Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
10. sayfa BirinciBirinci ... 89101112 ... SonuncuSonuncu

Zevkler tartısılmaz ama ( Enduro )

Motovento
    REKLAM ALANI

Alıntı izmir3535 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    konu yu gören neden tartışıyorsunuz dedikten sonra akıl veriyorlar. tarz meselesi vs... gibi. ama 5dk sonra tartışmaya başlıyorlar
    Arkadaş noktayı koymus.Ben dedim uzatmayalım diye ama geliyorlar yazıyorlar hocam iş benle bitmıyor ki konuyu açan suçlu oluyor.Konu sil diye birşeyde yokkki yapayım cevap aradım bir baktım ben konu sahibiyim iş benden çıkmıs yorumlasmalarda arkadaslar birbirlerine girmiş eheh endurocular basmıs falan filan tamam arkadaslar ben cevabımı aldım lütfen su saaten sonra yazmayın bu konuya tamam enduro kral enduro süper enduro uçak !

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:06 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:03 ----------

Alıntı Shiria adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Motordan çok iyi anladığımı asla söyleyemem,sürüş tecrübemde pek yok..
    bende racing çok seviyorum ve ilk motorum 125 honda cbr olsun istiyorum,gerçekten hoşuma gidiyor..
    Enduro gerçekten mantıklı düşünürsen ( mantıklı düşünebiliyorsan şayet ki ) en rahat,konforlu,sürüş zevki çok farklı olan,
    gerçekten sana sürüş özgürlüğü veren tarz bi motor..
    racinginde tabi çok farklı yönleri ve zevkleri var..ben mesela racing seviyorum çünkü tarzıma uygun,herkesin zevki farklıdır
    ister dağ bayır ister şehir merkezi önemli olan aldığın zevktir,bikere motoru nasıl ve ne amaçla kullandığında çok çok önemli..
    senden şunu çıkartıyorum;
    gençsin,kendini göstermek istiyorsun,dikkat çekmeye çalışıyorsun,
    kanın kaynıyor..

şunu diyim ben bayan olarak gerçekten yazdıklarına güldüm
    Dikkat çekmek istemem.Başarı hikayesi vs. değil bu ki yaptıgım şey tehlikeli örnek olmakta istemem ben cevabımı almak istedim aldım.Endurocu arkadaslar benım zevk almadıgım şeylerden zevk alıyormus bunu öğrendim.Yazdım halbu ki 4 sayfa önce bundan sonra yazmayın cevabımı aldım diye ! Güldürdüysem ne ala mutlu olun böyle

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:09 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:06 ----------

Alıntı ÖzLeMKaYrA adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bu nasıl bir tartışmadır anlamadım gitti... Çok gereksiz çünkü herkesin zevki, fikri, tarzı, fiziki yapısı farklıdır... Herkese herşey uymayabilir sevmeyebilir... Kimi gazlamayı sever gazlamak için motora biner, kimi de gezmek için... Bunun tartışması bence çok boş olmuş... Tarzlar arasında ki farklar olumlu ve olumsuz yönleri karşılıklı olarak anlatılsa, faydaları eksikleri tartışılsa neyse.. ama burada sadece birbirleriyle yarışmaya dönmüş olay... yapmayın buranın tadını bozmayın...
    Hocam tartısma çıkçağını bilsem sormazdım soruyu , 4 sayfa önce yazdım tamam cevabımı aldım diye yok ardı arkası kesilmedi.Çıktı endurocunun teki ) bağırdı çağırdı konu üste çıktı gören daldı bir baktım konu benden çıkmıs herkes birbirine birşey söylüyor arada touring ci biri ile endurocu tartısmıs bizler burada rakip değiliz hepimiz aynı hobiyi paylasıyoruz ama kategoriden dolayı kavga çıkıyor işte ben sadece soru sordum cevap almak istedim umarım açıklık getirebilmisimdir.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    Eskiden r6
    Yav arkadaş şu enduroculardan otobanda jeep kullanan herifler kadar nefret ederim. yav arkadaş birisi gelmiş medeniyet falan demiş. Ulan medenice sokakta işe gidip gelmeye kullanıyorsanız kasklı falan tamam medenisiniz ama o zaman enduronun amacı ne gereksiz. Eğer dağa taşa çıkıcam siz çıkamıycaksınız diyorsanız nerde ulan medeniyet. ulan istanbulda oturuyorum diyelim haftanın 6 günü çalışıyorum istanbulda dağ taş mı arıycam ben endurom var çıkıyım diye işten sonra. he izinli günlerinizde illa dağa taşa mı çıkıcam diyosunuz o zaman atv alın hem endorodan daha rahat daha kolay kullanımlı. yada tek günlük kiralayın. adam size sadece keyif alamadım demiş pokunu çıkarmışsınız. gayette haklı yani adam 20 yaşında çocuğun neden dağ taş ilgisini çeksin ki haliyle popülerlik ister yani bu yadırganıcak bişey değil popülerlik istemese bile adrenalin hız ister. şu transalp li arkadaş sana bi traktör alalım dağda taşta siz medeni insanlar ağaçların arkasına sıçıyosunuz ya hani en azından traktörün arkasında daha güvenli olursunuz. enduro motorları hala severim her motordan alınan haz bambaşkadır illaki ama şahsen ben racing i daha çok severim kendimi de daha güvende hissediyorum üzerinde. He bide muğlaya gittim 840 km 600rr ile herhangi bi yerimde ağrı sızı yoktu. kondisyon meselesi demekki biraz.
    ErknOzyurt bunu beğendi.

Shiria - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yakında ...Honda :)
    Sen bir konu aç...
    ?

ben konu kapansın diyorum siz,sen konu aç diyorsunuz.
    bugüne kadar isteğe bağlı konu açmadım,bu saatden sonrada açmayı düşünmüyorum

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Transalp
    Alıntı Skrillex adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yav arkadaş şu enduroculardan otobanda jeep kullanan herifler kadar nefret ederim. yav arkadaş birisi gelmiş medeniyet falan demiş. Ulan medenice sokakta işe gidip gelmeye kullanıyorsanız kasklı falan tamam medenisiniz ama o zaman enduronun amacı ne gereksiz. Eğer dağa taşa çıkıcam siz çıkamıycaksınız diyorsanız nerde ulan medeniyet. ulan istanbulda oturuyorum diyelim haftanın 6 günü çalışıyorum istanbulda dağ taş mı arıycam ben endurom var çıkıyım diye işten sonra. he izinli günlerinizde illa dağa taşa mı çıkıcam diyosunuz o zaman atv alın hem endorodan daha rahat daha kolay kullanımlı. yada tek günlük kiralayın. adam size sadece keyif alamadım demiş pokunu çıkarmışsınız. gayette haklı yani adam 20 yaşında çocuğun neden dağ taş ilgisini çeksin ki haliyle popülerlik ister yani bu yadırganıcak bişey değil popülerlik istemese bile adrenalin hız ister. şu transalp li arkadaş sana bi traktör alalım dağda taşta siz medeni insanlar ağaçların arkasına sıçıyosunuz ya hani en azından traktörün arkasında daha güvenli olursunuz. enduro motorları hala severim her motordan alınan haz bambaşkadır illaki ama şahsen ben racing i daha çok severim kendimi de daha güvende hissediyorum üzerinde. He bide muğlaya gittim 840 km 600rr ile herhangi bi yerimde ağrı sızı yoktu. kondisyon meselesi demekki biraz.
    Oha çüşş muhabbete bak.Konu endurocuların nereye zıçtığına kadar geldi.Bizim nereye zıçtığımız sizi neden bu kadar gerdi anlamadım ama madem muhabbet bu noktaya geldi , ben de siz racingçilere sorayım.Motorun üzerine zıçar vaziyette oturup zıçacak yer bulamamak nasıl bir duygu?Malum hız motoru.Sık sık tehlikeli durumlarla karşılaşıyosunuz , yusuf ziyaretinize geliyo.Nasıl tutuyosunuz merak ettim doğrusu.
    emresilin, LIDYALI ve dftuzlu bunu beğendiler.

alp_tunay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cbf1000-cygnus
    Alıntı Skrillex adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Racing ciler zıçmıyor mu?... Yorum yapıyorsun ama 20 yaşındaki gençten farkın yok...
    Sana da şunu sormak lazım...
    Bindiğiniz motor adı üzerinde yarış motoru...
    Kimle yarışıyorsunuz arkadaş?...
    Kendinizle yarışıyorsanız hiç çabalamayın... Geçemezsiniz...
    Haa derseniz pistlerde yarışıyoruz o zaman tamam....

Ama asfalta veya yola çıkarsanız işte o endurocunun ağacın arkasına zıçtığı moka basmaya mahkumsunuz...
    Bol bol kolonyalı mendil taşıyın yanınızda...
    Hani derler ya race binenler tamiz olurlar diye....
    Hijyen bakımından şeettim...
    emresilin ve LIDYALI bunu beğendiler.
    T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R

N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E

Seni unutmayacağız
    Nur içinde yat

Motosikleti
    '78 Honda XL50, T1, '68 Simson Schwalbe, '91 Honda
    Alıntı HELLAS adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ENDURO erkek motorudur ...RACING...bayan yada ortası...herkes kulanabılir....canım
    Hellas kardeş, madem Komotini'desin arada bir Serres'e piste uğra.

Şöyle biraz dizlik erit de görelim ne kadar erkeklik durumu varmış.

Ben hep görüyorum yollarda, viraja giremeyen, baston gibi süren "ERKEK" leri.

Ne fren yapmaktan haberleri var, ne motorda oturuştan.

Patates çuvalı gibi seleye yayılıp, gözlerini sürat göstergesinden alamadan motor üstünde durmaya çalışma hali.

Sonra da herkese bir ahkam kesmeler.

Ne kibirmiş arkadaş enduro sahiplerinde?

Yüksek seyahat motorları harika tabii, giyersin karayolları işçisi gibi sarı yeleği, saatte 70 km'yle cehalete yolculuk.

Slmlr,
    Brkn
    ErknOzyurt, [Turan], Mengu16 ve 1 diğerleri bunu beğendiler..

Zevkler tartışılmaz ama enduro. vallahi iyi ki tartışılmıyormuş.şimdiden 10 sayfa, 187 mesaj olmuş. tartışılsa bir de neler olacak.
    ErknOzyurt bunu beğendi.

Motosikleti
    hayabusa,KTM690R.2tane yamaha ybr 125.dt125r
    abicim hemen hemen her motor gectı elımden ama endro yada cross a gelınce olay benım ıcın degıstı sen ruzgar sesı duymak ıstedıgınıcın duymussundur mesela bı ktm 690 r a bınersen endurucuların cogunlugunu anlarsın kı endurodan enduroya farkta var
    by wakalinza

izmir3535 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha tdm900
    konuyu okuyup görenlerin %95 i enduru dediğine göre endru. dahada ötesi yok

ENDURO erkek motorudur ...RACING...bayan yada ortası...herkes kulanabılir....canım
    BENCE cocuk bu hıç muhattap bile olmayın ...zaten racıng cıler lerın bayan arkadaşları bıle yoktur..GENELDE ...olsa bıle 2.. gunu
    bırakırlar kendılerını...malup LİBODOSU ..yanı erkeklık seylerı zayıf olur... DEPO Kısmına dömelmekten

erkek adam dömelirmi yahu....
    ,bas 300 anca orda basarsın

endurocular HAVDA KARADA.YATAKTA BASAR
    motor ile erkeklik arasındaki ilişkiyi kavrayamadım. sen erkekliğini motorlamı ıspat etmeye çalışıyorsun?
    bunun nedeni üreme organında bir sorun olmasımı? neden motorunu ön plana çıkartıyorsun? en kısa zamanda bir psikologa yada üroloji doktoruna gitmeni tavsiye ederim, durumun beni çok endişelendirdi.

alp_tunay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cbf1000-cygnus
    BENCE cocuk bu hıç muhattap bile olmayın ...zaten racıng cıler lerın bayan arkadaşları bıle yoktur..GENELDE ...olsa bıle 2.. gunu
    bırakırlar kendılerını...malup LİBODOSU ..yanı erkeklık seylerı zayıf olur... DEPO Kısmına dömelmekten

erkek adam dömelirmi yahu....
    ,bas 300 anca orda basarsın

endurocular HAVDA KARADA.YATAKTA BASAR
    Haydar Dümen misin nesin...
    Motoruna göre erkeklik tahlili yapanını yeni gördüm...
    Öyle bir şey yazmışsın ki , sanki daha önce race kullanan biri ile bir olayın olmuş...
    ErknOzyurt bunu beğendi.
    T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R

N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Transalp
    Alıntı Carl Gustav adlı üyeden alıntı Mesajı göster

Patates çuvalı gibi seleye yayılıp, gözlerini sürat göstergesinden alamadan motor üstünde durmaya çalışma hali.

Yüksek seyahat motorları harika tabii, giyersin karayolları işçisi gibi sarı yeleği, saatte 70 km'yle cehalete yolculuk.

Slmlr,
    Brkn
    Sen de şöyle dağda biraz balata bitir de senin de erkekliğini görelim.Bu ağır makinaları dağda kontrol etmek kolay mı sanıyosunuz?Erkeklik öyle tehlikeye göre olsaydı hepimiz en erkek olmak için Felix Götün Berk gibi uzaydan atlamamız gerekirdi.Freni bize mi anlatıyosun.Racing makinayla nasıl fren yaptığınızı çok iyi biliyoruz.Arka frene biraz basarsan arka lastiği yanında görürsün.Ama biz enduroyla gönül rahatlığıyla arka frene asılabiliriz.Racing makinanın arkası kuş gibi hafif.Arka fren sıfır nerdeyse.Basmaya korkarsın.Sen kime neyi anlatıyosun.

---------- Mesajlar birleştirildi - 12:22 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:20 ----------

Alıntı seigen adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Dikkat et de seni asfalttan kazımasınlar. Motorcu değil, daha adam olamamışsın, şu yazdığın mesaja bak.
    Kask takmaya gerek yok diyenlere az bile yazdım ama neyse.Hem yalan mı kardeşim.Gün geçmiyor ki bi tane racingçinin asfalttan kazındığı haberini okumayalım.
    LIDYALI ve D-Rat bunu beğendiler.

Syanur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    DR-Zurna 400
    Bu tat bozmak değilde fikir beyan etmek mi sence?
    Demek ki arkadaşın fikri diğer arkadaş için bu oluyor... Rahatsız bir durum değil yani...
    Yorumlara şöyle bir göz attım da, okuyunca hak verecek oluyorum size ama yinede çok sayıda tatsız yorum yapılmasına rağmen, birileri rahatsızlık veriyor diye fikirlerimizi paylaşmaktan çekinmemeliyiz. Gerçi burada konu baştan kokmuş... Tamam tamam hak veriyorum...

Alıntı tigermbz adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    param olsa da bi supermoto alsam
    Yağız delikanlı diyorlar senin için, Namın sordum pala tiger dediler... Gel sana benim SüperMotoyu satalım...

Slmlr,
    Brkn
    Son zamanlarda "enteresan " yorumlar yaptığı gözüme takılan konu sahibinin paralel mantıkta açmış olduğu konuya bukadar fazla ilgi gösterilmesine mi (daha doğrusu sidik yarıştırıyormuş gibi, hayat siyah-beyazdan ve motosikletler de enduro-RazinG!den ibaretmiş gibi yorum yapanlara mı) yoksa bu kervana katılan bazı kişilere mi takıldım, üzüldüm bilemiyorum. Hani sormak istediğim şey; bu mudur? Yorum bu mu oluyor? Birisine cevap yetiştirmek adına "70le seyahat eden karayolları kılıklı işçi"ye mi vardık en sonunda...? İyi, o da güzel. Yaratıcı bir bakış açısı en azından.
    ErknOzyurt, LIDYALI ve ÖzLeMKaYrA bunu beğendiler.
    #sürenadam

Levsy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    NX 400
    Bu forumdaki çoğu tartışmaları izlemek zevkli, eğlenceli ve bazen öğretici bile olmuştur, ama bu ne yahu
    Hele Altın Elbiseli Adam ve diğer bazı üyeleri burada görmek gerçekten şaşırtıcı oldu. Konu ne olursa olsun, tepişmeyi seviyoruz, vesselam.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Transalp
    Alıntı Levsy adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bu forumdaki çoğu tartışmaları izlemek zevkli, eğlenceli ve bazen öğretici bile olmuştur, ama bu ne yahu
    Hele Altın Elbiseli Adam ve diğer bazı üyeleri burada görmek gerçekten şaşırtıcı oldu. Konu ne olursa olsun, tepişmeyi seviyoruz, vesselam.
    Altın elbiseli adam kim?Ben kaçırmışım.Çok severim kendisini.

Motosikleti
    NX 400
    Alıntı NoMotorNoCry adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Altın elbiseli adam kim?Ben kaçırmışım.Çok severim kendisini.
    Az önce tepelediğin Carl
    ErknOzyurt bunu beğendi.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Transalp
    Az önce tepelediğin Carl
    Hadi yaw o muydu?Saygıda kusur ettiysek kusura bakmasın

Yalnız enduroculara seleye patates çuvalı gibi yayılma benzetmesi bence yanlış olmuş.Motora geç başlayanlar genelde enduro kullanıyo.Ağaç yaşken eğilir.Geç başlayanlarda biraz sıkıntılar olabilir.Bu konuda haklı ama genelleme yapmak çok yanlış.Endurocuları beceriksizmiş gibi göstermek hiç hoş değil.Ben öyle endurocu videoları izledim ki şaşırdım kaldım.Adamlar motoru öyle yatırıyolar ki ben şahsen o kadarına cesaret edemem.

Mesela adam 35'inden sonra araba almaya kalkıyo.Hayatında hiç araba kullanmamış.Ondan sonra 60 yaşına bile gelse vites koluyla güreşmeye devam ediyo.Mesela benim babam.Motorda da aynı durumlar olabiliyo.Ancak bu kişiler çok azınlık kalıyo.Bunda da küçümsenecek bi durum yok.Adam tedbirli gidiyo işte.Ben de bunu anlamıyorum.Reflektörlü yelek giyene sempatiyle bakarım.Ama küçümsemek ne oluyo.

Seni unutmayacağız
    Nur içinde yat

Motosikleti
    '78 Honda XL50, T1, '68 Simson Schwalbe, '91 Honda
    Alıntı NoMotorNoCry adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sen de şöyle dağda biraz balata bitir de senin de erkekliğini görelim.
    Ben çoğunlukla motosiklet sürerken erkeklik ispatından uzak durma taraftarıyım.

Fakat madem çok talep var buyrun:

http://www.youtube.com/watch?v=VHpbRbiF__g

27.14'den itibaren izleyiniz gerçek enduroyu.

Slmlr
    Brkn

---------- Mesajlar birleştirildi - 13:41 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:33 ----------

Körler ülkesinde tek gözlü adam kral oluyor.

Klavye başındaysa motosikleti vitrinde görmüş adam, GP pilotu/Dakar şampiyonu oluyor.

Bıktım bu bilip bilmeden atıp tutmalardan.

Daha enduro'nun ne olduğunu bilmeyen adam, enduro/motosiklet felsefesinden bahsedince bana da geldiler artık.

Bu nedir yahu?

20 senedir yanlış biliyorsa, biz öyle değil böyle diyince kabahat mi oluyor?

Hem cahil, hem yaygaracı, hem de hep mağdur profile gıcığım arkadaş.

Tam şu andaki siyasi havaya uygun tartışmalar...

Biraz internet dışındaki kaynaklardan nisbeten sağlıklı bilgileri okuyalım, atıp-tutmadan önce öğrenelim, iki kere düşünüp bir kere yazalım diyorum.

Slmlr,
    Brkn
    retox70 bunu beğendi.

Motosikleti
    NX 400
    Eh işte, bir de yazılanlar, ses tonu ve mimikler ile desteklenmez durumda olunca maalesef söylenenler yanlış da anlaşılabiliyor, bu da tartışmaları iyice saptırıyor falan Oluyor forumda böyle şeyler

ENDURO:

RACING:

REKLAM ALANI
10. sayfa BirinciBirinci ... 89101112 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)