Sinan Er,Turing motorlarla toprak yola girebilirmisin?
Sinan Er,Turing motorlarla toprak yola girebilirmisin?
Muhabbete bak , araziye girdiniz de noldu?Biz araziye girdik ve hayatta kaldık.Ama bilmem farkında mısın bugün ölümlü motosiklet kazalarının %90'ı sizin gibi asfaltta gazlamayı seven , araba tokatlamayı marifet sanan spor motorculardan çıkıyo.İster full koruma giy , isterse deri mont.Sen motorunla 200 km hızla giderken kaza yaparsan seni çelik kıyafet olsa koruyamaz.Daha bunun farkında değilsin kalkmışsın enduroya mok atmaya çalışıyosun.Enduroya binmek aptallık diye saçma sapan konuşuyosun.Asıl en büyük aptallık o ölüm makinelerine binip en ufak bir hatanın bile telafi edilemiyeceği yüksek hızlara çıkmaktır.Hangisi aptallık?Tedbirli olup hayatta kalmak mı , yoksa umursamadan gazlamak mı?
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:25 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:21 ----------
Arkadaş sende kle500 kullanmışsın ama enduronun ruhunu çözememişsin malesef.Resimlerini koyduğun motorlar asfaltın kralıdır ancak toprak yola giremezsin.Biz endurocular asfalta mahkum kalmayı özgürlüğümüzün kısıtlanması olarak görürüz.
son nokta touring diyen arkadaş, onun yerine adamlar passat yapmış ) yani bana göre )
Güncel Motosiklet Haberleri ve Kültürü Blogu
https://www.facebook.com/BoutiqueMoto
Peki buna gücü yetmeyenlerin alternafi nedir?Commuter mi?
sen o bahsettiğin enduroluk yaşlara kadar bursa otobanında ve caddelerde takılmaya devam et arkadaşım. şanslıysan ve boyun uzunsa zamanı gelince atlarsın enduroya ;)
Umarım 30 a geldğimizde deneriz onları , genç yaşta uygun değil enduro kanımca öyle ama 30 a gelince racing gibi aptalca makina mı olur diye söylenirmiyim söylenirim.Burda benden yaşça büyük abilerim var ben 21 yasındayım adım ozan bu arada bu arakdasın hesabı artık bunu söylemekten bıktım aktivasyon kodu gelmıyor üye olamadık her neyse .Dedikleriniz doğru bile olsa insana ters gelince geliyor arkadas işte yapacak bir şey yok.Hani derler ya çocuk işte desen anlamaz bağırsan anlamaz gülsen anlamaz o durum benim için geçerli
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:26 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:24 ----------
Hocam mesajları tekrar okumanı öneririm yanlıs anlamıssın tüm olayı
Yahu şu tartışmalar hiç bir zaman bitmeyecek sanırım . İsteyen istediğini kullanır kime ne? SS kullanan ölüyor da, enduro kullananlar ölmüyor mu? Bilmeyen adam sanacak ki, makina canı sıkılınca kamikaze yapıyor . Motosiklet tehlikeli değildir, sürücüler tehlikelidir. Abuk subuk araç kullananlar, sınıf farketmeksizin eninde sonunda başına iş alır. Şu sınıf ırkçılığınızı bir kenara bırakın artık.
Benim için ss bir tutkudur. Onunla her yere de giderim. Yolun dışına mı çıkacağız? Jip kiralar onunla giderim. Dağ da mı yaşıyordum da yolu dert edeyim. Çok dert etmeyin böyle şeyleri. Kaldı ki, imkansız diye bir şey yoktur hayatta.
Önce emniyet, sonra hareket...
Elbetteki girebilirim. Toprak yol stablize yol. Kar, kış, yağmur, farketmez. Bu motorla her yola girersin. Enduro ile yola ihtiyacın yok.
Delinin biri kuyuya bir taş atmış kırk akıllı çıkarmaya ugraşmış )) . Toprak yol stablize yol. Kar, kış, yağmur, farketmez. Bu motorla her yola girersin. Enduro ile yola ihtiyacın yok.
Konuyu açan arkadaşın oğrenmek istediği neden enduro.
Bana sorarsanız enduro değil de Motorda son nokta Touring dir. Bir başkasına göre Cruiser. Ötekine göre Scoter. Bu kavram görecelidir.
Kuş olup uçmak isterken uzaklara, Ağaç olup kök salıyorum buralarda.........
BMW'nin amortisör ayarları değişebilen motoru var diye toprak yola girebilecek diye bi şey yok.Hadi motorun yüksekliği kurtardı , amortisörleri de yumuşattın.Ee lastikleri napacaksın.Bütün bu motorların üzerinde asfalt lastiği var.Sen hiç hayatında asfalt lastiğiyle toprak yola girdin mi?Ben girdim.25 bin km ömrü olan lastiği 5 bin km'de perte çıkardım.Lastiğin üzerinde yarıklar oluştu.Naked motorum da oldu , spor motorum da oldu.Ne zaman asfalt dışına çıksam iç organlarımın içerde zıpladığını hissettim.Bi daha tövbe ettim , asfalt dışına çıkmadım.Ama şimdi transalp'le toprak yolda sanki düz yolda gidiyomuş gibi gidebiliyorum.Spor , naked , touring bu motorlarla asfalt dışına çıkılmaz.Zorlamaya gerek yok.Hem kendinize hem de motorunuza yazık.
Enduro = Özgürlük...
Kendinizi asfalta mahkum etmenin anlamı yok .
“Köpeğe atılan bir kemik yardımseverlik değildir. Yardımseverlik, en az köpek kadar aç olduğunda etini onunla paylaşmaktır.” Jack London
Görüp görmemem turing motorun toprağa girmeyeceğine kanun değildir...
Eğerki girilmesi icap ediyorsa girer...Kişiye göre değişir.... (Bknz bir kaç satır üstteki R1 Fotosu)
Ama kalkıp ta dağ taş geziye çıkılmaz...
Ayrıca hem asfaltta hem toprakta kullandım yıllarca....
Şimdiye kadarki tercihim naked di... Er5 ve Fazere e uzun süre bindim...
Ama senin gibi hiç yol seçmedim...
Şimdi diceksin ki şimdi neden enduro ya biniyorsun....
Şimdilik maddi durum bozuk... Düzelsin gene iyi bişeyler alırız..
Kişiye göre değişeceğini belirttim...
İster 10000 de bitsin lastik, ister 5000 de..
Ama girebiliyor değilmi....
Paran varsa her yola sokarsın...
Bu kadar basit...
T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R
N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E
[QUOTE=alp_tunay;2833036]Görüp görmemem turing motorun toprağa girmeyeceğine kanun değildir...
Eğerki girilmesi icap ediyorsa girer...Kişiye göre değişir.... (Bknz bir kaç satır üstteki R1 Fotosu)
Ama kalkıp ta dağ taş geziye çıkılmaz...
Ayrıca hem asfaltta hem toprakta kullandım yıllarca....
Şimdiye kadarki tercihim naked di... Er5 ve Fazere e uzun süre bindim...
Ama senin gibi hiç yol seçmedim...
Şimdi diceksin ki şimdi neden enduro ya biniyorsun....
Şimdilik maddi durum bozuk... Düzelsin gene iyi bişeyler alırız..
üstadım malidurum düzelincede 1200 gs olur işallah
TECRÜBE GÜZELDİR AMA PAHALLIYA MALOLUR
Ozan kardeşim sen racing motora gönül vermişsin o yolda ölmek te kalmak ta senin bileceğin iş.
Motosiklet kazalarının çoğu racing makinalar ile oluyo.
Bir arkadaşımızın dediği gibi; "kasksız endurocu gösterin bana"...
Konya Bosna hersek mahallesi öğrenci mekanıdır.
Yaşları 18 ile 25 arası değişir ve motosikleti olanın (parası olan motosikletliler) kaskı yoktur arkadaş.
Kısaca; Enduro demek hayatını sevmek ve özgürce yaşamaktır.
Ölümüne gidelim dedinde benzin mi yok dedik
Hocam artık daha önemli sorunlarımız var benzin gibi /1000 cc racing km de 80 kurus yakmaktadır endurolar için durum nedir bilemem ama endurolarda 50 krs yaksa bile bu adamlar bi çıkınca 1 ay eve dönmeyen tipteki insanlar ) o yüzden es geçelim bunları su benzın olayına bakalım
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)