hacı en son 9 milyarlık fatih projesi kapsam dışına çıkarıldı, et balık kurumu nun adını ve yapısını değiştiriyolar. onun da alımları kanun kapsamına çıkarıldı, botaş alımları, kültür ve tabiat varlıklarını koruma kanunu kapsamında yapılan mal ve hizmet alımları, vakıf kültür varlıklarının onarım ve restorasyonuna ilişkin mal ve hizmet alımları, elektrik sektöründeki kit’lerin diğer kamu kurumlarından yapacağı enerji ve yakıt alımları, gençlik ve spor müdürlüğü ile özerk spor federasyonlarının ulusal ve uluslararası sportif faaliyetlerine ilişkin mal ve hizmet alımları yasanın dışındaki istisnaların sadece bir bölümü...
türkiye ile ab arasındaki kamu alımları faslı yasanın kapsamı sürekli değiştirildiği için açılamıyor. açılış kriterleri arasında ‘pek çok kanunda yer alan ve ihale rejimine yönelik olan tüm istisnaların yürürlükten kalkması’ var. son olarak yayımlanan ilerleme raporunda da bu duruma dikkat çekildi. yapılan son bir değişiklikle türkiye kömür işletmeleri kurumu genel müdürlüğü’nün alımlarının da yasa dışına çıkarıldığı vurgulanan raporda, “türkiye’nin, kamu alımlarında rekabeti ve etkililiği azalttığı için, ab müktesebatına aykırı olan istisnaları kaldırması gerekecektir” yazmakta...
daha önce çıkan haberleri ve ihbarları da değerlendirerek ihaleler üzerinde denetleme yapma yetkisi olan kamu ihale kurumu’un bu yetkisi geçen yıllarda kaldırıldı. kurul, şu anda sadece ihaleye katılıp mağdur olduğunu belirten isteklinin şikayet ettiği unsunları inceleyebiliyor. ancak kapsam daraltıldığı için, kamu ihale kurumu’na gelen ihalelerin büyük bir bölümü basit hizmet alımlarına dönüşmüş durumda. kurulun şu anda en çok değerlendirme yaptığı ihaleler, güvenlik, ulaştırma, yemek, çevre düzenlemesi ve hastanalerin yaptığı bazı alımlar olarak sıralanıyor.
bildiğim kadarıyla bunun TOKİ kısmı da var...kusura bakmadıysan gazetelerden alıntı yaptım yazmaya üşendim valla...
TOKİ Nin yetki genişlemelerini de yazdırma şimdi bana, sorgusuz sualsiz gördüğü araziyi imara açma vs...ama yaz diyorsan yazarım la arkadaşımsın nihayetinde..
ama bilgileniriz yaz la diyip, gidip zıbardıysan sorarım sana...