    www.erkakurye.com

telike - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KTM 450 EXC-F
    Alıntı Freye adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    trollsün galiba
    ama gende soruna cevap vereyim
    şehir içi uzun yolda bu motorlar kullanılmaz çünkü
    şehir içinde gidon turu az olduğundan aralara girilmez ve hararet yapar hemen
    uzun yoldada oturuş pozisyonu yüzünden ağrılar içinde kalırsın ve eziyete dönüşe bilir yolculuğun
    ama eğer troll değilsen ve bunlardan birini alacaksan R6 al çünkü daha hızlı ve daha şekil
    hocam şehiriçi konusunda haklısınız pek keyifli gelmez. ama uzun yolda bilekleri ve belde ağrı yapmasının nedeni yanlış oturuş pozisyonudur. doğru pozisyonda kesinlikle ağrı yapmaz. hatta otoban gibi yollarda çok sağlıklı ilerlersin illa limit yapmak zorunda değilsin 120 ile gitmekten sıkıldığında 170 ile gidebilirsin.

ben ikisi arasında kalsam; biraz kullanır satarım diye düşünüyorsam 600rr, ama yok ömürlük olsun bu motor diyorsam(ki aslında hiçbir zaman demem) r6. r6 çok tatlı geliyor bana. ama dediğim gibi apaçi piyasasından dolayı 600rr ın piyasası daha yüksek.
    Toprağı hatmeden asfalta hükmeder
    Twitter/instagram @ywitcan
    Yiğit Can

Freye - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2014 Fazer8
    Alıntı Reşit adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kaç kere uzun yolda yahut şehir içinde bu motorları kullandın? Hararet yapar ne demek? Yapacağınız yorumlar tecrübe dahilinde olsun, kulaktan dolma bilgilerle değil
    hocam bi kere R1 kullandım şehir içinde hararet yaptı,motor sanki huysuzlaşmaya başladı falan ama o zamanlar acemi olduğumdanda ola bilir
    Köpeklerin neden camdan dışarı baktığını ancak motosiklet sürücüleri anlar

Forumdan Uzaklaştırıldı
    hocam bi kere R1 kullandım şehir içinde hararet yaptı,motor sanki huysuzlaşmaya başladı falan ama o zamanlar acemi olduğumdanda ola bilir
    ben hiç motosikletle hararet ile karşılaşmadım böyle bir durumda motosiklette ne yapmamız gerek?

Motosikleti
    2014 CBR500R vs Dio 110
    Hararet mi-fan açmış olmasın ''O''...Sallamayın kardeşim..
    Reşit, bilginozi ve motorcuyolu bunu beğendiler.
    The Power of The Dreams.

s.e.c - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Duke 250, Mt25 abs, Cb250r, cbr 1000rr, Yamaha Fz8
    Oturuş pozisyonu olarak 600 rr daha rahat, tasarım olarak r6 daha guzel, güç dağılımı olarak 600rr daha homojen fakat r6 nın üst devirleri daha güçlü.
    Yanlız şuna kalıbımı basarım ; gözün kapali motor kullanabildiğini varsay yani altındaki motorun ne marka oldugunu bilmeden iki motoruda kullandığını düşün. Asla r6 nın daha hızlı gittiğini anlayamazsın. Çünkü aralarında çok çok önemsiz bir fark var.
    Birinin torku daha alt devirlerde canlı iken diğeride üst devirlerde bir nebze daha iyi.
    R6 nın son hızı biraz daha yüksek, hondanın ise belli bir hıza kadar ivmelenmesi belki biraz daha iyi olabilir.
    Yani buradanda anlaşılacagı gibi; karşılaştırma kriterlerini hızın dışında tutmalısın. Tasarim, kontrol edilebilirlik, fren hissiyatı, ruhuna hitap etmesi, konfor, viraj içindeki tavrı, süspansiyon vb.
    Bence yabancı testleri okumalısın, burada yapılacak yorumlar çok sağlıklı olmaz.
    bilginozi bunu beğendi.

Nikkfurie - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW , Piaggio , Sym
    Alıntı motorcuyolu adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ben hiç motosikletle hararet ile karşılaşmadım böyle bir durumda motosiklette ne yapmamız gerek?
    arkadaşların bahsettiği hararet, motorun su kaynatıp arızalanması değildir..

racing motorlar çok yüksek ısı üretirler bu sebeple sürekli ilerlemeniz gerekir ki radyatör soğusun,
    ama şehir içi sıkışık trafikte kaldığınızda önden hava sirkülasyonu olmadığı için fan motoru devreye girer ve ayaklarınızı dizlerinizi hatta apış aranızı haşlayacak derecede sıcağa maruz kalırsınız..
    motorcuyolu bunu beğendi.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Alıntı Nikkfurie adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    arkadaşların bahsettiği hararet, motorun su kaynatıp arızalanması değildir..

racing motorlar çok yüksek ısı üretirler bu sebeple sürekli ilerlemeniz gerekir ki radyatör soğusun,
    ama şehir içi sıkışık trafikte kaldığınızda önden hava sirkülasyonu olmadığı için fan motoru devreye girer ve ayaklarınızı dizlerinizi hatta apış aranızı haşlayacak derecede sıcağa maruz kalırsınız..
    teşekkürler.

Motosikleti
    SUPERDUKER
    600 sınıfında bütün japonları 400-500er km kullandım hissiyat hepsinde farklılık gösteriyor fakat s.e.c'in dediği gibi kullanabilirlik tek krıter olmalı ,eğer aralarındaki milsaniye farklarını top speedteki 3-5 km farklarını kullanabilcek kabiliyetteyseniz orası başka hehe
    donanımlarıyla ((sürüş moduyla ,debriyaj türü,gidon amortisörü,dashboarda taki zenginlik gibi)) ,servis ve parça ağı,fiyat gibi krıterlere odaklanmanız daha iyi olur.
    Türkiye şartlarında honda rakiplerinden bir adım önde gözüküyor

Freye - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2014 Fazer8
    Alıntı dyavol-77 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hararet mi-fan açmış olmasın ''O''...Sallamayın kardeşim..
    kardeşim zaten motor hararet yaptığında fan açar bu aletler durduk yere,keyfine göre mi fan açıyor ?
    bir de her motorun fan açma ısısı farklıdır.
    "Nikkfurie" dediği gibi hararet demek motorun ısınıp arıza çıkarması değildir.
    Köpeklerin neden camdan dışarı baktığını ancak motosiklet sürücüleri anlar

DKN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    600rr r6 la kıyaslanamaz. r6 32 diye çeker. herşeyden önemlisi bu sorunun cevabını bilmiyosanız 600 cc ye geçiş yapma işini bir süre erteleyin

LynXMaSTeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBR 650F | Honda CB750 Hornet
    Alıntı DKN adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    600rr r6 la kıyaslanamaz. r6 32 diye çeker. herşeyden önemlisi bu sorunun cevabını bilmiyosanız 600 cc ye geçiş yapma işini bir süre erteleyin
    bence tüm 600 lük kıyaslanabilir, her birinin diğerinden üstün bi özelliği var.
    "r6 32 diye çeker" ne demek?

Seni unutmayacağız
    Nur içinde yat
    bilginozi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    600rr ABS - 2008
    Simdiki aklim olsa 1000rr alirdim. 600luk de bir yere kadar. Alisinca ilk zamanlardaki hazzi vermiyor ama buna da sukur.

egekrgz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    600RR
    600rr biraz kaba bir tabir olucak ama yağını suyunu koy devam et hassasiyetin daha geri planda olduğu bir makine iken r6 devir farkıyla olsun şanzıman farkıyla olsun biraz daha hassas davranılması gereken bir makinedir 2007 model 10 tane r6 dan 4 ünün motoruna overhaul yapıldıysa 600rr da bu oran 10 da 1 e düşmektedir. Malesef türk milleti olarak iki manual açıp okumaya erinen bir toplum olduğumuz için Honda nın seni bu topraklarda daha az üzcek olan bir motor olduğunun kanaatindeyim. Fakat bildiğin iyi bakılmış gidon amartisörlü bir r6 da neden olmasın tabi sende ondan sonra güzel bakabilceksen 😄

Yok uzun kisa sehir olmazmis ulaN baska sey mi var, dagdami surulcek bu motor, hocam diger mantikli yorumlar sana yarar istedigini al ben sele alti egzos sevdigimden 600rr derim

A.Volkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2016 HONDA CBF 150
    Alıntı LynXMaSTeR adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ben de cbr650f öneririm. hem bu iki motor gibi spor görünümlü, hem de uzun yolda daha konforlu.

Selesi ve sürüş pozisyonu pek konforlu durmuyor sanki!
    Euzü billahi mine'ş-Şeytani'r-racîm Bismillahirrahmanirrahim

2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)