A2 Ehliyet Dosya gecerlilik Suresi?
Reklamlar
-
Iyi günler herkese.
Yaklaşık iki buçuk yıl önce bir arkadaşım sınava girmiş kazanmış +Direksiyon sınavını Geçmiş herşey tamam dosyasını vermişler sadece emniyete git ehliyet çıkart diye.
Fakat o motorsiklet yok diye Acele etmemiş.
Şimdi bana sordu hala geçerlimi diye yoksa tekrar dan sınava girmesi gerekli mi?
Ben ona gerekli belgeleri yenile dedim. Sağlık raporu+ ikametgah+sabıka kaydı kağıdı filan siz ne biliyorsunuz?
Neyi Beğenip Seçersen Seç,Aklın Hep Seçemedigin de Kalır :-(.
Reklamlar
-
dosyarları varsa ben 5 yıl sonraya bile alabiliyorsun diye biliyorum. Tam bilen kişiler cevaplar zaten.
-
bilgim doğrultusunda arkadaşının sertifika süresinin dolması diye bir şey yok sadece yüzünde belirgin deişiklik varsa büyümeden dolayı veya başka sebepten yeni fotoğraf çektiricek adliyeden sabıka kaydını tekrar çıkartıcak sağlık raporunu yeniliyecek hepsi bu (sonra vergi dairesine gidip memletini sorcaklar arkadaşına yeni tarifeden kilitliycekler sonrasını hepimiz biliyoz) burasını şaka olsun diye yazdım sonra karşıma bu devlet bu vergilerle ayakta filan diye sataşmayın bana
-
Dediğin evrakları yenileyip giderse istediği zaman alabilir ehliyetini.
-
Ehliyet konusunda kazanılmış hak kaybolmaz ve iptal olmaz, ehliyeti çıkarmak istediğin zaman dosyandaki sabıka kaydını, sağlık raporunu ve resimlerini yenileyip başvurunu istediğin zaman yapabilirsin
ASALET;boyda değil, soydadır! İNCELİK;belde degil, dildedir! DOĞRULUK;sözde değil,özdedir! GÜZELLİK;yüzde değil, YÜREKTEDİR!!
-
18 Ağustos 2010, 02:19
ne kadara maal oluyo bunu bilen varmidir...
-
18 Ağustos 2010, 02:29
Alınan hak kaybedilmez.
@crixus : 100 lira 150 lira kursa
vesikalık için para
saglık raporunu saglık ocagından çıkartın en fazla 5 lira
sınav giriş ücreti 40 lira
5 lirada sabıka kaydı
total : 150 lira
sertifikayı aldın (b sınıfı ehliyetin var olarak düşünüyorum)
78 lira harc , 62 lira kart masrafıe 2 lira ise şöferler odası dosya masrafı
total : uydur kaytır şeyler dersen 150 lira
toplamda 300 ila 350 lira arasında bir meblaga mal olmakta ...
-
18 Ağustos 2010, 02:48
Bende bugün dosyayı emniyete teslim ettim. Bir hafta içerisinde ehliyetin çıkar dediler. Şimdi bu bir haftalık sürede ehliyetsiz yakalanırsam, bir hak iddia edebilir miyim acaba? Sonuçta hak kazanmışım ehliyeti almaya...
-
18 Ağustos 2010, 03:55
@turkmath
Hocam a2 ehliyeti aldıgın dosyana işlenmemişse polisin takdirine bakar ...
-
18 Ağustos 2010, 04:52
@Wolker
teşekkürler;neyse polisin takdiriyle idare ettik şimdiye kadar, bir hafta daha sıkarız artık
-
19 Ağustos 2010, 01:53
yaw peki vergi dairesinden sonra...
emniyete gitmem gerekiyormuş..
emniyete gitmeden evvelde internettenden randevu alman gerekiyormuş..
bunun aslı astarı nedir...hadi varsa böle bişi net adresi bilen gören varsa link atarmı insaniyet namına..???
-
19 Ağustos 2010, 02:01
@finalcut
Emniyetin içindede harçları alan birimler var illaki vergi dairesine gitmemen gerekebilir çünkü ben vergi harcını emniyetin içindeki küçük yerde yatırdım.
Şimdi ben kayserideyim bizim burada randevu gibi birşey yok gittik sıraya girdik parmak izi filan verdik.Büyük bir şehirde yaşıyorsan gitmiş arkadaşlarından sorabilirsin onlar bu durum hakkında yardımcı olacaklardır ...
-
19 Ağustos 2010, 02:06
İstanbul için aşağıdaki adresten, sürücü kursunun bağlı olduğu İlçe Emniyet Müdürlüğünden randevu alacaksın.
https://e-randevu.iem.gov.tr/randevu/islem_sec.aspx
-
19 Ağustos 2010, 02:31
toplamda 300 ila 350 lira arasında bir meblaga mal olmakta ...[/QUOTE]
peki kardes bu paralari emniyete mi oduyoruz yoksa bankaya yatirip dekont falanmi vericez.demek istedigim sertifikam ve dosyam hazir onlari ve parayi emniyete verip cikicakmiyim...
-
19 Ağustos 2010, 02:37
Crixus adlı üyeden alıntı
toplamda 300 ila 350 lira arasında bir meblaga mal olmakta ...
peki kardes bu paralari emniyete mi oduyoruz yoksa bankaya yatirip dekont falanmi vericez.demek istedigim sertifikam ve dosyam hazir onlari ve parayi emniyete verip cikicakmiyim...[/QUOTE]
78 lira vergi dairesine, buradan aldığınız dekontu dosyaya ekliyorsunuz, 62 lira emniyete vereceksiniz bu kadar...
-
19 Ağustos 2010, 02:40
@crixus
Oncelikle maliyeye yatırman gerek 78 lira para var bizim emniyette küçük bir yer açmışlar oraya ödedik , 62 lirayıda bütün dosyaların hazır olunca ( harcın ve parmak izin) dosyanı teslim ediyorsun kartın için imza atıp parasını emniyete ödüyorsun.
Şöferler odası dosyasınıda emniyetin yanındaki takipcilerden alabilirsin ...
-
19 Ağustos 2010, 02:40
tesekkur ederim sagolun...
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler