Değerli arkadaşlar;
Servis konusunda bize intikal eden her sorun ile ilgili gerekli geri beslemeler yapılıyor. Bazı arkadaşlarımın ifadeleri kırıcı da olsa dozunda olmak koşulu ile, biraz da forumun gereği olarak kabul ediyoruz ve aslında ne yaşanmış onu bulmaya çalışıyoruz. Zira bizim kızmaya veya küsmeye hakkımız yok diye düşünüyorum. Şahsen bu yolla bir çok düzeltmeler de yapıldı. Özelden bize bazı yaşanmış hadiseleri sunan arkadaşlara da bu vesile ile çok teşekkür ediyorum.
Şunu da söylemek isterim. 2015 yılı sonunda yapmış olduğumuz bayiler toplantısında tüm bayilerimize servislerimize söylediğim bir cümleyi buraya aktarıyorum. İsteyen arkadaşım dergiden görebilir. Hatta bir bayim bu söyledklerime itiraz ettiği halde kendisine gerekçeleri de söyledim. Şunları söylemiştim;
"Müşteri yalan söylemez, belki abartabilir. Ama mutlaka bir sıkıntısı vardır. Böyle inanın, buna göre davranın. Kendinizi o müşterinin yerine koyun. Sizle muhatap olan
olan, şikayet eden müşteriden asla korkmayın. Onu her zaman kazanabilirsiniz. Küsen müşteriden korkun. Çünkü sizi terk eder, gider ve o artık ebediyen kayıptır. "
Kuralkan bünyesi altında 375 civarında servis varken Bajaj servisi sadece 149 adettir. Belirli kriterler çerçevesinde bu servislikler verilmektedir. Öncelikle bunun bilinmesini isteriz. Her geçen gün askıya alınma, iptal edilme gibi örnekler de yaşanmaktadır.
Ayrıca geçen hafta sonuçlarını aldığımız çok detaylı bir araştırma yaptırdık. Servis memnuniyetini ölçümleyen tamamen bağımsız araştırma kuruluşu tarafından yapılan detaylı sonuçlar elimizde. Ciddi bütçeli ve tamamen tüketiciler üzerinden yapılan kapsamlı bir araştırma. Eğer bazı kriterlerin açıklanmasında hukuki bir sorun yok ise bazı detayları size sunmak isterim. Konuyu araştırıyorum. Bazı önemli markaların servis memnuniyetlerini de kullanıcıları vasıtası ile ölçümledik. Bütün veriler ve kıyaslamalar elimizde.
Açıkçası sonuçlar yüzümüzü güldürdü. Genel olarak söyleyebileceğim Bajaj servislerinde memnuniyet seviyesi yüksek ve markaya bağlılık, aidiyet derecesi oldukça tatmin edici. Benim gözlemlediğim en büyük eksiklik memnuniyet derecesinin homojen dağılımında bazı sorunlar olduğu. Yani oldukça yüksek oranda memnun olunan noktalar var. Ancak bazı noktalarda ise memnuniyet seviyesi aşağılarda. Bu noktaları da düzelteceğiz. Yani ortalama yüksek deyip durmayacağız.
Hatta istatistikte ortalama hesabın anlaşılması için bir hikâye örnek olarak anlatılır. Meselenin açıklanması için iyi bir örnek. Adamın başı sobada yanıyor, ayakları ise buzdolabında donuyor. Gövdesi ise normal sıcaklıkta. Bu durumda ortalaması iyi denilmez. Adam ölüyor.
Önemli olan memnuniyeti homojen dağılım ile sağlamak. Burada biraz daha alınacak mesafemiz var.
Kısaca servislerin sizler için ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Yolumuza devam edeceğiz.
Ayrıca 31 Mayıs 2015 Pazar günü İstanbul Park’da tüm pulsarcıların davetli olduğu çok güzel bir etkinlik yapacağız. Adeta bir pulsar şenliği olacak. Şimdiden pulsar kullanıcılarını davet ediyorum.
Selam ve saygılarımı sunuyorum.