böyle ithalatçı ve distribütörler olmaz olsun !!
Reklamlar
-
Green Arrow adlı üyeden alıntı
Peki arkadaşım sen haklısın istediğin gibi davran.Ancak forum kurallarını bir kere oku oldu mu ? Hani savunuyorsun ya önleyen kural mı var diye.Var arkadaşım keyfine konu açamıyorsun başka emsalleri varken muhtemelen de bu başlık kitlenicek.
bu başlık kilitlenirse de benim değil sizler yüzünden kilitlenir. açtığım konu oldukça mantıklı ve tartışılması gereken bir konu. ha tüketici ben soyulmayı seviyorum diyorsa o kendilerinin bileceği iş. önyargılarımızı bırakıp mantıkla hareket edersek bundan herkes faydalanır.
Reklamlar
-
celikat adlı üyeden alıntı
bu başlık kilitlenirse de benim değil sizler yüzünden kilitlenir. açtığım konu oldukça mantıklı ve tartışılması gereken bir konu. ha tüketici ben soyulmayı seviyorum diyorsa o kendilerinin bileceği iş.
Cidden merak ettiğini düşünerek sorunu son derecede detaylı cevaplıyorum.Şimdi bir ürün ürettik iyi,güzel,hoş veya çirkin önce kişinin onu almaya karar vermesi lazım neyse beğendi almaya niyeti var fiyatını görüyor.O fiyatla satılıyor seneye ise para düşer artar ama etkinin durumu belli olmaz firmanın stoğundaki mal,yeni alım durumu,para biriminin dünyayı yöneten dolar karşısında durumu herşey etkiler.Birde satış taktikleri var önceki alan adamdan daha ucuza verirse o malın değer kaybı onun eleştirisi gibi olaylardan imaj kaybı diye bir olay var.Dengesiz fiyat marka kalitesini ve tüketiceyi kaçırır.Motosiklet dışında hangi elektronik,giyim veya aracın önceki senesinde daha ucuz olduğunu gördünüz ? Sadece elde kalan araç ucuzlar.Yeni gelen her zaman daha pahalı gelir.Burda yapılan zam ise japon para birimi eğer değer kaybettiyse kullandığı parçaları almak içinde daha çok para ödücek ve böylece zam yapması gerekicek marka dengesini ve aynı kar marjını yakalamak için.İsterse zam yapmayabilir müşteriyi ve fiyat dengesini bozmamak için ama çok az marka öyle bir yola gider.Enflasyon düşmüş,yen değer kaybetmiş bu tip şeyler kısa sürede fiyat dengesini değiştirmez o adamların ürettiği motorların parçaları zaten o para düşmeden alınmıştır ve üstünden de gani gani para kazanmışlardır.Bu durumu irdeliyorsanız hemen hemen herşeyi irdemeleniz lazım zira dünya zengin şirketler listesi bu sayede kabarık oluyor.Sen ondan talep ettiğin sürece o sana minikte olsa büyükte olsa zamlarla her sene yeni birşeyler getirir.En kötü aynı fiyata satar ama adamdan toplu alım yapmadığın sürece o fiyat hiç bir zaman aşağı doğru yürümez çünkü satıcınında maliyetleri her sene artıyor.
-
Süper paylaşım
Bilgi için teşekkürler
-
Green Arrow adlı üyeden alıntı
Cidden merak ettiğini düşünerek sorunu son derecede detaylı cevaplıyorum.Şimdi bir ürün ürettik iyi,güzel,hoş veya çirkin önce kişinin onu almaya karar vermesi lazım neyse beğendi almaya niyeti var fiyatını görüyor.O fiyatla satılıyor seneye ise para düşer artar ama etkinin durumu belli olmaz firmanın stoğundaki mal,yeni alım durumu,para biriminin dünyayı yöneten dolar karşısında durumu herşey etkiler.Birde satış taktikleri var önceki alan adamdan daha ucuza verirse o malın değer kaybı onun eleştirisi gibi olaylardan imaj kaybı diye bir olay var.Dengesiz fiyat marka kalitesini ve tüketiceyi kaçırır.Motosiklet dışında hangi elektronik,giyim veya aracın önceki senesinde daha ucuz olduğunu gördünüz ? Sadece elde kalan araç ucuzlar.Yeni gelen her zaman daha pahalı gelir.Burda yapılan zam ise japon para birimi eğer değer kaybettiyse kullandığı parçaları almak içinde daha çok para ödücek ve böylece zam yapması gerekicek marka dengesini ve aynı kar marjını yakalamak için.İsterse zam yapmayabilir müşteriyi ve fiyat dengesini bozmamak için ama çok az marka öyle bir yola gider.Enflasyon düşmüş,yen değer kaybetmiş bu tip şeyler kısa sürede fiyat dengesini değiştirmez o adamların ürettiği motorların parçaları zaten o para düşmeden alınmıştır ve üstünden de gani gani para kazanmışlardır.Bu durumu irdeliyorsanız hemen hemen herşeyi irdemeleniz lazım zira dünya zengin şirketler listesi bu sayede kabarık oluyor.Sen ondan talep ettiğin sürece o sana minikte olsa büyükte olsa zamlarla her sene yeni birşeyler getirir.En kötü aynı fiyata satar ama adamdan toplu alım yapmadığın sürece o fiyat hiç bir zaman aşağı doğru yürümez çünkü satıcınında maliyetleri her sene artıyor.
tamam bende hemen düşsün fiyatlar demiyorum ama en ufak bir düşüş olmadığı gibi artış var. benim anlamadığım budur.
-
celikat adlı üyeden alıntı
tamam bende hemen düşsün fiyatlar demiyorum ama en ufak bir düşüş olmadığı gibi artış var. benim anlamadığım budur.
Dünya böyle işliyor arkadaşım yapabileceğimiz bir şey yok.Birde şöyle bak dünyada bizdeki kadar olmasada artık doğalgaz,elektrik ve benzin fiyatı günden güne artıyor.Birseyselde küçük meblalar ama fabrikalardaki masrafı düşünmek lazım.Çinde bile artık işçi maaşları 5 10 sene evvele göre neredeyse 2 3 katı.Yani kısaca sürekli birşeyler artıyor,o sene içinde birşeylerden kazansa da üretici onu hep kendi cebine koyuyor.İşin komik olan boyutu herşeyin fiyatının artmasına rağmen satışların daha da artması o yüzden indirim beklemek imkansızı aramak gibi birşey.
-
Troll bile olsa dogru soyluyor.
%30 olmasa da belli bir kayip oldu ama fiyatlarin aksine artmasi gercekten cok ilginc.
-
90'lardan sonra japon yeni çok değerlenince japon arabaları Amerika(asıl pazarları) ve avrupada rekabet güçlerini yitirmişti, elektronik eşyalarda da benzer durum yaşandı.
Ama daha sonra üetimlerini başka ülkelere kaydırarak bunu tölere ettiler sanırım.. Şimdi de kurdaki düşüş zamlarıda katarsak %05-06 bir düşüş direk japonya üretimli kawasaki suzuki'ler de mantıken olusabilir, ama bu satıcının daha fazla karj marjından vazgeçmesi demek..
genelde az iş yapıp çok kazanmak daha makbul olduğundan ve hali hazırda Japonlar yinede pazarın hakimi olduklarından bize yansıması beyhude bir beklenti..
He işi araştırıp, teyit ettikten sonra bu sene alacağın japonya üretimli motoru almassın tekpi koyarak o ayrı... ama doğru tepki de budur...
-
Şimdi şöyle oluyor; Hani şu "böyle motor olmaz olsun" marka motor varya. Şimdi o motoru üreten japonların morali bozulmuş. Biz böyle motoru nasıl ürettik diye üzülmüşler. O sinir bozukluğuyla Japon yeni de kendini kaybetmiş. Fakat Japon motorlar Türkiye'ye gelince bizim doğal güzelliklerimizi görüp morali yerine gelmiş. Moral yerine gelince de fiyatlar da ona göre yükselmiş.
Ben ne diyorum yahu. İyice saçma oldu galiba.
"Böyle cevap olmaz olsun"
-
enflasyon arttığı zaman fiyat anında artar ama enflasyon küçük miktarlarda düşerse fiyatlar değişmez enflasyon biraz çok düşerse fiyatların düşmesi zaman alır ama tam gerektiği gibi düşmez hatta bazen hiç düşmez
-
İnsanlar hiç bilmedikleri konularda bu kadar kolay hüküm vermemeli.
-
abdullah_03 adlı üyeden alıntı
enflasyon arttığı zaman fiyat anında artar ama enflasyon küçük miktarlarda düşerse fiyatlar değişmez enflasyon biraz çok düşerse fiyatların düşmesi zaman alır ama tam gerektiği gibi düşmez hatta bazen hiç düşmez
15 satırda anlattığımı özetleyerek çok güzel söylemişsiniz ağzınıza sağlık .Aslında fiyatı düşürebilirler yalnız dediğiniz gibi enflasyonda yeniden bir takla olur veya rakip para birimleri atak gösterirse o şirket iflas bayrağı bile çekebilir.Bide benim çok uyuz olduğum sırf büyük ülkelerin kendi paraları azalmasın diye kurduğu şu rekabet kurulları bir nevi ucuz malın önünü kesiyor.Beraber hareket etmek zorundalar fiyat konusunda haksız rekabet yasağı yüzünden.
-
ben türkiye de fiyat düştüğünü hiç görmedim. aksine hep artar.
dolar düşer motorlara zam gelir. dolar artar motorlara zam gelir. benzine zam gelir, yine motorlara zam gelir.
cbf 150 nin son altı ayda 3 kez zamlandıgını herkes biliyordur değil mi?
nijeryada 627 dolara satılıyor honda cb ace. türkiyede 3 bin küsür lira .
alıştık artık böle şeylere fani şeyler için birbirinizi kırmayın.
-
-
-
coq adlı üyeden alıntı
Eger japon yeni Tl karsisinda deger kazanmis ama Türkiye'de fiyatlar artmissa,
bu japonyada degil Türkiye'de enflasyon var anlamina gelir.
Yani bunda anlasilmayacak ne var?
Yoksa siz bizim hükümetin açikladigi enflasyon rakamlarina mi inaniyorsunuz?
işim gereği kurlar hakkında biraz bilgiliyim, jpytry aşağı gelince tl değer kazanmış demektir, yani elimizdeki tl ile daha çok jpy alabiliriz. Bu da konuyu açan arkadaşın dediği gibi motorların ucuzlaması gerektiği manasına gelir.
genelde konu hakkında bilgisi olmayan insanlar hükümeti beğenmediği için istatistiklerin yanlış olduğunu iddaa ederler. mesela coq, bey TÜİK enflasyonu %7 civarında açıklıyor, siz de bunun yalan olduğunu savunuyorsunuz. tr'deki hangi ürünün fiyatı bu %7'ye göre çok fazla arttı da bunun yalan beyan olduğunu düşünüyorsunuz. Mesela araba fiyatları aynı, ayakkabı aynı, tişört aynı, domates aynı. ben kendi payıma TÜİK verilerine güveniyorum. benzin arttı, o da demekki sepetteki ağırlığa göre ortalamayı %7 civarına getirmiş ki bence makul.
-
Motosiklet Eğitmeni
rıfkı adlı üyeden alıntı
işim gereği kurlar hakkında biraz bilgiliyim, jpytry aşağı gelince tl değer kazanmış demektir, yani elimizdeki tl ile daha çok jpy alabiliriz. Bu da konuyu açan arkadaşın dediği gibi motorların ucuzlaması gerektiği manasına gelir.
genelde konu hakkında bilgisi olmayan insanlar hükümeti beğenmediği için istatistiklerin yanlış olduğunu iddaa ederler. mesela coq, bey TÜİK enflasyonu %7 civarında açıklıyor, siz de bunun yalan olduğunu savunuyorsunuz. tr'deki hangi ürünün fiyatı bu %7'ye göre çok fazla arttı da bunun yalan beyan olduğunu düşünüyorsunuz. Mesela araba fiyatları aynı, ayakkabı aynı, tişört aynı, domates aynı. ben kendi payıma TÜİK verilerine güveniyorum. benzin arttı, o da demekki sepetteki ağırlığa göre ortalamayı %7 civarına getirmiş ki bence makul.
coq ve diger %49 bunu begendi.
Küçük hırsız el feneri, büyük hırsız deniz feneri kullanır.
Ancak her ikisininde çalışması için ampul gerekir.(Cosinus)
-
Bu durumu herhangi bi yere şikayet edebilir miyiz acaba??
Belki ana merkezlere söylersek bişey değişir.
-
Dünyada petrolün varili yükselince doğal olarak bizde de yükseliyor....
Ama varilin fiyatı düşünce bizde düşüyor mu?... HAYIR.....
Hatta daha da düşünce kocaman HAYIR....
E şimdi neyi soruyorsun ki daha...
-
yorumlarin cogu gercekten cok enteresan.
-
Suzuki sitesinde daha önceki yillarda yen uzerinden fiyat listesi vardi.
Bu sene tl bazinda bir liste var demekki neden buymus
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)