Gerçekten yeni nesil arkadaşların (Y kuşağı) olaylar hakkında neden sonuç ilişkisi kurmakta bazı sıkıntıları var. Bunu genel olarak söylüyorum. Sürekli olarak garip bir sorgulama davranışı sergiliyorlar ama sorguladıkları şeylerden aldıkları cevapları yorumlarken hep karşı tarafın onları kazıklamaya çalıştığı önyargısıyla hareket ediyorlar, sürekli yanlış anlamlar çıkarıyorlar. Bu sadece bu başlıkta değil tüm başlıklarda olan bir durum.
zuzuuw arkadaşımız yaşadığı olayda tamamen haklıdır (söylediklerini doğru kabul ediyorum). Servis kötü bir servistir (yağ meselesinden dolayı) ve bundan daha önemlisi servisi, müşterisine saygısı olmayan, cahil, terbiyesiz (barzoların) işletmesidir. Malesef Ekrem Bey'in yukarıda bahsettiği şekilde davranış sergilememişlerdir. Bana yapsalar çok farklı şeyler konuşulurdu, olay karakolda biterdi. Arkadaşımız yine iyi dayanmış. Ben Bajaj'ın yerinde olsam o servis telefonu açar, efendi bir adam olmama rağmen onun anlayacağın dilden konuşup " Sen müşteriyle nasıl konuşuyorsun ulan !" şeklinde lafa başlarım.
mozgur arkadaşımız ise Bajaj Türkiye'ye bazı sorular soruyor, cevap alamadığı için bu sefer aynı soruları Bajaj'a soruyor ve tekrar cevap alamıyor. Şimdi ben olsam içimden derim ki "Ya bu adamların ikisi de sorularıma cevap veremedi, demek ki gerçekten yanıtlarını bilmiyorlar. Motor henüz satışa sunulmadı, sunulmasına da 2 ay var. Acaba henüz fiyatının ne olacağı, satılacak renkler belirlenmemiş olabilir mi ? Kur devamlı inip çıktığında fiyatı da kesinleşmemiş olabilir mi ? NS200 için fiyat yaygarası kopmuştu, belki de aynı şeyin RS200'de yaşanmamasını istiyor olabilirler mi ?" diye iyi niyetli sorular sorardım. Nitekim soruların haksız olmadığını da Ekrem Bey ispat etti. Ama yok. Malesef forumun çoğunluğunu oluşturan genç arkadaşlarımız (öyle olduklarını düşünüyorum) bu tip sorgulama şeklini hakları olarak görüp (haklarıdır da) aldıkları cevaplardan çok yanlış sonuçlara varabilmekteler. Mesela burada mozgur arkadaşımız diyor ki "Ben bu sorulara cevap alamazsam başka bir sorunum olduğunda nasıl cevap verecekler ?"
Şimdi kendisine yazıyorum :
Bu cevabı bilinmeyen sorularla, gelecekte motor satışa sunulduktan ve bilinmeyenleri öğrenildikten sonra soracağın başka sorulara (artık nasıl sorular olabilir ben de anlamadım ?) cevap alınamamsıyla bu konunun ne alakası var ? Nasıl böyle bir sonuca varıyorsun ? Facebook'ta RX3 grubuna üyeyim. Birisinin motorunda silindir kapağında anahtar izleri var. Muhtemelen civata sıkılırken, mesafe az olduğu için kapağa sürtmüş iz yapmış. Birisi diyor ki "Daha kimbilir bu motorda ne sorunlar çıkar ?" Hepsi aynı mantık işte... Ve ben bu mantığa kızıyorum. Aynı düşünen tüm arkadaşlara yazıyorum: Birazcık esnek olun, sürekli öküz altında buzağı aramayın. Hakaret etmek için yazmıyorum yanlış anlaşılmasın ama duygusal zekanızı geliştirin. Markacı, "Honda hayat ondacı", garantici tiplerden olmayın. Dikkat edin motorum Honda'dır. Sorgulayın ama kendinizi komik duruma düşürmeyin, iyi niyetle yardımcı olmak isteyen insanlar sizden yaka silkmesinler. Paniğe gerek yok, sakin olun biraz ama kendinizi de ezdirmeyin tabi.
Konunun dışına çıktık ama sorunlardan önce malesef benim takıldığım nokta bu oldu.