ben buradan motorla iran, Pakistan, Hindistan, Afganistan,Tayland yapanları okumuştum, hem de Türk'dü, motoru yeni yamaha tenere 650 idi, İran'da çok iyi karşılandığını yazmıştı, Afganistan'da yol güvenliği açısından epey bekletilmişti, yolda tanıştığı bir yabancı anormal bir kaza geçirmişti, onun fotolarını da eklemişti, o fotoları afganistanda adamın kaldığı yerin fotoları üzerine görsen aman kalsın eksik olsun dersin, benim de öyle eskiden hayalim vardı, o fotolar sonrası istikamet Avrupa turu oldu
bu arada geziyi yapan kişi Tayland'dan motoru gemi ile geri gönderip kendi uçakla dönmüştü
öyle hatırımda kalmış ... düşünsene kaza geçiricen ve dağ başında küçük bir hastanede ameliyat olup, çok kötü zor şartlarda bilmem kaç ay bir odada dilini bilmediğin adamların sana yardımını bekleyeceksin, hem de acaba ameliyat iyi geçti mi, nasıl yaptılar, kafanda hep soru işaretleri olacak ...
biz sanıyoruz ki filmlerden Tayland da herkes funkhucu
tv de bir boks maçı olsa ya da futbol (hangi milletten olursa olsun) yolda giden adam durup izliyor orası ayrı ama öyle her yer boks salonu dolu falan değil, halk yumuşak, efendi, saygılı, işsizlik belki de %0, iş bulamayan vasıfsızlar sokakta kayıt dışı satışta, hiç kimse onlara karışmıyor ...
iki gün önce çalıştığım yerdeki gençlerle futbol maçı yaptım, 1,5 saat çim sahada top oynadık, tek faullü oynayan bendim, yaptığım defansa, izleyerek uzaktan atılan topları kafa ile çıkarmama hayran kaldılar, sıfır faul ile neredeyse oynuyorlar, çok yumuşaklar, biz de sürekli olarak siyasiler tarafından zamlar vs ile gerildiğimiz için çok yırtıcıyız, sinirliyiz, agresifiz, bir de kompleksliyim desem recep ivedik olucaz
istanbulda bizim maçlarımız kıran kırana geçer, icabında hırlaşma-kavga bile olur
hırs yok adamlarda ...