her şeyi geçtim burada bir otomobilli apaçinin bana hayatta kalma dersi vermesini kabul edemiyorum. hiç kusura bakma kardeşim madem motorcusun dost acı söyler.
birincisi 1. köprü yolunun en sağ şeridi 1970lerde geniş araçlar için tasarlandığından ancak bugün kullanılamadığından motosikletin geçişi için yeterli alanı var. sen otomobilin ilk icat olduğu dönemlerden kalma yasalarla konuşuyorsun. ancak unutma o yasalar bizi yaşatmıyor, varsa güvenli sürüş eğitimin bununla gel bize; cahil kalmış vatanımın garip tecrübeleriyle değil.
hatalarını düzeltelim önce; birincisi ben yanında jop taşıyan motor sürücüsü tanımıyorum. ikincisi makas atmak katilliğin ilk aşamasıdır, yapmayın zaten varacağınız yere iki dakika önce gitmekten bir işe de yaramıyor. zaten büyük ihtimalle motosikleti de bu yüzden kullanacaksınız.
bundan sonra gelelim görüşlerinize; amerikada bazı eyaletlerde motosikletler şeritlerinde bekler demişsiniz. yanlışınız var; amerikada bazı eyaletlerde filtreleme dediğimiz olay kanunla sabitlenmiş, belli kurallar dahilidne yapıldığında güvenli kabul edilerek yasal mevzuatı oluşturulmuştur. Diğer geri kalan eyaletler ise bizdeki gibi nuh nebiden kalma bir araç ancak solundaki boş şeritten geçilir gibi basit, motosikleti yok sayan, hiç bir şeyi çözmeyen bir anlayışı düzeltme yolundadır. Avustralya ve avrupa ülkelerinde de şerit paylaşma gittikçe yaygınlaşmaktadır.
Öte yandan filtreleme güvenli sürüş kuralları çerçevesinde yapılırsa şeritte gitmek kadar güvenlidir. Bunu ben söylemiyorum; örnek verdiğin amerikadan bir devlet kuruluşunun geçen sene yayınladığı bir araştırma sonucundan aktarıyorum.
Ve işin garip yanı filtrelemeyi güvenli hale getiren de sizin gibi dikkatsiz; dört tekeri dört metrelik şeritte tutamayan, sinyal kolundan bi haber sürücüler sayesindedir.
Daha dün arkamdan sürekli ani frenlerle zorla durup sağımdan geçen bir servis şoförünün söylediğini aktarıyorum: "acelem var"
adamın acelesi benim hayatımdan önemli...
buradaki bir çok motor sürücüsü arkadaşın aklında şu var: bu aptalların hatasıyla öleceğime ipler bende olsun ben yapayım.
bu arada "güvenli sürüş kurallarına uyan eğitim almış motosiklet sürücülerinden bahsediyorum" yoksa apaçisi motorda da arabada da aynı bu milletin.
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:24 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:22 ----------
bir motosikelt sürücüsü sizi nasıl sıkıştırıyor??? yahu ne kural biliyorsunuz ne eğitiminiz var gelmişsiniz burada kendinizi rezil ediyorsunuz.
trafikte korunması gereken öğeler vardır. Bunların başında yaya gelir, sonra bisiklet, sonra motosiklet! lütfen başlığınızı da alın gidin