faydalı bir konu olmuş.... teşekkürler..
faydalı bir konu olmuş.... teşekkürler..
Fuzuliye sormuşlar "sevmek mi daha güzel sevilmek mi?" Sevişmiyorsanız ikisi de fuzuli demiş... SEMTİN HAYLAZI
ben 10 ay önce aldım motoru..aldığım gün notere gidip satıcıdan üstüme aldım motoru...2 hafta içinde noter,ruhsatımın diğer yaprağını yollayacaklarını söylediler..10 ay oldu ) evime gelen bi ruhsat yok..10 aydır tek yaprakla idare ediyorum..trafik çevirse sıkıntı olmasından çekiniyorum..şimdi benim bu ruhssat nerdedir?ilçe trafik müdürlüğünde mi yoksa ptt şubesinde falan mı?
ikinci olarak,bu sene vergi ödemedm hiç..pek bilgim yok bu konuda..netten araştırdım bulamadım..borcumu öğrenebileceğim bir link verir misinz?plakayla sorgulama varsa daha iyi olur...şimdiden teşekkür ederim cevap yazacak arkadaşlara..
xbox360-psp-wdtvlive-olmazsa olmaz...
https://intvd.gib.gov.tr/internetvd/...=IVD_MTV_SORGU
yukarıdaki bağlantıya tıklayıp borcunuzu öğrenebilir ve kredi kartı ile ödeme yapabilirsiniz
yeni yasa faaliyete geçmedimi
hani geçiçi plaka vereceklerdi sonra evinize plaka ve ruhsat göndereceklerdi.
Arkadaşlar bende forum kirliliği yapmadan bir soru sorayım.Motosiklet çok eski olsun.Ama hiç plaka çıkmamış olsun.Eğer faturası varsa elimizde.(O da motor alınırken kesilmiş olsun.)
O zaman plaka çıkar mı? Ya da hiç bir şekilde trafikle alakası olmayan faturası olmayan motosiklete plaka çıkar mı?
Sıfır motora plaka alırken zorunlu sigortayı emniyete ek-1 ve diğer belgeleri vermeden önce mi yaptırıyoruz yoksa emniyete belgeleri verip plaka numarası aldıktan sonra mı zorunlu sigortayı yaptırıyoruz ?
Birde plaka bastırınca plakayı basan yer mı damgalıyor yoksa eskisi gibi emniyete götürüp herşey tamamsa damgalatıyoruz.
kardes emeğine eline saglık cok tesekkürler
Emniyete gitmeden önce ilk yapacağın iş zorunlu trafik sigortasını yaptırmak.Sıradan boşta olan bir plakaya sigorta yapıyorlar daha sonra emniyete gidip işlemleri halledip kullanacağın plakayı bastırdığında tekrar sigorta yaptırdığın yere gidiyorsun söylüyorsun 2 saniyede değiştiriyorlar.
Yada diğer seçenek yaşadığın ilin emniyetinde plaka rezervasyon var ise ordan yaptırırsın internet üzerinden istediğin plakayı alırsın sigorta yaptırırken söylersin...
Çok oldu plaka alalı, randevu sistemiyle uğraşacak zamanım olmadığından muameleciye para verdim sadece emniyette bi imza attım o kadar, adamlar yolunu bulmuş randevu almıyor hemde sıradan vatandaşın bilgisayarda doldurtmak zorunda olduğu kağıtları eliyle dolduruyor, bu nedenle görevli memur kağıdı düzgün okuyamadığından motosikletimin silindir hacmi ruhsatta 95 diye geçiyor halbuki 97.
EK-1 belgesi kaldirilmis diyorlar dogru mu?
EK-1 belgesi hala geçerli.
İlk önce sigortayı yaptırmak lazım, sonrada trafiğin orda bu işleri yapan yere ek 1 leri doldurtup fotokopileri çektirirseniz 30 tl verir işlerinizi halledersiniz.
Sıfır araç için bile verilen belgeler bir ay geçerli trafiğe tescil edilmek için. Senin durumunu en iyi tescildeki memurlar bilir.
"normal insanlar bir yerden bir yere gitmek için araba kullanırlar, motorcular ise motosiklet kullanmak için bir yerlere giderler"
Tesekkurler arkadasim.guzel konu olmus.bu sigorta ucreti nufusun az oldugu yerlerde daha az sanirim?saygilar
Arkadaşlar ilginç bir sorum olucak.
Şimdi bir motorsiklet beğendim ve almayı planlıyorum. Ancak motorsiklet 2 yıldır yaklaşık plakasız kullanılmış ancak faturası vs kesilmemiş. Bu durumda motoruma sıkıntısız biçimde evrakları kendi adıma düzenletip plaka alabilir miyim. İlginize teşekkürler.
şu an düzcedeyim motor alıcam bayiyle gorustum bayi istanbulda
plakayı düzcede çıakr daha ucuza çıakrırsın dedi istanbulda 400 tl yaklaşık dedi ama orda 200 kusure haledersin dedi
doğrumudur bide 81 pala olunca sigorta uzuz olur sanırım
Plakaya göre sigorta bedeli artar veya azalır. Istanbul ankara gibi büyük şehirler taşraya göre daha fazladır. Hatta aynı il icerisinde, ilçeler arasında bile fark olması söz konusu. Ama malesef saçma bir uygulamada var; örneğin duzceden 2. El motor aldın 81 plaka, noter satışında da plakanın değişmesini talep etmedin ve motoru aldın istambula getirdin, sigortayi 81 plaka uzerinden ödersiniz.
Merhaba,
ikinci elde noterden sonra tekrara ruhsat masrafı odeniyormu acaba?
Teşekkürler
ikametgah neredeyse, aracı da oradaki trafik tescilden mi yaptırmak gerekiyor?
yoksa ayrı bir ilçedekine gidip de yaptırabilir miyiz?
maalesef oyle bbır zorunluluk var ben de yarına gidip yaptıracagım
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:28 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:21 ----------
Sıfır motor alınınca ilk 6 aylık vergiyi ödemeden çıkartabiliyor muyuz trafiğe yoksa çıkartıp sonradan da ödeme yapılabiliyor mu ?
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)